kde chip ?

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Forest
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Forest »

chiptuning píše:jen pro tvoje info treba diesel-technik se zabyva tuningem o nekolik let dele nez dieselpower
Chiptuningu, vis o tom, ze Cimbu se o ladeni motoru zajima asi nejdele v CR? A presto je to lhar, podvodnik a intrikan, kterej neumi naladit ani ...
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=51370
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Markus01
Aktivista

Příspěvek od Markus01 »

Já myslim, že nic nelze zobecnit. Zkušenosti jsou určitě důležité, ale nelze tvrdit , že nejstarší firma je nejlepší. Nelze ani tvrdit, že známá firma musí být lepší než neznámá a že dražší úpravce je lepší. Tak bych to shrnul. Prostě je v tom bordel a každý soudruh musí pečlivě vybírat a shánět reference. (noteeth)
OI: ASV+S764+hybrid RR Auto+soft Dragpower . HP+Eibach+Strongflex+TT puky+23mm stab . FN-III 312mm
Jims1
Přispěvovatel

Příspěvek od Jims1 »

Forest píše:
chiptuning píše:jen pro tvoje info treba diesel-technik se zabyva tuningem o nekolik let dele nez dieselpower
Chiptuningu, vis o tom, ze Cimbu se o ladeni motoru zajima asi nejdele v CR? A presto je to lhar, podvodnik a intrikan, kterej neumi naladit ani ...
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=51370
o tomhle přesně mluvím, jak víš že tohle přesně není reklamní trik???přesně tohle jsou ty reklamy..myslíš že DP sem bude psát jak se vrací někdo k němu na reklamaci(pokud se tedy vrací)?o tom se nikdo chlubit nebude..
jsou lidi co zyase chip od Cimbu vychvalují:-)
Seat Leon 1.9 TDi 81 Kw, kat+egr off...

1/4 míle
Příbram 17.759
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Jims1 píše:o tomhle přesně mluvím, jak víš že tohle přesně není reklamní trik???přesně tohle jsou ty reklamy..myslíš že DP sem bude psát jak se vrací někdo k němu na reklamaci(pokud se tedy vrací)?o tom se nikdo chlubit nebude..
jsou lidi co zyase chip od Cimbu vychvalují:-)
Jak to mohu vedet, ze to neni od DP jen reklamni trik?

Jednoduse, protoze Richarda znam, resp. znam ho dostatecne dlouho na to, abych vedel, ze to neni levnej a reklamni trik, protoze kdyz mi sdeloval co za sracky nachazi v jednotkach od "velkych firem" a jak je na tom pseudokonkurence, tak jsem mu rikal jedine: ZVEREJNI TO. Jenze on je opatrnej a snazi se alespon v tomto jednat "klidnou silou" a dokud nema vsechna fakta v ruce, tak do niceho takoveho nejde ... jinymi slovy, pokud se uz k tomuto uchylil, znamena to, ze to je prasarna na n-tou a ze ho to vylozene vytocilo, protoze to je prvni me znama takovato "aferka", kterou zverejnil ... a ze by mel co povidat.
Mimochodem, vramci meho pusobeni v Chomutove jsem byl sam svedkem toho, kdy byla vyjmuta jednotka, ktera nebyla tesna. Duvod? Nevesel se jim svab do obalu RJ, takze vymlatili do "poklicky" RJ vydut, jenze nedal na to material, takze to jen stahli a oblemcali nejakou pastou. A na vicko dali svoji samolepku, prasata!

Jinak verim, ze chip od Cimbu si mohou vychvalovat. Asi by to bylo trapne, kdyby neumeli nachipovat motory, ktere skladal nebo se (co jsem slysel) podilel na vyvoji ... rec je o atmosferickejch skodovackejch motorech, samozrejme, ze benzinovejch. Navic, co jinyho, nezli vychvalovat by mohli, kdyz jsou tak tupi a investuji do chipu do atmosferickejch motoru. Jediny me znamy atmosfericky motory, ktere se vyplati chipovat jsou motory s promenlivym casovanim ventilu (VTEC Honda...).
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
culda
Přispěvovatel

Příspěvek od culda »

a řekne mi někdo jakej je rozdíl v těch úpravách ? teda krom ceny (wallbash)
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

Foreste, nesmíš to brát tak jednostranně. Já se taky bavil s jedním úpravcem, kterej rozhodně neni žádnej celorepublikově známej borec, ale dělá dobře a kterej měl pár vcelku rozumně znějících argumentů pro DP.
Myslím, že pouštět se do takovéto diskuze je prostě nesmysl. Jak bylo někde řečený, hádat se na internetu je jako soutěžit v paralympiádě. Bez ohledu na to jestli vyhraješ nebo ne, jseš retard. A tím bych se držel.
Když chci úpravu softwaru, tak hledám jakožto každej člověk nejlepší poměr cena výkon. Mít drahý auto a mít peníze na to živit drahý auto, tak si zajdu udělat drahej chip, s brzdou a vším.
Když ty prachy nemám, poohlídnu se jinde. Zjistím, jak jsou lidi spokojení, dám na jejich rady a můžu tam bejt přece za třetinovou cenou ;) A jelikož nejsem kdo ví jakej znalec, tak stejně rozdíl nezaregistruju, no ne? Nebude to případ tazatele z prvního příspěvku?
Ptal se, kterou ze tří firem má vybrat. Osobně bych ho také poslal do DP, ale pokusil bych se mu poskytnout reference na dotazované firmy a né tady vířit zase šílenej flame.
Koho to má furt bavit číst jedno vlákno za druhým, kde se diskutuje o tom, kdo je lepší úpravce?
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002

