Kouř TDI

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

petahud
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Kouř TDI

Příspěvek od petahud »

Zdravím všechny příznivce nafty. :) tak něak mě napadla jedna věc.. často se tu řeší, že auto kouří, a jak se toho zbavit. má otázka zní, jak právě kouřivost zvednout. pořád, jak se říká, no smoke, no fun. :D přijde mi, že k té naftě to prostě patří. mám TDI 96 kw, chip 120kw, zaslepený egr . ale po černém dýmu ani známka. proto se ptám. jak na to? od něakých základních úprav, až po něaké sportovní vstřiky, jiné turbo atd.. samozřejmě tak, aby to neškodilo motoru. váš názor?
Passat B5, motor z B5.5 96kw, chip 120kw, egr off,.; diagnostika vag-com, vymazání servisního intervalu, čeština pro maxidot,polodot. olomoucký kraj
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Zober vrtak (idealne 8mm a vacsi) a navrtaj dieru do tej plastovej trubky co ide okolo motora. Verim tomu ze s vysledkom dymivosti budes spokojny ;)

P.S. Je mozne ze ked pojdes dlhsi cas pod plnym plynom tak dojde k strate vykonu a opat to bude dymit malo... v tom pripade treba vyp/zap klucikom a vychutnat si dalsie radostne 'smoke fun' chvilky ;)

A teraz vazne...... pri kazdej uprave sa zohladnuje dymivost. Pokial to vyslovene chces s miernym dymom, treba informovat upravcu a ten to zabezpeci jednoduchou upravou mapy dymivosti. Pokial chces sypat brikety z vyfuku a rozhorcovat ludi navokol - tak 1) si na zlom fore a 2) je to na ukor zivotnosti motora.
Naposledy upravil(a) subz3ro_tdi dne 22 lis 2013, 12:44, celkem upraveno 1 x.
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
vilozx6
Aktivista

Re: Kouř TDI

Příspěvek od vilozx6 »

petahud píše:Zdravím všechny příznivce nafty. :) tak něak mě napadla jedna věc.. často se tu řeší, že auto kouří, a jak se toho zbavit. má otázka zní, jak právě kouřivost zvednout. pořád, jak se říká, no smoke, no fun. :D přijde mi, že k té naftě to prostě patří. mám TDI 96 kw, chip 120kw, zaslepený egr . ale po černém dýmu ani známka. proto se ptám. jak na to? od něakých základních úprav, až po něaké sportovní vstřiky, jiné turbo atd.. samozřejmě tak, aby to neškodilo motoru. váš názor?
:D / jak právě kouřivost zvednout./ (LOL) , pôjdu po tebe ochrancovia prírody, ale nápad sa cení. Predstav si, že by sme všetci dymyli - kua to by bolo dymu. Nezabudni potom na emisnú kontrolu zapchať tú 8mm dierku, ako ti radí Stano, lebo ti zoberú aj rodný list za to, že si prišiel vydymiť STK ako včely. :D
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
petahud
Sběrač informací

Příspěvek od petahud »

moc díky za info. :D :) samozřejmě nechci zase jezdit jak lokomotiva za 2. světové, :D ale něaký ten dým se mi prostě líbí. ještě otázka. tím navrtáním motoru niak neuškodím?
Passat B5, motor z B5.5 96kw, chip 120kw, egr off,.; diagnostika vag-com, vymazání servisního intervalu, čeština pro maxidot,polodot. olomoucký kraj
TDIfun
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TDIfun »

Subzero, doufam ze si uvedomujes co jsi prave vystrelil do sveta (noteeth) (noteeth)
340HP 1.9TDI ASZ
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Rapidně se zvedne prodej vrtáků 8mm (LOL)
petahud
Sběrač informací

Příspěvek od petahud »

Alespoň na dálku poznáme příznivce Dieselpoweru.. :D
subz3ro_tdi
Aktivista

petahud píše:ještě otázka. tím navrtáním motoru niak neuškodím?
Info pred textom "A teraz vazne..." ber prosim ako vtip. Utahoval som si z teba, lebo ma ani vo sne nenapadlo ze to zoberies vazne :) Tvoja poziadvka je totiz pre vacsinu z nas trochu nezmyslena - kazdopadne mas tam ponuknute ako-take riesenie aj na nu (vid. vytrhnute z kontextu dole) ;)
subz3ro_tdi píše: Pokial to vyslovene chces s miernym dymom, treba informovat upravcu a ten to zabezpeci jednoduchou upravou mapy dymivosti.
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

A teraz vazne 8mm je malo, aspon 12stku (crazy)
subz3ro_tdi
Aktivista

TDIfun píše:Subzero, doufam ze si uvedomujes co jsi prave vystrelil do sveta (noteeth) (noteeth)
Uz hej.... u kluku od Olomóca uz budem opatrnejsi (noteeth)
Btw, ten 'zpackany' chiptuning (bez dymu) by mohol byt v tom pripade tvoja robota... nie? (rofl)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
petahud
Sběrač informací

Příspěvek od petahud »

to určitě ne, auto jsem samozřejmě sám nečipoval.. :D ale nárůst o něakých 25kw mi nepřijde tak velký, aby z toho byla tatra..
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

Já si vždycky říkam zaplatil jsem 5000kč ekologicky poplatek tak at to kouří :D
subz3ro_tdi
Aktivista

@petahud: Poznamka patrila TDIfunovi, nie tebe ;) Takze ak tomu (nakoniec) spravne rozumiem, tebe ide o zvysenie vykonu.... ale prisiel si k tomu tak ze to "este dostatocne nedymi" (a malo by...), nie tak ze to "este dostatocne nejde"? :P
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
tantor-bn
Přispěvovatel

Příspěvek od tantor-bn »

Choď to znova prechipovať nejakemu Jankovy do garaže a určite to bude no smoke no fun .. :D
Cupra TDI
petahud
Sběrač informací

Příspěvek od petahud »

Nejde mi ani o zvýšení výkonu. jen mě to prostě zajímalo. ;) jestli by se to vůbec dalo.. ;) na autě se dělal chip normálně na válcích, nevím, kde jsi přišel na Janka v garáži..
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“