1.9 Tdi 77kw kouri po nastartovani
Moderátoři: šulda, Moderátoři
1.9 Tdi 77kw kouri po nastartovani
Mam 1.9tdi v transporteru T5, najeto cca 300 tisic.
A mam dotaz. Po studenem startu mi motor dost zakouri. Trva to chvilicku ale je to dost znatelny a rekl bych "nezdravy". Jinak motor naskoci vcelku dobre. Ten kour je takovy svetlejsi, nejsou to cerne saze.
Jinak voda mi nemizi, ale olej trosku jo... takze voda v motoru by to imho byt nemela.
Pri dalsi jizde uz to nekouri zase naopak vubec. Ani, kdyz to trapim plnym plynem do kopcu...
Na co se zamerit? Je tam nejake typicke misto, kudy by se treba olej dostaval do valcu, kdyz to stoji? Nebo zkusit zhavici svicky treba jeste?
A mam dotaz. Po studenem startu mi motor dost zakouri. Trva to chvilicku ale je to dost znatelny a rekl bych "nezdravy". Jinak motor naskoci vcelku dobre. Ten kour je takovy svetlejsi, nejsou to cerne saze.
Jinak voda mi nemizi, ale olej trosku jo... takze voda v motoru by to imho byt nemela.
Pri dalsi jizde uz to nekouri zase naopak vubec. Ani, kdyz to trapim plnym plynem do kopcu...
Na co se zamerit? Je tam nejake typicke misto, kudy by se treba olej dostaval do valcu, kdyz to stoji? Nebo zkusit zhavici svicky treba jeste?
-
- Aktivista
myslis, ze nejaka aditiva by na tohle pomohly? Zkusim se zeptat v servise, kolik by stalo vymenit ta gufera a tak podobne...slovacek.milos píše:gufírka ventilů, zasrané špičky trysek, gumičky na vstřiku
pokud nechceš dělat nějké opravy začni používat vif a pak zkus přípravek do motorového oleje proti mizení, kde je napsíno že to mimo jiné renovuje hřídelová těsnění, i těsnění motoru
-
- Aktivista
-
- Aktivista
Vif do nafty rozumím, ale ten přípravek do oleje prosím. Pokud je to vyzkoušené, tak bych to rád zkusil.slovacek.milos píše:vif je jasný a žíješ na vifu?tuca píše:To Miloš:
Můžu se zeptat jaký konkrétně přípravek do oleje myslíš? Vif je jasný, ale ta přísada do oleje? Něco vyzkoušeného. Dík
Nebo je také přípravek Vif do oleje?
Dík za info.
SEAT ALHAMBRA 1,9 Tdi PD 96kw, 6 qualt, 2004 model 2005 - dvojhmota setrvačník je postrach aut!
VW Passat variant AFN automat AG4 01N, 1999.
VW Passat variant AFN automat AG4 01N, 1999.
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista