jj, ale v mém okolí je to to samé, všichni se bojí, já tankuju na ONO jen jak můžu a PD jak si přede a z rodiny třeba novej 2,0 hdi 120kW.nogis píše:dík za pobavení. naivita lidí opravdu nemá hranic...cin píše:...Na ONO uz s PD nejezdim, i když mají o 2 kacky levneji, ale jistota je jistota...
Aditivum VIF a kvalita nafty
Moderátoři: šulda, Moderátoři
AMF; M47/T2
nogis píše:dík za pobavení. naivita lidí opravdu nemá hranic...cin píše:...Na ONO uz s PD nejezdim, i když mají o 2 kacky levneji, ale jistota je jistota...
No jo, ty jsi to vytrhl z kontextu
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Cenu řeším asi jako každý, protože nerad platím za značku, když z toho nemám žádný užitek. Takže jezdím víceméně na to, co potkám. V poslední době na kanystry. Ona totiž pumpa, která by si vyráběla "vlastní špatnou naftu" neexistuje. Všichni to někde nakupují. A kolik rafinérií je v ČR a nejbližším okolí? Chyba při výrobě, resp. distribuci možná samozřejmě je, ale ty pak stejně nevíš, kam tu "špatnou" naftu zrovna zavezli. A jsem přesvědčený, že ve většině případů to do kontroly ČOI netuší ani obsluha ČS. Nižší kvalita PHM je všeobecně problém ČR, takže si podle mě nevybereš.
Ale co člověk to názor.
Ale co člověk to názor.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Pár zavřených čerpacích stanic, protože majitel prodává opakovaně sračky, už tu taky bylo.nogis píše:Cenu řeším asi jako každý, protože nerad platím za značku, když z toho nemám žádný užitek. Takže jezdím víceméně na to, co potkám. V poslední době na kanystry. Ona totiž pumpa, která by si vyráběla "vlastní špatnou naftu" neexistuje. Všichni to někde nakupují. A kolik rafinérií je v ČR a nejbližším okolí? Chyba při výrobě, resp. distribuci možná samozřejmě je, ale ty pak stejně nevíš, kam tu "špatnou" naftu zrovna zavezli. A jsem přesvědčený, že ve většině případů to do kontroly ČOI netuší ani obsluha ČS. Nižší kvalita PHM je všeobecně problém ČR, takže si podle mě nevybereš.
Ale co člověk to názor.
Tvrdit při tom, že je to stejná nafta ze stejné cisterný jako naproti přes ulici, je taky jen obecný mýtus.
Informací spousty, ale v řetězu výroba-prodej nikdo zřejmě neříká celou pravdu.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
nogis píše:Cenu řeším asi jako každý, protože nerad platím za značku, když z toho nemám žádný užitek. Takže jezdím víceméně na to, co potkám. V poslední době na kanystry. Ona totiž pumpa, která by si vyráběla "vlastní špatnou naftu" neexistuje. Všichni to někde nakupují. A kolik rafinérií je v ČR a nejbližším okolí? Chyba při výrobě, resp. distribuci možná samozřejmě je, ale ty pak stejně nevíš, kam tu "špatnou" naftu zrovna zavezli. A jsem přesvědčený, že ve většině případů to do kontroly ČOI netuší ani obsluha ČS. Nižší kvalita PHM je všeobecně problém ČR, takže si podle mě nevybereš.
Ale co člověk to názor.
