Test motorových naft serveru Autorevue.cz

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Dukes
Site Admin
Odpovědi: 0

Test motorových naft serveru Autorevue.cz

Příspěvek od Dukes »

Podíleli jsme se na testu motorových naft serveru Autorevue.cz. Zajímavé čtení. :)

http://www.autorevue.cz/potvrzeno-drazs ... -naft-2013
Obrázek
hondaaa
Přispěvovatel

Příspěvek od hondaaa »

Takze staci natankovat na ONO,pridat trochu Vifu a mame dobrou a levnou naftu :)
O1 1,9 tdi ASV 81 kw 2001,egr off
O1 1,9 tdi AGR 66 kw 2000,egr off
F1 1,9 sdi ASY 47 kw 2002
O3 1.4 tsi cng 2015
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

Víc by řekl chemický rozbor, než toto nesměrodatné brždění.. V závislosti na okolních podmínkách (teplota, tlak, vlhkost vzduchu, teplota nasávaného vzduchu) nám tento test vlastně nic neprozradil.. Určitě i brzda samotná má nějakou procentuální odchylku a testy, jak jsem možná nesprávně pochopil z článku nebyly provedeny hned za sebou..

Já si o tom myslím své, ale článek musel dát práci a určitě stál hodně úsilí, to jo :)

Edit: Zapomněl jsem na vliv paliva v nějakém dlouhodobějším měřítku, např vliv na výkon po několika vyjetých nádržích :)
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Thomy píše:Víc by řekl chemický rozbor, než toto nesměrodatné brždění..
Sorry ale myslim ze toto "nesmerodatne brzdeni" mi povie rozhodne viac ako nejaky (dost mozno uplateny) vysledok chemickeho rozboru - hlavne co sa tyka realnej prevadzky vozdila. Za mna super praca, aj ked by som klamal keby som povedal ze ma to neprekvapilo, cakal by som rozhodne trochu vacsie rozdiely - minimalne v hodnotach max. krutiaceho momentu a krivke priebehu. Tu sa len potvrdzuje moja domnieka ze zvuk motora pri jazde je silne placebo :D
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

pocitově líp mi auto jelo a míň žralo a kouřilo na francouzskou naftu. Před dvěma lety jsem tam nabral asi 3 plný nádrže a bylo to znát. I když je pěnivost hodně závislá na pistoli a čerpadle, tak ve Francii oproti Německu to prakticky skoro nepěnilo na No name stanici ale i u ELF stanic..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

hondaaa píše:Takze staci natankovat na ONO,pridat trochu Vifu a mame dobrou a levnou naftu :)
Dělám to tak celé roky a jsem maximálně spokojený.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
blacklight
Přispěvovatel

Příspěvek od blacklight »

Jedna věc je výkon, druhá věc je spotřeba.

Vědecky to nemám podložené, ale mám 2 benzínky kde rád jezdím - jednu značkovou a jednu no-name (skoro až JZD), u kterých vím, že na plnou nádrž najedu nejvíc.
U jiných benzínek najedu míň.

Tankuji vždy do plné, takže si troufám říct že mám celkem přehled.
Octavia 1.9 TDI
Golf 2.0 TDI
EX: Lancia Lybra SW 1.9 JTD, Lancia Thesis 3,2 V6, LPG Opel Meriva LPG
miso.chapy
Přispěvovatel

Příspěvek od miso.chapy »

Tankujem v Rakusku, na plnu nadrž spravim o 50-80 km viac ako ked natankujem na OMV v Bratislave.
Škoda Superb
rv: 2006
AMX 2.8 V6 142kw
EX
VW Golf
rv: 2006
BXE 77kw
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Vseobecne na zamyslenie:

"Ja verim testom, len neverim ludom co ich robia."

"Kazdy test je taky dobry, ako dobre su nastavene jeho kriteria."
Dukes
Site Admin

Příspěvek od Dukes »

TDI tech píše:Vseobecne na zamyslenie:

"Ja verim testom, len neverim ludom co ich robia."

"Kazdy test je taky dobry, ako dobre su nastavene jeho kriteria."
Vzhledem k tomu, že celý test jsme celkově prováděli my tj. firma DIESELPOWER, tak Vás mohu ujistit, že bylo vše měřeno za naprosto srovnatelných podmínek a nezávisle.
Obrázek
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Jen takový lehký podnět k zamyšlení, doplnění testu... v minulosti jsme v Brně řešili něco podobného s benzíny... 95 vs 98 vs 100 v motocyklech.
Problém byl, že u některých motorů to význam mělo, u jiných nikoli, např. u XT600 rozdíl v podstatě nebyl, u VTR1000 byl rozdíl celkem markantní (byl znát i bez měření pocitově při jízdě) a např. u FZR1000 to bylo tak jak u vás... v oblasti chyby měření...
Samozřejmě to bylo cca před 15 lety a neměli jsme profi brzdu... měřilo se na "upraveném retardéru" :D ... dělali jsme po pěti sadách měření...
GIV Variant TDi ???kW
ThrashTheTrash
Aktivista

Příspěvek od ThrashTheTrash »

Jen se vetřu do dizkuze, kamoš má dodávky, cca 20 kusů, léta páně nechal tankovat všechno od Renault Master po Ducata a Iveca na Schellce, pak mu na jednom autě vznikl nějaký problém díky palivu. Vyřídil tankovací karty na OMV a spotřeba na všech autech šla dolů.

Chápu, jsou to kecy a kecy tady ty moje příspěvky :D Ale on to má prostě jako majitel firmy zmapované a není to zase takovej lempl aby mu protíkaly hektolitry nafty pod rukama :D.

Kvalita nekvalita?V Brně u Hoška (mercedes) jsou 2 benzinky. UNICORN a SCHELL. Kde je největší fronta každej den?Na UNICORNU. Kamoš tam dojel s 2,5 TDI AUDI a už po natankování neodjel - vydřený čerpadlo :D
VW GOLF IV 1.9TDI AGR 4MOTION - Soft HR CARSOFT, WEBASTO THERMO TOP C
Diag HR CARSOFT:DeTeCtor, Comfort VW, Toolbox - SPEED 4, VIN - R, Airbag, FLASH, KEY.
CDP+, WEBASTO THERMO TEST, DIAG EBER
Všechno jen na chuť :)
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

ThrashTheTrash píše:... Kvalita nekvalita?V Brně u Hoška (mercedes) jsou 2 benzinky. UNICORN a SCHELL. Kde je největší fronta každej den?Na UNICORNU. Kamoš tam dojel s 2,5 TDI AUDI a už po natankování neodjel - vydřený čerpadlo :D
Pokud je to na Vinohradech, tak s tím Unicornem mám také "dobrou" zkušenost, před pár lety s bionaftou.... http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 7&start=15
GIV Variant TDi ???kW
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

supr práce , ještě by mě zajímalo srovnání s vyhlášenýma nekvalitníma benzínkama , jako u nás u globusu
G4 ARL chip Reesha , turbo - Oleg turbopower (2,... bar )
140 KW 435 nm ( na ježdění do práce ideál )( bude na prodej )
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD náhrada za G4
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“