V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

culda píše:a řekne mi někdo jakej je rozdíl v těch úpravách ? teda krom ceny (wallbash)
Jednoduche, proste, stejne jako primer se svickovou. Vzdyt ten blivajz z jidelny je taky svickova, tak jakej je rozdil oproti ty svickovy od babicky? ;)

culda
Přispěvovatel

Příspěvek od culda »

Forest píše:
culda píše:a řekne mi někdo jakej je rozdíl v těch úpravách ? teda krom ceny (wallbash)
Jednoduche, proste, stejne jako primer se svickovou. Vzdyt ten blivajz z jidelny je taky svickova, tak jakej je rozdil oproti ty svickovy od babicky? ;)
tam je rozdíl v mase ,ale jekej je rozdíl v úpravě kterou jsem napsal ? Možná v mase technika kterej to dělá . Nejsem žádnej znalec ,tak bych to rád věděl jakej je tam rozdíl .
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

culda píše:Nejsem žádnej znalec ,tak bych to rád věděl jakej je tam rozdíl .
Mozna ze zadnej. Tezko soudit, kdyz se bavime vseobecne.
culda
Přispěvovatel

Příspěvek od culda »

ale tohle přece není všeobecné - Výkon před úpravou: 66 kW / 90 PS / 210 Nm Výkon po úpravě: 87 kW / 118 PS / 285 Nm za 4500,- u Powertec a úprava u DP 1.9 TDI 66kW -> 85kW/260Nm za 9599,- ? Obojí je děláno úpravou map v řídící jednotce .
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

culda píše:
Forest píše:
tam je rozdíl v mase ,ale jekej je rozdíl v úpravě kterou jsem napsal ? Možná v mase technika kterej to dělá . Nejsem žádnej znalec ,tak bych to rád věděl jakej je tam rozdíl .
Nejen v mase ale i v omacce (knedliky neberu, prestoze je maloktera umi opravdu uvarit).

Nebudu tu nic vypisovat, jen neco odcituju:
Ted tady mame Fabii RS na instalaci FMIC a je tam sw od diesel technik. Docela slabota. Nezlobte se na me ale pokud je tady tolik roku,meli by uz asi vedet jak funguje EDC15. To ze tam je 157koni neresim (hold se prehriva). Ale to ze zapominaj upravit dulezite mapy, nebo naopak nekterou zmeni naprosto nesmyslne je divne. Opravdu malo firem vi jak funguje SW to ze poznaj jednotlive mapy je fajn ale jak na sebe navazuji, ktera jakou ovlivnuje uz moc ne.
Takze rozdil je v know-how, "cesky vedet-jak" ;)
culda píše:Obojí je děláno úpravou map v řídící jednotce .
Kdyz dva delaji to same, neznamena to to same. Jinak nesoudi podle maximalniho hodnot ale podle prubehu! Ales Skutchan si vzdycky delal srandu (pravem) z toho, jak kazdej rikal, jak ma 200koni. On rikal, ze jemu staci 180 na to, aby porazil ty 200konove a to diky prubehu ... a mel pravdu!

Jinak, jestli je toto zpusob, jak dostat navod na chiptuning, tak je to spatna cesta.

culda
Přispěvovatel

Příspěvek od culda »

jde o to ,že každej tomu nerozumí a když si přečtu co obě firmy nabízej tak vidím jen rozdíl v ceně . proto jsem žádal o radu
JohnyFlat
Přispěvovatel

Příspěvek od JohnyFlat »

Forest:

citace:
Ted tady mame Fabii RS na instalaci FMIC a je tam sw od diesel technik. Docela slabota. Nezlobte se na me ale pokud je tady tolik roku,meli by uz asi vedet jak funguje EDC15. To ze tam je 157koni neresim (hold se prehriva). Ale to ze zapominaj upravit dulezite mapy, nebo naopak nekterou zmeni naprosto nesmyslne je divne. Opravdu malo firem vi jak funguje SW to ze poznaj jednotlive mapy je fajn ale jak na sebe navazuji, ktera jakou ovlivnuje uz moc ne.

Můžu se zeptat jen tak pro info, kdo je autor?
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
pokornasek.pepan
Aktivista

Příspěvek od pokornasek.pepan »

To Forest :koukám že ty se tu do každýho musíš sr.t ,ten kluk se normálně zeptal!tak jestli seš natolik inteligentní tak můžeš snad normálně odpovědět,nebo radši vůbec nepsat... myslím si že ty tvoje keci nikoho moc nezajímaj.toť vše 8)
culda
Přispěvovatel

Příspěvek od culda »

já myslím, že na to se normálně odpovědět dá jen tak ,že prostě DP je drahej :?
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“