doladění motoru

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

hanszik
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od hanszik »

TK píše:Já měl od Bulise první soft v naší Fábii a dlouho tam nezůstal. Ladění proběhlo tak, že jsem já najivka na doporučení přijel na Kladmo i s Fábií, pan Bulis vyndal z auta jednotku chvíli se v ní vrtal a bylo naladěno :-) Pak jsem zajel za Reeshou na brzdu ( ještě do Děčína ) a nestačili jsme se divit. Je to delší doba, tak nevím jak pan Bulis pokročil, ale co tady čtu tak to asi velký pokrok nebude.
)
nj já to měl přes zimou za 3tis a nepočítal sjem s nějakým lazením na brzdě.takže turbo nafouknu na regulaci a až našetřím,opět budu muset zainvestovat.Zkusím se s ním jeste nějak domluvit a uvidíme...
TK
Přispěvovatel

Příspěvek od TK »

Hov.o je i zadarmo drahý, ale za trojku to jde.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

hanszik píše:nj já to měl přes zimou za 3tis a nepočítal sjem s nějakým lazením na brzdě.takže turbo nafouknu na regulaci a až našetřím,opět budu muset zainvestovat.Zkusím se s ním jeste nějak domluvit a uvidíme...
sracka za 3 tis. bez brzdy VS < 8tis. s brzdou

... tady zase nekdo "usetril".

Vykasli se na Bulise a jed si pro kvalitu. Nebo se domluv s Bulisem, ze si zaplatis brzdu a ze to chces videt - uvidis, jak se bude kroutit ;)
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
LibangVW
Aktivista

Příspěvek od LibangVW »

prd leda vsichni vidi problem jen v SW , fungovala ti vubec regulace jeste pred tim nez jsi jel na chip ? to potom muzes ladit jak chces a nikdy to nebude poradne fungovat
hanszik
Sběrač informací

Příspěvek od hanszik »

fungovala,má turbo po repasi
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

hanszik píše:soft jsem u něj dělal před Vánocema a to jsem jeste netušil,že budu dál pokračovat s upravama.Hrál si s tím asi půl hodiny,aby dobře nastavil turbo a průběh.ALe řekl bychže se někde stala chyba,protože co mi tam ted nalil je stejné jako předtím podle jízdních vlastností.Takže tam budu muset zajet znova a snad se to už pořeší.Ale je blbost abych turbo nafouknul pomoci záviutu na regulaci ne
nejsem sice odbornik na SW, ale za pul hodiny naladit auto je asi tezka sci-fi, kdyz jsem byl u TDI Funa se svym, hral si stym skoro TRI hodiny, aby vsechno bylo tak jak ma, samozrejmne vysledek tomu odpovida - precizni prace a naprosta spokojenost :)
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

LibangVW píše:prd leda vsichni vidi problem jen v SW , fungovala ti vubec regulace jeste pred tim nez jsi jel na chip ? to potom muzes ladit jak chces a nikdy to nebude poradne fungovat
"Prd" bych si dovolil rict na Tvoji zpravu, protoze vsichni tu vime, ze pokud je v neporadku HW, tak to zkuseny chiptuner pozna. Pak se to deli na ty, kteri se snazi to nejak vyresit a ty, kteri reknou "pane, dejte si to doporadku a pak prijedte". Ale v pripade Bulise bych cekal neco ve stylu "flash, pay & go" ... nehlede na okolnosti.

Za pul hodiny se vy... tak mozna muj deda, kterej si u toho stacil precist Mladou frontu ale neverim, ze za tu dobu lze vytvorit precizni chip na miru.
Naposledy upravil(a) Forest dne 16 dub 2012, 07:49, celkem upraveno 1 x.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
hanszik
Sběrač informací

Příspěvek od hanszik »

jsem rád za rady,aspon vím,jak to chodí...zítra mu zavolám a zkusím to s ním vyřešit
Octava
Aktivista

Příspěvek od Octava »

ja u nej byl chipovat MB Viano 2008rocnik 3,0cdi.... a reknu vam, ze rozdil uplne minimalni, a jeste mi rekl ze mam najet cca 1000km, ze se to rozjezdi :roll: a stalo to 8tis, takze diky, priste uz neee :D
Octavia TDi PD 4x4
Golf II 1,6TD 59KW SB
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

A nerikal neco ve smyslu, ze tech 1000 km bys nemel slapat na plyn z vice, jak 50 %? To jsou praktiky ABC (LOL)

TDIfun
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TDIfun »

cin píše:
hanszik píše:soft jsem u něj dělal před Vánocema a to jsem jeste netušil,že budu dál pokračovat s upravama.Hrál si s tím asi půl hodiny,aby dobře nastavil turbo a průběh.ALe řekl bychže se někde stala chyba,protože co mi tam ted nalil je stejné jako předtím podle jízdních vlastností.Takže tam budu muset zajet znova a snad se to už pořeší.Ale je blbost abych turbo nafouknul pomoci záviutu na regulaci ne
nejsem sice odbornik na SW, ale za pul hodiny naladit auto je asi tezka sci-fi, kdyz jsem byl u TDI Funa se svym, hral si stym skoro TRI hodiny, aby vsechno bylo tak jak ma, samozrejmne vysledek tomu odpovida - precizni prace a naprosta spokojenost :)
A to jsem ti to delal na emulatoru, jinak by to byla prace na cely den !!!!!
340HP 1.9TDI ASZ
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
Octava
Aktivista

Příspěvek od Octava »

Forest píše:A nerikal neco ve smyslu, ze tech 1000 km bys nemel slapat na plyn z vice, jak 50 %? To jsou praktiky ABC (LOL)
nene rikal prave plnej kotel at si to zvykne (LOL)
Octavia TDi PD 4x4
Golf II 1,6TD 59KW SB
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

TDIfun píše:A to jsem ti to delal na emulatoru, jinak by to byla prace na cely den !!!!!
To uz je ozaj trochu dost "za ty prachy" :) Taky problematicky HW?
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
TDIfun
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TDIfun »

subz3ro_tdi píše:
TDIfun píše:A to jsem ti to delal na emulatoru, jinak by to byla prace na cely den !!!!!
To uz je ozaj trochu dost "za ty prachy" :) Taky problematicky HW?
stara pajeci jednotka??? Hold jsme asi moc precizni, mam se za to stydet ze se nespokojim s 80% praci ale se 110% :-) kdybych mel kazdou zmenu programovat a resit tak to je fakt na cely den. Takhle to prepisi a sup je to tam a to nevylezu ani z auta. Muzu to pak dopilovavat do detajlu.
340HP 1.9TDI ASZ
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
hanszik
Sběrač informací

Příspěvek od hanszik »

on mi to tam nalil a pak jsem nenastartoval.musel měnit ,,etlonku"¨ten čip,na který se to nahrává,nvm jak se to přesně jmenuje.
Myslím, že jsem někde u něj četl,že spolupracuje s DP,tak by tu brzdu mohl nějak domluvit a já bych si něco připlatil.
jinač mi nic se zajíždění bo nějakou takovou píčovinu neříkal,to bych se mu vysmál asi i já.
V Tp je jeden týpek,který tomu také docela rozumí,nvm jestli někdo neznáte Doliho??? Když jsem ho svezl,tak říkal,že nafty tam jde dost,hulí to ted o stošest,akorát to má málo vzduchu a turbína málo foukná.TAk jsem to tomu joudovi řekl.Ale výsledek vůbec žádný.TEd mi do telefonu řekl,že neměl čas,že se na to dnes podívá a zavolá :D
Naposledy upravil(a) hanszik dne 16 dub 2012, 08:31, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“