Ucpání AGR/EGR ventilu

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
teabe
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Ucpání AGR/EGR ventilu

Příspěvek od teabe »

Koukal jsem na netu,že se dá ucpat AGR ventil,který měří,nebo mění emise,teď nevím jak to bylo...Ale prý to zvýší výkon a sníží spotřebu..Máte s tím někdo zkušenost? :roll:
DavidVoda
Přispěvovatel

Re: Ucpání AGR/EGR ventilu

Příspěvek od DavidVoda »

teabe píše:Koukal jsem na netu,že se dá ucpat AGR ventil,který měří,nebo mění emise,teď nevím jak to bylo...Ale prý to zvýší výkon a sníží spotřebu..Máte s tím někdo zkušenost? :roll:
http://www.6n2.er.cz/
VW Polo 1.4 tdi rv 2001
teabe
Přispěvovatel

Re: Ucpání AGR/EGR ventilu

Příspěvek od teabe »

DavidVoda píše:
teabe píše:Koukal jsem na netu,že se dá ucpat AGR ventil,který měří,nebo mění emise,teď nevím jak to bylo...Ale prý to zvýší výkon a sníží spotřebu..Máte s tím někdo zkušenost? :roll:
http://www.6n2.er.cz/
Díky (crazy) Zajímavý čtení. :-)
johan
Nováček

Příspěvek od johan »

pánové, udrží tu trubku od výfukového potrubí k egr ventilu jen jeden šroub?? Kamarád má egr zaslepen a asi přetáhl jeden šrob a nedrží tam pořádně. Oblepil to sice tekutým kovem, ale přece jen je to lepidlo. Najel s tím asi 1000Km a nic to zatím nedělá. Co vy na to?
teabe
Přispěvovatel

Příspěvek od teabe »

johan píše:pánové, udrží tu trubku od výfukového potrubí k egr ventilu jen jeden šroub?? Kamarád má egr zaslepen a asi přetáhl jeden šrob a nedrží tam pořádně. Oblepil to sice tekutým kovem, ale přece jen je to lepidlo. Najel s tím asi 1000Km a nic to zatím nedělá. Co vy na to?
Já bych to radši přišrouboval..Ale jestli mu to za těch 1k kilometrů nic neudělalo,tak to bude ok.
reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

Co se týče změny výkonu, nemá zaslepení EGR ventilu žádné opodstatnění.

EGR snižuje obsah emisí NOx, které vznikají při spalování velmi chudé směsi - to znamená na volnoběh a při nízkém zatížení. Při vysokém zatížení stejně není v činnosti, vyvstává proto otázka, proč jej zaslepovat.

(jediný rozumný důvod je asi "zasírání" sacího potrubí karbonem. Kvůli výkonu v žádném případě určitě ne)
Obrázek Obrázek

Prohlížeč logů LogView stahujte tady

PS: Hledáme (ne)mechanika, viz odkaz s popisem
teabe
Přispěvovatel

Příspěvek od teabe »

reesha píše:Co se týče změny výkonu, nemá zaslepení EGR ventilu žádné opodstatnění.

EGR snižuje obsah emisí NOx, které vznikají při spalování velmi chudé směsi - to znamená na volnoběh a při nízkém zatížení. Při vysokém zatížení stejně není v činnosti, vyvstává proto otázka, proč jej zaslepovat.

(jediný rozumný důvod je asi "zasírání" sacího potrubí karbonem. Kvůli výkonu v žádném případě určitě ne)
Teď jsi na to kápnul ;) Přesně tohle jsem se dočetl všude možně na netu..Teď už si to radši vyčistím nějakým přípravkem,než to zaslepovat..
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“