Tak v zasade s tebou souhlasim, i ja taky samozrejmne koukam na cenu, a za znacku jako treba Shell bych nedal navic ani korunu, protoze uzitek neni opravdu zadny
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Nevím no,já jsem s naší naftou nikdy problém neměl.VIF teda leju víc jak 15let,tak je to možná tím.Rozhodně auto dotažený třeba od fašisty nikdy nemělo vstřiky v tom cajku jak jsou ty moje
Jinak pro ty co se ted rozhodnou lejt VIF,tak při každém použití trvá min.rok než se to vše pročistí. Takže kdo to leje jen ,když si vzpomene ,nebo jen v zimě ,tak je to podle mě zcela k ničemu.Alespon to je má zkušenost. A leju jen zimní ,protože ten rozpouští daleko líp karbon a to si může každej klidně zkusit. A ten motor jde tišeji. U letního já jsem prostě nezaznamenal žádnej rozdíl.Nezaznamenal jsem ho na Octávii a ni na BMW
Jinak pro ty co se ted rozhodnou lejt VIF,tak při každém použití trvá min.rok než se to vše pročistí. Takže kdo to leje jen ,když si vzpomene ,nebo jen v zimě ,tak je to podle mě zcela k ničemu.Alespon to je má zkušenost. A leju jen zimní ,protože ten rozpouští daleko líp karbon a to si může každej klidně zkusit. A ten motor jde tišeji. U letního já jsem prostě nezaznamenal žádnej rozdíl.Nezaznamenal jsem ho na Octávii a ni na BMW
Octavia 1.9TDi 66KW motor ALH r.v 2001
BMW E46 330d 150Kw Touring, individual, speciální edice r.v 2004 M57/TU
BMW E46 330Ci cabrio r.v 2005 M54
BMW E46 330d 150Kw Touring, individual, speciální edice r.v 2004 M57/TU
BMW E46 330Ci cabrio r.v 2005 M54
"Spotřeba s Maxxem byla v poho ale kultivovanost PD už ne,": někde jsem četl že MAXX který se do ČR dováží z Vídně a jde o "zázrak moderní techniky" má jednu vlastnost o které se obecně neví, a to že je méně "mastný" a při dlouhodobém užívání se doporučuje občas natankovat něco jiného nebo aditivovat. 
Pro šuldu: to víš že kombinaci rakouské nafty či rakouské nafty s VIF mám take odskoušenou. S rakouskou naftou bez VIFka je motor živější, lépe táhne a neklepe tolik. S VIFkem je motoru o nějakých 100000 "méně" - kultivovanost, měkkost, elastičnost motoru (nevim jak to jinak nazvat) je prostě někde jinde.
Pro zajímavost: v neděli jsem se vrátil z Holandska: cena nafty: Rakousko 1,17Euro, Německo 1,50 Euro, Holandsko 1,33 Euro. Přál bych vám jezdit po holandských cestách. Ani opravená D1 nemá tak kvalitní povrch jako holandské "okresky". Po holandské dálnici omezené na 120 všichni jedou 115. Rozdíl mezi rakouskou a holandskou dálnicí je jako ten mezi naší a rakouskou úrovní cest. Jo a v německu ve středovém pruhu tříproudé dálnice ve 150 brzdíte provoz, v levém pruhu mě při 190 několikrát vyblikávali ať nezdržuji.
Pro šuldu: to víš že kombinaci rakouské nafty či rakouské nafty s VIF mám take odskoušenou. S rakouskou naftou bez VIFka je motor živější, lépe táhne a neklepe tolik. S VIFkem je motoru o nějakých 100000 "méně" - kultivovanost, měkkost, elastičnost motoru (nevim jak to jinak nazvat) je prostě někde jinde.
Pro zajímavost: v neděli jsem se vrátil z Holandska: cena nafty: Rakousko 1,17Euro, Německo 1,50 Euro, Holandsko 1,33 Euro. Přál bych vám jezdit po holandských cestách. Ani opravená D1 nemá tak kvalitní povrch jako holandské "okresky". Po holandské dálnici omezené na 120 všichni jedou 115. Rozdíl mezi rakouskou a holandskou dálnicí je jako ten mezi naší a rakouskou úrovní cest. Jo a v německu ve středovém pruhu tříproudé dálnice ve 150 brzdíte provoz, v levém pruhu mě při 190 několikrát vyblikávali ať nezdržuji.
VW Passat Variant GT 1,9TDi 4motion 96kw 310nm, chip 122kW 370nm, sani KN, organika, aditivum VIF, r.v.2004, 510000km