Horší starty, bublinky atd. pořád omýlané téma...

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

yardarytarda píše:
Bezpy píše:Yardarytarda tak ale mi vysvětly proč to s těma bublinama startuje déle a bez nich na otočení??
a ty mě vysvětli proč některé auta startují i s bublinama krásně.. :)
-jasně že bubliny v uzavřeném okruhu nemají co pohledávat..
co na tom chceš vysvětlovat, máš mrak čerpadel konstrukčně odlišných,
některým pár bublinek nevadí, mají třeba sítko nebo membránu proti bublinám některé sajou přímo u lamelového čerpadla a nasekané bubliny ti pořád dou do vysokého tlaku, nebo si čerpadlo samo bublinky vyrábí a pár dalších znemožní účinost, některé čerpadla zasírají pěnou i vstřiky,

je to téma nekonečného bádání ;)
-pavel-
Nováček

Příspěvek od -pavel- »

-pavel- píše:Chtěl bych se zeptat mam problem se studenymi starty když je pod nulou tak dlouho toči pote začne blafat ale jeste musim podržet aby chytil. Žhaviče ok u toho koše v nadrži mam tam novy a i ten když fouknu zpatky jde lehce profouknout je to normalni? Bubliny samozřejmě sou ale ty byli i minulou zimu a startovalo na otočení. Jedna se o AHF

Nikdo neporadí na co se zaměřit? jak je to stim košem v nadrži? Dal sem nový ale i ten jde lehce profouknout zpátky.
slovacek.milos
Aktivista

udělej test nakup hadice připoj na sání a vratku k čerpadlu zalej, vraž je do petky s naftou, zavěs na hrní okraj otevřené kapoty drátem a natartuj,

chvilku necháš běžet a ráno zkus pokud začne blafat než chytne v přívodu nafty to nehledej
optimista
Přispěvovatel

Příspěvek od optimista »

pred dvoma tyzdnami som kupil termoventil a vydrzal asi tri sekundy nez zal prepustat naftu popod gumicky chytil som lepsie do ruky gumkajak blato fuknem donho a prechodny k kazdej strany tak isiel stary origo a funguje cistil som nadrz lebo jazdim na bio a svieti mi kontr abs a protipreklz ked je pod nulou ale zda sa mi ze ked taham ustami ide to tazko ako keby bol pripchaty spetny ventil na sacej casti vymenim saci kos prip tam drbnem podavacku ale po vycisteni vyrazne lepsi volnobeh netrasie sa myslel som ze spojka a to len bubliny doma som o dva tyzdne tak budem pokr potom dam vediet
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
slovacek.milos
Aktivista

některý filtr a fentil neskombinuješ propouští, to už cítíš jak tam zapadne je to špatně ale te tam přimotat teflonová páska nebo silnější okroužek dokoupit
optimista
Přispěvovatel

Příspěvek od optimista »

no ventil vosiel dnu bez odporu co mi bolo hned divne a ta gumka akokeby ju ta nafta rozleptala
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
slovacek.milos
Aktivista

optimista píše:no ventil vosiel dnu bez odporu co mi bolo hned divne a ta gumka akokeby ju ta nafta rozleptala
asi to byla gumka na vodu, jak jsem ti psal de koupit stejná ale silnější nejlépe v hydraulice, mi se to stávalo tak před 8mi lety že sem tam šel zlehka a netěnil ted už ne polepšili se
Ambiente2002
Sběrač informací

Příspěvek od Ambiente2002 »

Caue chlapi, mal som podobny problem s ASVckom, pri teplotach pod +10 stupnov zacalo startovat zle, ako keby nie na vsetky valce + bielomodry dym. Riesil som to 4 roky a minuly mesiac sme nasli problem - starter. Bol uz meneny ale za neoriginalny a s nizsimi otackami ako by pre tento motor mali byt. Po vymene za repas sicke ok, zatial, aj po 10 dnoch statia v mraze startla na brnk
slovacek.milos
Aktivista

to taky de zkus 2,O kW starline a dějou se zázaky ;)
-pavel-
Nováček

Příspěvek od -pavel- »

slovacek.milos píše:udělej test nakup hadice připoj na sání a vratku k čerpadlu zalej, vraž je do petky s naftou, zavěs na hrní okraj otevřené kapoty drátem a natartuj,

chvilku necháš běžet a ráno zkus pokud začne blafat než chytne v přívodu nafty to nehledej
ted po třech dnech kdy auto stalo chytlo na otočeni jen chvili neklidny chod a bily dym.....tak nwm jestli ma cenu šparat do nafty.....nemuže byt problem taky ve starteru?...když bylo pod nulou a problemovy start točil kolem 100
Ambiente2002
Sběrač informací

Příspěvek od Ambiente2002 »

no checkol by som ten starter, vraj by mal tocit cca 200 otacok
-pavel-
Nováček

Příspěvek od -pavel- »

nedavno jsem někde četl že v mapach ECU je že při teplotach 20 a vyš a při otačkach starteru 0-168 nepusti žadnou naftu...proto mi ty studene starty nato moc nesedi
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“