2260 KIT 1.9 TDI

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Kewin
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od Kewin »

A CO TREBA ZALOZIT ANKETU KOMU OD ANDREHO SURGOVALO TURBO -
LIDI KTERYM REKL ZE JE TO ZALEZITOST HARDWARE MOTORU A DALSI SRACKY A NEUZNAL REKLAMACI
KOLIK BY SE JICH TADY NASKLADALO?
tantor-bn
Přispěvovatel

Příspěvek od tantor-bn »

Ja som na moju ibizu kupoval od Turbosport (andre) 2260VK A ano je pravda že bolo par porúch. LENŽE telefonicky som im volal povedal čo sa stalo a bez všetkého mi ZDARMA poslali na SLOVENSKO (poštu hradili oni) danú vec čo sa poškodila! Čiže aky je záver ? Aj keď sa niečo od nich pokazi NEZHADZUJU to nato že je to chyba niekoho iného.
Týmto prispevkom nechcem nikoho pohnevať len kewin je zaujaty
Cupra TDI
Kewin
Nováček

Příspěvek od Kewin »

No pockam až se vyjadri forest a třeba dalsi lidi kteri nebyli spokojeni a kteří si koupili turbokit na kterém měli čínskou banku řesili problém netěsnosti krouzku mezi turbem a svodama a sháněnim holendru pro přívod mazani a hlavne surgovani turba

treba nebude zaujatý jen kewin
Hromy22
Přispěvovatel

Příspěvek od Hromy22 »

TSA 260 mám na autě. Všechno pasuje přesně. Turbo funguje jak má, reguluje, zatím 1,65b jak jsem měl předtím na VB a jede to pěkně. Zatím najeto cca 50km takže jsem napsal jen zatím co jsem vyzkoušel. Ještě čekám na trysky větší a potom půjdu ladit. Jo... a nepište mi někdo že je jasný že funguje zatím.... protože mám najeto 50km :D já ho mám v autě... vy ne :) vyzkouším a dám vědět :)
eazy20
Aktivista

Příspěvek od eazy20 »

O kolko to ma horsi nabeh ako VB?
Golf mk2 1,8T 20V 210kw
Seat Leon Top Sport TDI edicia Supercopa v original stave
Hromy22
Přispěvovatel

Příspěvek od Hromy22 »

Není to vůbec naladěný na to turbo. Určitě jsem poznal menší rozdíl ale nic extra si myslím. Uvidíme s tryskama a až bude naladěný.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

tantor-bn píše:a bez všetkého mi ZDARMA poslali na SLOVENSKO (poštu hradili oni) danú vec čo sa poškodila! Čiže aky je záver ?
Aky je zaver? Ze lidi uz jsou tak "mimo", ze tuto sluzbu berou jako zazrak? Proboha, to by snad mela byt samozrejmost ... nebo jsem "stara skola"?!

@Kewin: ... hanba mluvit, o tom by se dal sepsat trhak na pokracovani o nekolika seriich. Ja jsem na to prisel uz davno a tam, kde jsem jsem spokojenej.

@Hromy22: Vsak prave proto, ze ho mas v aute tak to chceme vedet od tebe :D Ale spis se zeptam Milana, ted rekne vice protoze "pocity jsou subjektivni, fakta objektivnejsi" ;)
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Kewin píše:A CO TREBA ZALOZIT ANKETU KOMU OD ANDREHO SURGOVALO TURBO -
LIDI KTERYM REKL ZE JE TO ZALEZITOST HARDWARE MOTORU A DALSI SRACKY A NEUZNAL REKLAMACI
KOLIK BY SE JICH TADY NASKLADALO?
Přiznám se, že nevím kdo jsi ani co jsme spolu řešili, ale jestli máš v autě 2260ku na 1,9TDI a chtěl jsi "reklamovat" surgování v nízkých otáčkách, tak mohu tady klidně veřejně napsat, že to se opravdu u nás reklamovat dost dobře nedá, protože:

1. Je to především konstrukční vlastnost turbodmychadla (kompresoru), nikoliv projev jeho vady
2. Čím větší turbo si do auta namontuješ, tím se to bude projevovat zřetelněji
3. Dá se to částečně eliminovat modifikací HW, ale větší (a levnější) roli bude hrát výběr šikovného ladiče.
4. 60mm kompresor (GTB2260VK) není pro motor 1,9 - 2,0TDI úplně ideální volbou, a přestavba na 64mm nebo i více je dle mého názoru zcestná (pokud někdo nechce používat motor jen od 3500rpm výše), a toto by ti mohl dneska potvrdit i Forest, kdyby v sobě uměl najít jen trochu soudnosti. Možná to spíš potvrdí těch několik "šťastlivců" co si do auta "Forest design" namontovalo, že pro běžné ježdění to moc použitelné není, a slibovaných 300+ koní se asi někde rozuteklo.
4. Po internetu je toho na toto téma dost, stačí jen chtít vědět. Hlavně čerpat z fundovaných zdrojů, a ne číst z 90% nesmysly na tdiclub.com.
Hromy22
Přispěvovatel

Příspěvek od Hromy22 »

Forest píše:
tantor-bn píše:
@Hromy22: Vsak prave proto, ze ho mas v aute tak to chceme vedet od tebe :D Ale spis se zeptam Milana, ted rekne vice protoze "pocity jsou subjektivni, fakta objektivnejsi" ;)
Jojo to je se klidně zeptej Milana, čekám na trysky potom se půjde ladit. Ale mám pořád ASV spodek a jenom jednohmotu a HDS. Takže na maximum rozhodně nepůjdu.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Andre píše: 4. 60mm kompresor (GTB2260VK) není pro motor 1,9 - 2,0TDI úplně ideální volbou, a přestavba na 64mm nebo i více je dle mého názoru zcestná (pokud někdo nechce používat motor jen od 3500rpm výše), a toto by ti mohl dneska potvrdit i Forest, kdyby v sobě uměl najít jen trochu soudnosti. Možná to spíš potvrdí těch několik "šťastlivců" co si do auta "Forest design" namontovalo, že pro běžné ježdění to moc použitelné není, a slibovaných 300+ koní se asi někde rozuteklo.
4. Po internetu je toho na toto téma dost, stačí jen chtít vědět. Hlavně čerpat z fundovaných zdrojů, a ne číst z 90% nesmysly na tdiclub.com.
Ja timto dekuji verejne Andremu k doznani, ve kterem se usvedcil ze lharstvi, manipulatorstvi a amaterismu, dale pak je schopen radoby erudovane hovorit o necem, cemu nerozumi radoby zasvecene. Na toto jsem prubezne upozornoval ale existovalo (verim, ze po tomto jiz jich bude jen par) znacne mnozstvi nevericich zadajicich dukazy ... ktere timto Andre dodal, nebot:

1) ano, originalni kompresor s rozmery induceru 44,5 a exduceru 60 opravdu neni vhodnou volbou pro takto maly motor ... tedy ne v obecne rovine na kterou to tu neznalek Andre stavi ale v porovnani s treba 64, ktery, pomineme-li jeho zakladni vyhody je predevsim navzdory svemu vetsimu rozmeru lehci (konkretne 55g VS 50g; napriklad 56tkova nahrada, resp. upgrade z dilny Turbopower vazi pouhych 30g!).

2) to, jakym zpusobem takovyto produkt funguje je mozne videt nejen na grafech ale i na videich v topicu o mem voze ... nebot jsem dodal temer vsechny podklady a podle meho se jen stezi malokdo muze pochlubit (chapej pochlubi) takovouto detailni dokumentaci. Pro ty, kteri jsou pohodlni hledat nabizim odkazy:
graf s ohledem na vykon
graf pro denni pouziti s ohledem na spatny stav motoru
video prokazujici pruznost v rezimu "flakani se po meste" pri znacnem podtaceni motoru a vyuzivanim az "nezdravych" otacek...pozor, kdo by si myslel, ze pri teto jizde slapu na plny plyn, pak vezte, ze ani v nejmensim!
dukaz jak takove turbo nabiha (a funguje pod citovanym amaterem jmenovanym spektrem otacek 3500 na 6. strupen ! ... nutno udat, ze se jedna o druhou nejdelsi 6° prevodovku, kod DRW)

... jeste by bylo mozna vhodne sdelit, ze na tomto konkretnim hybridu neni originalni vyfukovy rotor turba, ze ktereho vychazi, tedy GTB2260VK.

A nejinak tomu bylo v pripade turbodmychadel, ktere pouzival Mirulu pote, co zvolil tento hybrid a dosahl takovychto konkretnich vysledku.

