Tahne do strany

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

tomiisp
Aktivista
Odpovědi: 0

Tahne do strany

Příspěvek od tomiisp »

mam taky teoreticky dotaz :)
auto mierne tahne do prava pri akceleraci, pri ustalenej jazde je volant rovno ale jak sa prida tak zacne mierne tahat do prava..nejaky napad kde hladat chybu ?
Este by som podotkol ze auto je po geometrii ale dost fuserskej a aj po hodine hadania to neurobili poriadne, islo o odklon kola.
Tovarne hodnoty pre odklon su : -0.30 +/-0.3 a max. rozdiel L/P je tiez 0.3
Na geo nastavili odklon : L=-0.36 a P=-1.18 coz je zjavne mimo toleranciu, kedze auto ma po GO ram napravy (silentbloky,gumy na stabilizatore) a ram je mozne posuvat L/P na zavesoch prave kvoli tomu aby bolo mozne najst stred pre nastavenie odklonu. Kedze sa im na geo nepodarilo nastavit ten odklon, kaslali na to aj ked som x krat povedal ze staci povolit 4 19ky sroby a mierne posunut ram...Ich odpoved ze to oni nerobia, pre nich geo znamena asi len zbiehavost a poznamky typu ,,ci idem na tom zavodit,, radsej ani nekomentujem :D
Takze otazka znie, co moze sposobovat to tiahnutie do strany a ci je mozne ze to ma na svedomi aj ta geo (zbiehavost a zaklon su OK)
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

super servis (LOL) divim se ze s takovym pristupem jeste maji praci.
co takhle silenbloky motoru? nebo horni ulozeni tlumicu? nejsou na nich vule?
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

jj, a masinu na geo maju dost dobru ale obsluha stoji za staru backoru :)

silentbloky motoru/prevodovky su ok a horne ulozenie+loziska a tlmice sa menili spolu s tym ramom.
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

keby ti to tahalo dolava tak poviem ze to je normalne, kvoli kratsej poloose.... ale doprava? to musi byt set sakra rozdiel ked to taha este na opacnu stranu.... ak vylucime sklon cesty, napada ma obligatna otazka - kolesa si prehodit skusal? ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
marena tdi
Aktivista

myslis ze audi 100 ma rozdilne dlouhe poloosy? motor je podel. u tohoto vozu bych videl jiny problem.
ale s tema kolama to rozhodne za zkousku stoji.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

origo ma rovnake, ale kukni do podpisu, PD a aj FHN 5q prevodovka :) cize polosi su rozne dlhe, pouzite zo SuperB :)
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

subz3ro_tdi píše:keby ti to tahalo dolava tak poviem ze to je normalne, kvoli kratsej poloose.... ale doprava? to musi byt set sakra rozdiel ked to taha este na opacnu stranu.... ak vylucime sklon cesty, napada ma obligatna otazka - kolesa si prehodit skusal? ;)
kolesa este nie, pojdem skusit :roll: ale mam pocit ze to zacalo az po tej geometrii, predtym s tymi vybuchanymi ulozeniami ramu,stabiku a tlmicov to robilo vselico ale netahalo, a ako som pisal, taha iba v zabere, pri ustalenej rychlosti sa to vrati do roviny
Naposledy upravil(a) tomiisp dne 06 říj 2009, 13:19, celkem upraveno 1 x.
marena tdi
Aktivista

tomiisp píše:
marena tdi píše:
subz3ro_tdi píše:keby ti to tahalo dolava tak poviem ze to je normalne, kvoli kratsej poloose.... ale doprava? to musi byt set sakra rozdiel ked to taha este na opacnu stranu.... ak vylucime sklon cesty, napada ma obligatna otazka - kolesa si prehodit skusal? ;)
myslis ze audi 100 ma rozdilne dlouhe poloosy? motor je podel. u tohoto vozu bych videl jiny problem.
origo ma rovnake, ale kukni do podpisu, PD a aj FHN 5q prevodovka :) cize polosi su rozne dlhe, pouzite zo SuperB :)
tak v tom pripade mate pravdu.
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

tak prehodil som predne L<>P a vypada to ze to prestalo tahat, skor vypada ze taha do L ale skoro zanedbatelne (oproti predchodziemu stavu) ale nemal som to moznost vyskusat v klude (v zacpe sa to robi blbo (noteeth) )..ale vypada to ze pre gumy je to asi posledna sezona :roll:
subz3ro_tdi
Aktivista

nevidel by som to az tak tragicky... aku mas siroku gumu?? ak nieco ako 215 a viac, tak to sa este zabehne... tam hraju ulohu fakt desatiny milimetra ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

205ku :) ale ja by som to videl tragicky :) to su este Michelin MXV (nesmerove), nemaju najazdene vela ale vekovo uz su ta tam takze do zimy vydrzia a na rok uz asi nove :)
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

tak dal som tam zimne (nove pneu, jazdene jednu zimu) ma plechacoch, a tahanie je spat, a nepomohla ani zamena..u tych letakov vzhladom na vek tych gum by som povedal ze to tahanie zamaskoval stav gum :) ale s tymi zimakmi to naozaj skor ukazuje na iny problem nez na gumy..
nejaky napad ? :(
subz3ro_tdi
Aktivista

ak vylucime chybu geometrie, v tom pripade uz zostava len nerovnomerny prenos krutiaceho momentu........ nechcem ta strasit, ale ak nechces zacat spekulovat s prevodovkou a diferencialom tak skus este iny pneuservis a daj si tu geometriu urobit poriadne... :-D
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

budem musiet skusit tu geo, pretoze kym sa nezrepasovala ram napravy a nedoj**li tu geo hlavne ten odklon tak ziadne tahanie nebolo..
takze asi ten odklon kola bude mat co to docinenia s tym :(
subz3ro_tdi
Aktivista

nemyslim si ze odklon, skor zbiehavost... ale tu ide o geo ako celok - tzn. naprava-kolesa-nastavenie
este jedna otazka - preco si repasoval ram napravy? nemoze byt chyba tam? nebolo by rozumne tu napravu vymenit skor ako do toho vrazis kopec penazi a zistis ze chyba je v krivej naprave? myslim ze zase taka polozka by to byt nemusela ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“