Pomoc s přepisem vozu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Pokud to někde jde a jinde ne, tak bych se dotázal na nadřízeném úřadu toho dopraváku, kde to nejde, jak je to možné, že to nepovolili, když zákon je jen jeden pro všechny. A chtěl bych po nich nějaké závazné stanovisko, pokud možno písemně, abych to těm debilům na dopraváku mohl omlátit o hlavu 
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
-
Jarda S.
- Aktivista
http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... raci_2015/
odkaz na zákon v aktuálním znění je dole
odkaz na zákon v aktuálním znění je dole
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
-
Jarda S.
- Aktivista
§ 9
Žádost o zápis změny provozovatele silničního vozidla
(1)
Zápis změny provozovatele silničního vozidla v registru silničních vozidel provádí obecní úřad obce s rozšířenou působností na základě
a) společné žádosti vlastníka silničního vozidla a nového provozovatele silničního vozidla, nebo
b) žádosti provozovatele silničního vozidla, má-li být novým provozovatelem silničního vozidla jeho vlastník.
(2) Žádost
o zápis změny provozovatele silničního vozidla obsahuje vedle obecných náležitostí podání údaje o novém provozovateli silničního vozidla podle § 4 odst. 2 písm. a) . Ustanovení §8 odst. 3 věty druhé, § 8 odst. 4 písm. a) a § 8 odst. 6 se použijí obdobně.
(3) Je-li podána žádost podle odstavce 1 písm. b) a technický průkaz má v držení vlastník silničního vozidla, vyzve jej obecní úřad obce s rozšířenou působností k jeho předložení.
(4) Vzor žádosti o zápis změny vlastníka nebo provozovatele silničního vozidla stanoví prováděcí právní předpis.
Žádost o zápis změny provozovatele silničního vozidla
(1)
Zápis změny provozovatele silničního vozidla v registru silničních vozidel provádí obecní úřad obce s rozšířenou působností na základě
a) společné žádosti vlastníka silničního vozidla a nového provozovatele silničního vozidla, nebo
b) žádosti provozovatele silničního vozidla, má-li být novým provozovatelem silničního vozidla jeho vlastník.
(2) Žádost
o zápis změny provozovatele silničního vozidla obsahuje vedle obecných náležitostí podání údaje o novém provozovateli silničního vozidla podle § 4 odst. 2 písm. a) . Ustanovení §8 odst. 3 věty druhé, § 8 odst. 4 písm. a) a § 8 odst. 6 se použijí obdobně.
(3) Je-li podána žádost podle odstavce 1 písm. b) a technický průkaz má v držení vlastník silničního vozidla, vyzve jej obecní úřad obce s rozšířenou působností k jeho předložení.
(4) Vzor žádosti o zápis změny vlastníka nebo provozovatele silničního vozidla stanoví prováděcí právní předpis.
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
A já koupil auto, kde mne upozorníl prodávající/byla to firma/ že pojistka je zaplacená do konce roku, dostal jsem zelenou kartu, jezdil, ale pak jsem byl upozorněn kamarádem, že jakmile to převedu, musím to pojistit na sebe, že to dnes není tak, že je pojištěno auto, ale majitel..Takže čekám, že mi přijde doplatek, protože jsem jezdil na cizí pojistku..Marek77 píše:Já mám normálně Galaxy napsané na přítelkyni a pojistka je na mě. Celé roky - nikdy nebyl problém.
nepropadat panice...
- marena tdi
- Aktivista
To opravdu nepotrebujes .Marek77 píše:Kdybych to chtěl přepsat, vzal bych tchána s sebou. Na to nepotřebuju plnou moc, proboha!!!.
Protoze ja chodim na urady tyto veci vyrizovat bez klientu a tim padem jsem zvykly na to ze mi podepisou plnou moc a ja za ne vsechno vyridim.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Takže věc se má takto:
Dnes byla moje přítelkyně s jejím otcem na úřadě, aby přepsali auto na nového provozovatele.
Vlastníkem zůstal děda, provozovatelem moje přítelkyně. Na základě této žádosti PLATILI eko poplatek v plné výši, čili 3000 Kč, k tomu přepis a evidenční kontrolu.
Takže je blbost, že se EKO neplatí!!!!!
Jsem z toho pořádně nasranej, protože kdybych tohle věděl, mohlo se auto přepsat na přítelkyni zcela, ne jen provozovatele. Vyšlo by to naprosto nastejno.
Dnes byla moje přítelkyně s jejím otcem na úřadě, aby přepsali auto na nového provozovatele.
Vlastníkem zůstal děda, provozovatelem moje přítelkyně. Na základě této žádosti PLATILI eko poplatek v plné výši, čili 3000 Kč, k tomu přepis a evidenční kontrolu.
Takže je blbost, že se EKO neplatí!!!!!