Pro srovnani Moucha dosahl takovychto vysledku.

Jen by bylo mozna vhodne informovat, ze oba tito ucastnici sprintu s timto hardwarem prubezne dosahovali lepsich vysledku nezli ostatni ucastnici vybaveni turbodmychadly a hybridy z nich z dilny Turbosport.
Tato fakta zcela nazorne prokazuji, ze tento hybrid je vhodnou volbou pro dosazeni vykonu hranice pres 300 koni a to jak na 8V PD tak i 8V VP. Takze v jejich pripade se "slibovanych 300k" nikam nerozuteklo ... dost mozna proto, ze meli motor v poradku ... to neni ma vymluva ale predlozeni fakt ... a ano, byla to moje chyba, ze jsem pristavil vuz s motorem v nedostatecne kondici k vyladeni, chyba, kterou si uvedomuji a citim za ni plnou zodpovednost.

Abychom dodrzeli v ramci porovnani korektni jednani, dovolim si porovnani s pokusem o "300k hybrida" z dilny Turbosport. Paklize si porovnate spodek s tim na mem voze prezentovanym, pak si zajiste uvedomite ktery vuz bude prijemnejsi provozovat.

Co se Kissiakose, jakozto vlastnika meho byvaleho turba provozovatele tyce, tak tam je to beh na dlouho trat - Matus se snad probral z predchoziho stavu, kdy pro nej prioritou byly porizovaci naklady (nikoliv kvalita) a protoze v souladu s timto neni naklonen kompromisnim resenim tak to vyzaduje investice, ktere si proste "z fleku" nemuze Matus dovolit ... takze timto vsechny (vyjma Andreho, protoze ten to nikdy nepochopi a ikdyz mu je neco vysvetleno tak to zapomina a je mu to v dalsich diskuzich nutno pripominat) zadam o trpelivost, za kterou predem dekuji.

... toliko o tech stastlivcich.

4) Znovu dekuji Andremu za vyse uvedene, protoze zminovat tdiclub.com jako zdroj, kde je 90 % nesmyslu je znamkem hned nekolika dukazu:
- Andre neumi anglicky
- Andre si je vedom toho, ze clovek, jehoz zdrojem informaci je i tdiclub.com tak se nemuze (pokud ma vsech svych 5 pohromade) stat jeho zakaznikem
- Andre si je vedom toho, ze jsou tam uvedena fakta, ktera nejsou v souladu s tim, co zde prezentuje
Vyse uvedene totiz muze ohrozit jeho podnikani a hlavne jiz tak jeho cinnosti a skutky zpochybenou podnikatelskou cinnost.

Takze timto nabadam vsechny k pilnemu studiu na tdiclub.com- pokud neumite anglicky, naucte se anglicky, stoji to za to.

Predpokladam, ze nyni (kdyz Andre poskytle sve "doznani") uz i pochybovaci pochopili to, co se jim tu snazim prezentovat. A kdo ne, pro nej plati "komu neni rady, tomu neni pomoci".

PS: ano, surge je fyzicka vlastnost jakehokoli kopresoru, nicmene uzce souvisi s jeho kondici. Navic, vyse Andrem haneny alternativni 64 kompresor disponuje technologii extended tip (ne Andrem prezentovany extendet), ktery surge line posouva a tim surge v otackach pro seriovy kompresor z 2260 eliminuje

PSS: tema preventivne ulozeno, protoze toto jsou fakta, fakta v Andreho neprospech, ktera byla dodana jeho osobou

PSS: Andreho jsem zjevne v jeho hlouposti podcenoval, nebo jsem neveril, ze si pomyslne sam drevo k ohnisti a vodu do kotliku prinese, pod nim zatopi a sam si ochotne do vrouci vody vleze :o ... (LOL)
Naposledy upravil(a) Forest dne 24 črc 2015, 18:40, celkem upraveno 1 x.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Vysadils prášky? (LOL)
Hromy22
Přispěvovatel

Příspěvek od Hromy22 »

Forest: Kde je napsaný že slibujou 300PS ? Jasně je tam napsaný do 260PS !
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Vici píše:Vysadils prášky? (LOL)
Ne, vitaminy a mineraly musi uvedomely clovek v dnesni dobe brat. A Ty?

