oprava váhy vzduchu Pierburg
Moderátoři: šulda, Moderátoři
oprava váhy vzduchu Pierburg
Potreboval by som poradiť.Mám VW Golf 3,1,9TDI a neťahá mi niekedy turbo,jednoducho sa vypne.Čítal som tu o tom dosť ale nikde som sa nedočítal či by sa dala váha vzduchu značky Pierburg nejako opraviť alebo vyčistiť .ďakujem
- subz3ro_tdi
- Aktivista
Mas to trochu pomylene. To "vypinanie" turba, zrejme mas na mysli nudzovy rezim, je sposobene vacsinou zatuhnutim lopatiek (ak mas VTG turbo), resp. vadou N75 ventilu (ak mas turbo s obtokom). Pomoze vycistenie turba / N75 v prvom resp. vymena (vycistenie) iba N75 ventilu v druhom pripade. Tato zavada sa da identifikovat v RJ, kde sa zapisuje do pamati.
Ak mas skutocne problem s vahou vzduchu, tak by ti to do nudzoveho rezimu padat nemalo, maximalne by si mal pocitovat kolisanie vykonu (ak RJ vyhodnoti nevierohodny signal z prietokomera). Tato zavada sa moze ale nemusi vyskytovat v RJ v pamati zavad, zalezi nakolko neplausibilny je signal. Niekedy sa RJ moze prepnut do tzv. mini-nudzoveho rezimu, kedy sa po par sekundach alebo minutach opat prepne do normalneho rezimu prevadzky. Pomoze oprava resp. vymena vahy vzduchu (prietokomera).
Skus pohladat na fore, je tu kopec tem kde sa tieto veci rozoberaju... pouzi slova do vyhladavania "nouzovy rezim" "N75" apod.
Ak mas skutocne problem s vahou vzduchu, tak by ti to do nudzoveho rezimu padat nemalo, maximalne by si mal pocitovat kolisanie vykonu (ak RJ vyhodnoti nevierohodny signal z prietokomera). Tato zavada sa moze ale nemusi vyskytovat v RJ v pamati zavad, zalezi nakolko neplausibilny je signal. Niekedy sa RJ moze prepnut do tzv. mini-nudzoveho rezimu, kedy sa po par sekundach alebo minutach opat prepne do normalneho rezimu prevadzky. Pomoze oprava resp. vymena vahy vzduchu (prietokomera).
Skus pohladat na fore, je tu kopec tem kde sa tieto veci rozoberaju... pouzi slova do vyhladavania "nouzovy rezim" "N75" apod.
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.