ASV- zastavilo se při jízdě na dálnici a konec...

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Rider.23
Aktivista
Odpovědi: 0

ASV- zastavilo se při jízdě na dálnici a konec...

Příspěvek od Rider.23 »

Tak sem si pochvaloval desítky tisíc km najetých s motory TDi bez poruchy, až se na mě taky dostalo...

Průběh před závadou- nastartoval sem, rožla se kontrolka chladící kapaliny, po té kontrola, kapaliny bylo dost, tak sem usoudil, že jsou zaoxidované okontakty, nebo je čidlo špatné... Vyjel sem na dálnici, čidlo samo zhaslo, asi 100km vše ok, pak se mírně zvedla teplota chladící kapaliny asi na 100°C, což sem nikdy před tím u tdi neviděl- kontrola, vše se zdá být ok, opět sem nastartoval a blikalo čidlo (tak si říkám, že je opravdu ten senzor v háji), takže jedu dál... Čidlo opět zhaslo, teplota klesla na 95°C a zde se stále drží, auto jede normálně...

Průběh konce- po dalších asi 70km jedu asi 130km/h, najednou pípání, rožne se opět čidlo kapaliny, současně s ním červená kontrolka oleje a současně auto přestává táhnout, vyřazuji na neutrál, motor chcípá... zastavím a koukám pod kapotu- v nádobce není voda a šíleně se z ní hulí, oddělám víčko pro dolévání oleje a také se z motoru silně kouří... Nechal sem auto asi hodinu vychladnout, dolil sem vodu a zkusil nastartovat, auto po chvílce točení normálně chytlo, tak zařadím, rozjedu se a při řazení mezi 1 a 2 se motor samovolně roztočí do vysokých otáček (jak kdyby si cuclo oleje), ale po vypnutí klíčku ihned motor chcípá... Během toho samovolného vytočení se ozvalo z motoru rychlé a pravidelné klepání, podobné klepání zdvihátek...

Co sem zjistil- motor točí ale nechytá, v nádobce a nejspíš ani v hadicích není voda, oleje je tolik kolik má být a není v něm vidět emulze (voda)...

Myslím, že sem to popsal dost detailně na to, aby mi byl někdo tak ochotný schopen poradit, co se autu nejspíš stalo a co mě čeká za opravu???

Za případné rady předem děkuji...

Ještě doplním jedná se o motor 1.9TDi 81kW ASV, najeto 190t km, servis pravidelně po 15t km, rozvody naposledy před 100t km...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska :punk: ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

nie som mechanik ale asi bude ohnuta ojnica... plus samozrejme repas hlavy valcov... pohodlnejsie pre teba asi bude vymenit agregat za druhy kus, ale samozrejme nie je to nic co by sikovny mechanik nevedel opravit

P.S. vidim ze je prave pritomny pan Huml, on ti bude vediet povedat presne ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

asi bych shodil hlavu a nechal otlakovat. Urcite na neco prijdes
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

To mám samozřejmě v plánu hned zítra, ale rád bych přišel na kloub tomu, proč se to stalo a hlvně CO se vlastně stalo...?
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

že by fouklo těsnění pod hlavou? Možná už předním pouštělo olej do vody - to by vysvětlovalo, že se olejem obalily elektrody čidla v nádobce a to pak hlásilo že není voda.. No a pak to asi vzalo rychlý konec, vodu to asi pustilo do spalováku.. a pokud hodně tak se opravdu i mohla ohnout ojnice... a taky asi do oleje... možná i olej do spalováku.. teoreticky může být i hlava prasklá, nebo i blok?
no uvidíš až to rozeberete
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

Do nádobky sem se díval, než sem vyjel, no nezdálo se, že by v ní byl olej... Voda do spalováku mi přijde jako jediné rozumné vysvětlení, kudy ta voda mohla zmizet, když v oleji není a motor je suchej... Nechápu akorát, proč to chytlo pak ty saze, když se to nastartovalo... A to klepání- ohlá ojnice by klepala? S prasklým těsněním by to ale mělo stejně chytnout, klidně i na tři, ne? Ono to nestartuje vůbec...
Stejně je to divný, při 190t km, taková destrukce motoru :rip: :bang: ...
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Mrkni do paměti závad a pověz nám, kolik ukazuje měrka oleje. Jinak upřímnou soustrast... :(
Jinak pro uklidnění - mě vylítla ze služebního tdi při 120tkm ojnice vanou ven...
Oct asv 2000, DieselPower
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

Pája 19 píše:Mrkni do paměti závad a pověz nám, kolik ukazuje měrka oleje. Jinak upřímnou soustrast... :(
Jinak pro uklidnění - mě vylítla ze služebního tdi při 120tkm ojnice vanou ven...
Jak sem psal, oleje je dost, tedy přesně tak akorát, zhruba ve 3/4 na měrce... A je to jen olej, hustej černej olej, žádná šedá nebo bílá emulze... Pamět závad skouknu zítra taky, ale asi mi to taky nic nepomůže, todle je mechanická závada a těžko tam něco vyčtu...

