Octavia II 4x4 2.0 TDI 103 Kw Vybrace

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

orakor
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Octavia II 4x4 2.0 TDI 103 Kw Vybrace

Příspěvek od orakor »

Ahoj, potřebuji poradit. Při nízkých otáčkách motoru tak kolem 1600 až 2000ot/min. a plném sešlápnutí plynu se začne ozývat hlasité dunění a vybrace. Přjíde mi, že se to přenáší kardanem směrem do zadní části vozidla. Nevíte čím by to mohlo být? Na volnoběh je motor v klidu a bez vybrací, jen sem tam něco klepne cca 1 za 30sec. někde kolem převodovky. Děkuji za rady :?
ORAKOR
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

zadní hardy spojka
orakor
Sběrač informací

Příspěvek od orakor »

A dá se nějak vizuálně poznat, že je špatná? Děkuji
ORAKOR
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

těžko
ThrashTheTrash
Aktivista

Příspěvek od ThrashTheTrash »

To samý mám na GIV 1,9TDI AGR rok 99 90 PS :D! Je to hnus jak to duní,ale zvykl jsem si, lidi ale někdy si všimnou, že to nějak moc duní, každýmu říkám, že se jim to zdá, ale pak to chci nějak řešit, ale asi to bude ranec!
Čmoud
Přispěvovatel

Příspěvek od Čmoud »

Zadní hardy spojka, stojí myslím 6tkč ve škodovce. Měnil jsem jí na Scoutu, od té doby jsem měl klid. Na původní nebylo nic poznat, ani jsem jí nechtěl měnit, ale nakonec to bylo tím.
VW Multivan 245ps už není, nyní A4 quattro
ThrashTheTrash
Aktivista

no tak to radši nechám dunět :D to je drahý jak prase na to!
frogg
Přispěvovatel

Příspěvek od frogg »

Mne to na leone robila dvojhmota,ani ju moc nebolo pocut a pri akceleracii triaslo zadok a dunelo
ciko
Přispěvovatel

Příspěvek od ciko »

ja som menil obidve a nepomohlo to ...
ludovy peugeot 307 sw, 1,6hdi
passat B5,5 kombi, 2,8v6, 4motion, highline,ex
octavia 1,9tdi, 4x4, AGR, powerplus 764,vb,fmic,hds,r.v. 1999,ex
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

ciko píše:ja som menil obidve a nepomohlo to ...
Ked otvoris s nastartovanym motorom 5. dvere tak pocujes co...? :) Skus nastavit zamok dveri, malo by to cosi pomoct ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
ThrashTheTrash
Aktivista

subz3ro_tdi píše:
ciko píše:ja som menil obidve a nepomohlo to ...
Ked otvoris s nastartovanym motorom 5. dvere tak pocujes co...? :) Skus nastavit zamok dveri, malo by to cosi pomoct ;)
Včera sem dojel z Brna domů a vystupovali lidi z auta ven, jeden týpek otevřel dveře a myslel sem že mi praskne hlava :D tak to dunělo,musel sem přidat plyn prostě a pátý dveře na to nějak háklivý nejsou :D!
subz3ro_tdi
Aktivista

@ThrashTheTrash: Na liftback karoserii mozno nie, na Combi karoserii ano ;)
Je to o tom ake su vole v pantoch, kazdopadne tie 5. dvere maju zvycajne volu v inom smere ako ostatne dvere na aute, tak preto...
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
ThrashTheTrash
Aktivista

subz3ro_tdi píše:@ThrashTheTrash: Na liftback karoserii mozno nie, na Combi karoserii ano ;)
Je to o tom ake su vole v pantoch, kazdopadne tie 5. dvere maju zvycajne volu v inom smere ako ostatne dvere na aute, tak preto...
Děkuji za vysvětlení pane :)

Známej má octavii I tdi 4x4 to je kombik že a je to buď půlený to auto nebo minimálně bylo na zadek a na zadních dveří je tolik kitu, že to neudrží ani nový pístnice :D To je prostě do půl střechy od zadu kitovaný a lak praská!Jde o to že když s tím jedu a mám podtočenej motor a dám plnej plyn,tak to je hrozný!Začne se celý auto hlavně od zadu třepat, dunět, chvěje se to, je to fakt hnus! Myslíš že by to dělal kardan nebo spíš ta hardy spojka?Je tam udělaná spojka už,komplet nový set jednohmota!Ale to je fakt hnus jak se to třepe!
subz3ro_tdi
Aktivista

Moze to robit vsetko dokopy. Najhorsie je ze sa to nascita.... dvojhmota + hardy spojka + prip. haldex... a vsetko sa to prejavi na volach v karoserii... specialne stare Octavie mali problem so slabymi zvarmi a to skoda spominat ze to je kolkokrat burane.... ale neurobis s tym asi nic, jedine to nejako skusit spevnit nejakym ramom karoserie, co samozrejme asi neprichadza do uvahy pre vacsinu ludi. Dost pomoze vymenit panty na vsetkych dverach, ale tiez to nie je najmensia polozka.
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
ThrashTheTrash
Aktivista

subz3ro_tdi píše:Moze to robit vsetko dokopy. Najhorsie je ze sa to nascita.... dvojhmota + hardy spojka + prip. haldex... a vsetko sa to prejavi na volach v karoserii... specialne stare Octavie mali problem so slabymi zvarmi a to skoda spominat ze to je kolkokrat burane.... ale neurobis s tym asi nic, jedine to nejako skusit spevnit nejakym ramom karoserie, co samozrejme asi neprichadza do uvahy pre vacsinu ludi. Dost pomoze vymenit panty na vsetkych dverach, ale tiez to nie je najmensia polozka.
Je mi to jasný, mrdka auto pulena v čr :)

Děkuji za info :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“