Auto syčí - vyřešeno
Moderátoři: šulda, Moderátoři
taky jsem resil piskání a nakonec jsem vyměnil těsnění pod trubkou co vede z turba do chladiče(egr)a mam klid. taky se to projevovalo jen při prudčím sešlápnutí plynu............. 
-------------------------------------------
Audi a6 allroad 3.0tdi
octa II 2,0tdi bkd RS paket, EGR=OFF,CCA 180PS prodano
superb 2,0tdi 165ps.prodano
Mondeo 2.2 tdci 129kw prodano
Páleni na CNC laser.
Audi a6 allroad 3.0tdi
octa II 2,0tdi bkd RS paket, EGR=OFF,CCA 180PS prodano
superb 2,0tdi 165ps.prodano
Mondeo 2.2 tdci 129kw prodano
Páleni na CNC laser.
tak jsem dneska prolezl všechny možné spoje, hadice a možnosti co jste nastínili a už je jenom jedna možnost - turbo ven...jinak mě nic jiného nenapdá.
asi to na to všechno nasvědčuje, když přidávám hodně opatrně pomalu, tak si to ani nezapíská, a když to píská tak bych řekl, že na rozhraní 2200 otáček, je tam něco jako by ten zvuk měnil směr...
asi to na to všechno nasvědčuje, když přidávám hodně opatrně pomalu, tak si to ani nezapíská, a když to píská tak bych řekl, že na rozhraní 2200 otáček, je tam něco jako by ten zvuk měnil směr...
Octavia III, 1,4FSi, 110kW, r.v. 09/2016
ale to by pískalo pořád....thelord píše:a co řemenice od alternátoru?
vypadá to na nějakou lopatku ( asi-jen můj názor), která se bude pomaleji naklápět. dnešní cesta 21 km, dával jsem si pozor na plynulé přidávání do cca 2000ot a pak jsem za to bral normálně a nic...bud se to na cestě na slovensko to turbo vypálí , že třeba bude zanesený a nebo půjde potom ven, je na něj záruka, ale tomu moc nevěřím, že bych uspěl...
- Dawee
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Nebudu zakládat nový téma. Problém mam asi totožný. Syčivý zvuk na pravý straně auta, nejvíc patrné samozřejmě u svodidel a mezi barákama. Nejvíc je to slyšet kolem 2000 ot. na 1/3 plynu. Nad 3000 a 1/2 plynu a víc to už neslyšim.
Turbo bylo venku - vůle ok, vrtulka lehce ošoupaný hrany ( 160 tis km )
Vyčištěno, seřízeno ( Turbosport )
Vedení - vyměněny všechny kroužky + jedna nová hadice ( stará měla sražený ty vymezovací bobky ) Olej po týdnu nikde, všechny spoje suchý
Diagnostika - vše ok, tlak i náběh v pořádku..
Motor ARL
Budu vděčnej za každej nápad..
Vedení - vyměněny všechny kroužky + jedna nová hadice ( stará měla sražený ty vymezovací bobky ) Olej po týdnu nikde, všechny spoje suchý
Motor ARL
-
martinsvitek
- Sběrač informací
Zkoušel si vyndat IC, mě to taky syčí ale na ic nic vidět nebylo dokud jsem nesundal ten plastový náběh, pod ním jsem zjistil, že mám v IC 3 dírky a proto to syčení. Takže mě čeká sehnat nový ic a ten plastový náběh trošku potunitDawee píše:Nebudu zakládat nový téma. Problém mam asi totožný. Syčivý zvuk na pravý straně auta, nejvíc patrné samozřejmě u svodidel a mezi barákama. Nejvíc je to slyšet kolem 2000 ot. na 1/3 plynu. Nad 3000 a 1/2 plynu a víc to už neslyšim.
Motor ARL
Dawee píše:Nebudu zakládat nový téma. Problém mam asi totožný. Syčivý zvuk na pravý straně auta, nejvíc patrné samozřejmě u svodidel a mezi barákama. Nejvíc je to slyšet kolem 2000 ot. na 1/3 plynu. Nad 3000 a 1/2 plynu a víc to už neslyšim.
Motor ARL
u mě to spíš jde od turba...jenom zkus na zkoušku odpojit regualci na turbu a jestli to přestane jako u mě...
- Dawee
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to si myslim, že není průkazný. Tím docílíš toho, že to turbo nebude tlačit a tím pádem nebude pískat a ani nepoznáš místo úniku ve vedení. Navíc to bude při jízdě hned v "nouzáku".
Dneska se chystám prověřit sání od turba k filtrboxu, protože dle diagnostiky turbo tlačí bezvadně a regulace je ukázková..
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=104841
Dneska se chystám prověřit sání od turba k filtrboxu, protože dle diagnostiky turbo tlačí bezvadně a regulace je ukázková..
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=104841