může mi někdo z vás znalejších a zkušenějších poradit, jak seřídit rotačku Bosch u turbodiesela v domácích podmínkách? Mám šupleru, hodinky, šikovné ruce, něco vím o motorech, ale profivybavení nemám. Zajímalo by mě to krok po kroku, čím začít nejdříve, co pak a čím skončit, aby to aspoň trochu jelo, normálně žralo, nehulilo a chytalo to jak teplý, tak studený. Případně i nějaké hodnoty nastavení čerpadla.
Auto nechce studený chytat. Volnoběh normální a když mu přidám na naftě šroubem bohatosti jen o 1/4 otáčky, tak se volnoběh trochu zvedne. Pak přidám plyn a když uberu, tak spadnou otáčky, ale pak si motor na ten zvýšený volnoběh začne sám přidávat víc a víc a víc, že jsem radši rychle vypnul klíček ve spínačce. Takže jsem musel na šroubu zase ubrat zpět a nevím, co s tím

Vstřikama to nebude, na ty jsem ani nesáhnul a předvstřik taky zůstal stejný-nastavený na moje rysky na držáku čerpadla.
Tohle trvá asi tak 14 dnů od rozebrání čerpadla a jeho vyčištění. Předtím to jelo celkem normálně. Byl jsem u machra na čerpadla na seřízení, ale řekl mi, že už mám čerpadlo asi vyběhané. To je mi ale divné, proč tak najednou a taky protože to nechytá jen studené(cca minutu startuju, než chytne) a teplé to chytá dobře. Po dálnici do kopce zdržuju kamiony a plyn mám až na podlaze. Dřív to celkem jelo a chytalo, jen to mělo trochu vyšší volnoběh, který už nešel stáhnout. Ale pak se mi zasralo podávací čerpadlo ve vstřikovacím čerpadle friťákem, takže jsem ho musel rozebrat, protože to vůbec nejelo a od té doby problémy...
Díky moc za všechny věcné rady a postřehy

Petr