Čerpadlo croma 2.5 do 1.9 Tdi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Matezzzz
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Čerpadlo croma 2.5 do 1.9 Tdi

Příspěvek od Matezzzz »

Zdravím chlapy, mám rychlej dotaz, nejsou peníze na stavbu mTdi čerpadla, tak se chci zeptat jak bude šlapat v 1.9 tdi 1Z šlapat čerpadlo z 2.5 cromy. Teď tam mám z 1.9 cromy a nejede to nic moc, tak do těch 3 tisíc a pak tomu chybí nafta.
Dneska sem ještě v práci náhodou objevil čerpadlo z ducata 2.8 ditd, taky mechanické Bosch které by tam páslo.
Obě čerpadla jsou z motorů které mají výkon cca 85 kw, teoreticky by to mohlo jet líp ale nechám si poradit od odborníků. Nechci z toho dělat závoďáka ale těch 90 koní v 1400 kg těžkým autě, nic moc.
Díky za každou radu
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

1. Croma 1.9TDI ma 11mm piest, takze ti to musi slapat jak dive. Dolad trochu obohacovac a jazdis jak raketa.
2. Ducato 2.8TDI ma 12mm piest, ale charakteristika obohacovaca je spravena tak ze nad 2800 ot./min. to uz nejde.
conti
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conti »

Dej sem čísla čerpadel. Napíšu ti jaké tam jsou písty.
Matezzzz
Přispěvovatel

Příspěvek od Matezzzz »

čerpadlo z cromy mám dolděné co to jde, zvedlou dávku nafty tak že sem musel doladit přepákování plynu aby nebyl tak velký volnoběh a obohacovač též a stejně si to pořádně nezakouří.
Na ty čísla se teď nedostanu, protože to ducato 2.8 už je z práce pryč, to opravoval kolega a bohužel tam ani nebylo na čísla vidět jak je to tam nahnaný a s audi jezdí mladá a je celý víkend fuč.
Máte někdo zkušenosti v autech s těmahle čerpadlama? Můžu mít ještě od známého za pár drobných čerpadlo z té 2.5 cromy ale dávat to tam a očekávat něco co se nestane?? Zase je pravda že ta 2.5 jede celkem pěkně, jde o to co to bude dělat v 1.9?
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Croma 2.5TD ma asi 10mm piest ak sa nemylim. Len neviem ci ti bude sediat priemer osky, je to tiz hruba a tenka, ale tak sa mi vidi ze Croma 2.5TD (nie 2.5TDI) ma tenku osku a malo by ti to teoreicky sadnut. Ale zase nema mech. predvstrek na cerpadle. proste nieje vyvedeny vonku z obalu.
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Mal som od pafku hlavu z Fiat Croma TDI a mala 11mm piest... ale TD mali asi iba 10mm ako hovori Jozef...
Inak:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... e054164670
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Matezzzz
Přispěvovatel

Příspěvek od Matezzzz »

Já zkusím opsat číslo toho čerpadla z 1.9 cromy, jestli je to vůbec z TDi, třeba je to jen z TD a proto to možná nejede?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“