3.0 TDi protočená vačka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
3.0 TDi protočená vačka
Nesetkal se někdo s něčím podobným.Na Audi Q7 3.0TDi 176kw jsem vyměnil motor,dal jsem tam 171,při kontrole rozvodů před montáží do auta jsem zjistil že vačky nesedí na aretační kolíky asi tak o půl čtvrt díry,také jsem si všiml že na všech ozubenych kolech byly barvou uděláný rysky,někdo na tom dělal hlavy,motor pochází z auta z itálie.Tak vše jsem nastavil na připravky,složil namontoval,nastartoval zahřál na provozku ve zvýšenych otáčkách,vše ok,rozjel jsem se a při druhém akcelerování cca po 100m auto zdechlo,po opětovném pokusu o start se chytly 3 válce,při měření tlaků jsem naměřil na válci 4,5,6 tlak 0 bar,po překontrolování časování rozvodu vše sedělo,ale pak jsem si všiml že na sací vačce nesedí ty vyřezy pro dotahování hlavových šroubů,vyfuková souhlasila aji zadní ryska seděla jak má,jen se prostě na sací vačce protočil ten konec co je na něm namontováno ozubené kolo pro řetěz,sundal jsem hlavu a kupodivu byly obtisklé výfukové ventily všechny,po opravě jsem hlavu namontoval,dal jsem druhé vačky,složil nastartoval,motor běžel hladce.Záhřál jsem na provozku udělal 2 kolečka kolem dílny vše v pohodě,vyjedu na cestu cca po 1km při akcelerování do kopce auto stratilo výkon a zdehl motor,po opětovném startu běželo zaz na 3 valce,po rozdělání zjištěn stejnej problem,protočená sací vačka na válcích 4,5,6.Hlava mi to nebere,jen mě napádá jestli tu hlavu ti italové moc nesprášily a proto si to v zátěži při plnícím tlaku klepne o výfukový ventily.
No o tom, nebo o nějakym podobnym důvodu mluvim, jenže dostanu odpověď, že vačka se točí.syncon píše:napada mě jestly nerovnaly uvarenou hlavu která se prohla a nepridira se vacka jen kdyz se to ohreje
Jestli tomu správně rozumim, tak sací vačka se protočila vůči řemenici a výfukový ventily jsou obtisklý?
Oct asv 2000, DieselPower
-
- Aktivista
dosedací plocha toho kola nebyla v pořádku a co se nauč všeobecně pokud s jakýmkoliv kolem hýbneš, nebo kladkou dosedací plochy odmastit
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 27 led 2015, 21:56, celkem upraveno 1 x.
-
- Aktivista