Jsem z toho pořádně nasranej, protože kdybych tohle věděl, mohlo se auto přepsat na přítelkyni zcela, ne jen provozovatele. Vyšlo by to naprosto nastejno.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
Tak to je nějaký poděl, protože Eko se platí podle Zákona o odpadech
č. 185/2001 Sb § 37e při první registraci nebo první přeregistraci a při zápisu provozovatele na formuláři nic takového není.
http://www.dopravni-inspektoraty.cz/sou ... gistru.pdf
č. 185/2001 Sb § 37e při první registraci nebo první přeregistraci a při zápisu provozovatele na formuláři nic takového není.
http://www.dopravni-inspektoraty.cz/sou ... gistru.pdf
Tel:776005385 Nový Bor
A nemůže to být nějaká "novinka" roku 2015?
Já těmhle věcem vůbec nerozumím. Poslední auto jsem přihlašoval v roce 1997 a od té doby se mnohé změnilo. Takže tak.
U toho dnešního dění jsem nebyl, byla tam jen moje přítelkyně a její otec.
Já těmhle věcem vůbec nerozumím. Poslední auto jsem přihlašoval v roce 1997 a od té doby se mnohé změnilo. Takže tak.
U toho dnešního dění jsem nebyl, byla tam jen moje přítelkyně a její otec.
Mam jeden dotaz, kze prihlasit auto se zelenou kartou puvodniho majitele? Jelikoz delame pojistku pres internet, tak budeme mit jen tistenou kopii.
UP: Muze byt pojistnikem nekdo jiny nez vlastnik, napr.otec a syn?
UP: Muze byt pojistnikem nekdo jiny nez vlastnik, napr.otec a syn?
VW Tiguan CityScape, 2.0TDI 130kw 4motion
VW Touran Cross (1T3), 2.0TDI 103kw
ExVW Polo Cross, 1.9tdi, 74kw a zatim serie
ExO1 COMBI ASV 81kw -> 105kw - Trysky PP502, EGR OFF, CHIP by DIESELPOWER, Brzdy ORS
ExVW Lupo 1.4TDI a uvidí se co s tím...
ExO1 COMBI ASV 81kw -> 105kw - Trysky PP502, EGR OFF, CHIP by DIESELPOWER, Brzdy ORS
Takze jsme to byli prihlasit v Novem Boru, kam spadame, zelena karta pro prihlaseni musi byt na noveho majitele, takze dobry byznys pro pojistovaky, kdy jsme bezeli sjednat pojistku at to mame za sebou a po mesici ji rusime a budeme delat na jineho clena rodiny.
Na starou zelenou kartu to prihlasit neslo.
Nechtel jsem se tam s nima hadat a nemel jsem na to ani cas, takze proto jsme to pojistili na noveho majitele at to mame za sebou. Pojistku lze vypovedet do 2 mesicu bez udani duvodu, takze ji mesic nechame bezet a budeme ji delat jinde na nekoho jineho.
Takova moje zkusenost, pani vyslovene chtela pojistku na noveho majitele, coz podle meho a i Vas byt nemusi.
Na starou zelenou kartu to prihlasit neslo.
Nechtel jsem se tam s nima hadat a nemel jsem na to ani cas, takze proto jsme to pojistili na noveho majitele at to mame za sebou. Pojistku lze vypovedet do 2 mesicu bez udani duvodu, takze ji mesic nechame bezet a budeme ji delat jinde na nekoho jineho.
Takova moje zkusenost, pani vyslovene chtela pojistku na noveho majitele, coz podle meho a i Vas byt nemusi.
VW Tiguan CityScape, 2.0TDI 130kw 4motion
Paní u přepážky referátu dopravy není absolutně nic po tom, kdo je pojistníkem vozidla ve smlouvě o povinném ručení. Nechal bych si okamžitě předvolat jejího nadřízeného a trval na tom, aby mi prokázal (což ze zákona musí), který předpis či paragraf opravňuje onu paní k takovému jednání. Dokazovat musejí oni, ne já jako klient. Už jsem několikrát tohoto práva využil - dokonce i v případě hádky s policejní hlídkou. Pokaždé to vyšlo a oni couvli. Totiž oni sami často nevědí, co mohou a nemohou a jakmile se jim pohrozí auditem nebo něčím podobným, hned se chovají jinak.
Jakmile má dané vozidlo, u kterého se děje přepis majitele či provozovatele, platnou pojistku o povinném ručení, k přepisu dle zákona musí dojít. A je naprosto jedno, kdo je v dané smlouvě pojistníkem (i kdyby to byla třetí osoba, která u toho přepisu nemusí být fyzicky přítomna!!!).
Jakmile má dané vozidlo, u kterého se děje přepis majitele či provozovatele, platnou pojistku o povinném ručení, k přepisu dle zákona musí dojít. A je naprosto jedno, kdo je v dané smlouvě pojistníkem (i kdyby to byla třetí osoba, která u toho přepisu nemusí být fyzicky přítomna!!!).