Copak ti z vyse uvedeneho nesedi? Myslim obsahove, chapu, ze forma ti dela problem na pochopeni (potrebujes kratke vety), zkus to precist vickrat, snad se to nakonec podari.
Hromy22 píše:Forest: Kde je napsaný že slibujou 300PS ? Jasně je tam napsaný do 260PS !
Cti poradne. Andre byl prvni kdo zminoval 300 koni. A ja mu odpovedel fakticky dvema grafy prokazujicimi ze je lhar ignorujici verejne znama fakta. Dale jsem mu poskytnul graf jeho "300k hybrida", ktery provozuje Jaster a stoji za prd. Osobne jsem to ridil a s tim, co jsem mel v Golfu tak se to NEDA srovnavat (navzdory tomu, ze graf je temer stejny).

shima
Přispěvovatel

Příspěvek od shima »

celkom zaujimave citanie :)
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@shima: No, uchyluji se pouze k faktum.

Jinak dam opet Andremu a celeho jeho "tymu vyvojaru" Turbosportu zdarma radu: kdyz uz po tech letech konecne prisel na vyhody technologie "EXTENDED TIP" (aby ne, kdyz ji ted rvou i do nekterych seriove montovanych turbodmychadel), mozna by bylo vhodne, aby kdyz ji nabizi svym zakaznikum, alespon nazev technologie citoval.

Staci si dat do Googlu "překladač" a tam si najit, ze pojem "extended" znamena cituji z překladače:

extended - podrobný
extended - prodloužený
extended - rozšířený
extended - rozsáhlý (zřídka)
extended - důkladný
extended - protahovaný
extended - dosti dlouhý
extended - rozlehlý (zřídka)
extended - rozšířil se
extended - rozvinutý
extended - v extenzi

... ono, kdyby umel alespon trochu anglicky, tak by vedel, ze koncovka "-ed" je neco jako u nas "-no" (zvetseno, rozsireno, rozvinuto).

Ale jak jsem zminil vyse, Andre anglicky nemuze umet a jakozto kazdy, kdo neumi nejakou rec tak je pro nej "cizi" hnedka spatne a velice lehce to odsoudi. V jeho pripade se hned uchylil k tvrzeni, ze 90 % na tom foru jsou nesmysly ... jestli ono to nebude tim, ze pouziva online prekladac, pak verim, ze 90 % obsahu se mu zda byt nesmyslnych (zbyvajicich 10 % obsahu budou nejspis obrazky, kterym snad rozumi).

... ale je mozne, ze se domnival, ze to je treba z nemciny od slova "extent" coz znamena "na vnejsku" nebo "vnejsi" a je zde koncovka "-et" ktera se pouziva v souvislosti s 3. osobou (arbeitet) ...

Pro ty, kteri netusi o jakou technologii jde, tak doporucuji google. Ve zkratce receno, zvysuje to vykon sice na ukor vetsi hmotnosti a vyssi obvodove rychlosti (ktera je limiterem pro kazdou rotujici soucastku), nicmene v pomeru s aditivy ve prospech aditivniho vykonu. Pokud vite, co a jak ovlivnuje parametr turbinoveho nebo dmychadloveho rotoru trim pak chapete i nasledujici.

Pokud by nekdo "nebyl zrovna v kondici", pak si staci predstavit klasickou lopatu. Prodlouzime-li vnejsi cast (chapej ostrou hranu) lopaty, dojde sice k tomu, ze lopata bude tezsi, ale v konecnem dusledku bude treba mensi pocet ukonu k napr. nalozeni kolecka piskem.

O teto technologii jsem mluvil a na prikladech ukazoval na autosalonu v Nitre konanem v terminu 16.-19.10. 2014 ... a ejhle, Turbosport s tim "najednou" prisel 3.12.2014 Obrázek

... mimochodem, abychom si ujasnili fakta. Nejedna se o nic objevneho ze strany Turbosportu, proste jen zkopirovali to, co se uz nyni montuje do seriove dodavanych turbodmychadel. Pro info, Turbopower touto technologii disponuje pres 6 let a prvni kompresory s touto technologii na TDI motoru pred 4 roky.... nezamenovat za dieselovem, to bylo davno predtim a jeste drive na benzinovem, kdy s touto technologii vybavenymi kompresory jezdil primo majitel firmy Turbopower, Oleg na svem nyni jiz tusim cca 650k Saabu 2,3T.

Zamčeno

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“