Jo, jenže tohle není služební auto a stalo se mi to v Německu na dálnici a jen dostat se 750km domů mě stálo 19t Kč!!!
:blbe: :bang:
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

Rider.23 píše:jen dostat se 750km domů mě stálo 19t Kč!!!
to nasere asi najviac :roll:
nedalo sa to odtiahnut na lane? v nemeckej legislative sa nevyznam, tak pripadne sorry za banalnu otazku ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

subz3ro_tdi píše:
Rider.23 píše:jen dostat se 750km domů mě stálo 19t Kč!!!
to nasere asi najviac :roll:
nedalo sa to odtiahnut na lane? v nemeckej legislative sa nevyznam, tak pripadne sorry za banalnu otazku ;)
No- jednak je to v Německu zakázané, ale o to by ani tak nešlo, ale zůstal sem stát na tak kokotském místě, že tam neměl kdo jak zastavit, aby mě zapřáhl- přímo uprostřed na cípu, kde spojují dvě dálnice dohromady a je šílenej provoz (vlevo vedle mě 3 rychllý pruhy, vpravo vedle mě 2 připojovací, kde každej dáva plnej céres, aby se mohl zařadit)... Takže sem musel okamžitě pryč z dálnice, což mě stálo 4800Kč za 7km odtah do nejbližší dědiny od německého ADAC!!! Následně pro mě přijela odtahovka z česka a ta stála 14t... S lanem by mě nikdo 750km doml netáhnul, navíc lidi choděj do práce a nikdo nemlže jen tak že si vzpoemnu letět pro mě do Německa....

No síla no, už s s autem v mínusu a to je ještě nepojízdný (wallbash) :bang:
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Že by tam ta voda vlítla tak rychle a ohnula se ojnice? Což brát za fakt, že kontrolka nelhala, systém byl zavzdušněn, kontrolka zezačátku svítila a po přidání plynu zhasla, když tam vlítla voda, potom motor dostával čočku, a při přesnosti budíku teploty se dlouho nic neděje..,Pomalu utíkala voda, až se motor uvařil....Nalil bych tam vodu a zkusil , kde poteče ven, odhaduji, že bude po kompresi...
nepropadat panice...
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

vodni pumpa dle meho nazoru zastavkovala... motor varil... fouklo tesneni pod hlavou... motor se zacal zadirat... a pak nahla smrt... kazdopadne az sundas hlavu tak budes vedet na cem jses.... Dle meho nazoru se to neoplati opravovat,... koupit jinej blok a nastrojit ho... ale asi nejvetsi problem bude sehnat moturek ASV...
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

Uprimnu sustrasť...zhodiť hlavu a pozrieť ako je na tom,popripade vana dole a pozrieť.Ja som si taketo niečo odsral polroka dozadu..ojnica cez blok,cuclo si to olej cez sanie...naštastie hlava sa zachranila....čo mam to auto,tak ho nikdy v živote nepredam za to čo som donho dal....potom podaj info ako si dopadol...rozvodovy remen je cely?Neroztrhlo ho?
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Známej měl podobnej průběh s AHU na B5 Passatu, teplota nahoru, pak klepání, kouř, rána a konec, vylítla 3 tí ojnice z bloku, píst utaven.
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

Tak motor dneska normálně nastartoval a jede, akorát v něm cvaká, ale je to od zdvihátek... Podstatné je, že fouká do vody v nádobce to bublá jak v bublifuku... Takže je více méně jasné, že fouklo těsnění pod hlavou, zároveň je však jisté, že sem motor jízdou uvařil a ptám se tedy, co budou pravděpodobně další škody? Je vhodné to vůbec opravovat nebo lepší sehnat celej motor? To cvakání- když se ohne ta ojnice, je možné to zaměnit se zdvihátky, nebo ten zvuk je jinej?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“