už chvilku to tu pročítám ale co diksuze to jiné návody/nápady/odrazování/úspěchy.... chtěl bych to tu shrnout zda jsem to pobral správně...
takže mám 1.9tdi tuším AFN motor s rotačním čerpadlem 10mm (chci dát větší časem
mám možnost mít vegitable oil přepálený ale každý den měněný a daný nový....použití toho oleje je cca 8-10hod/den a jak jsem se tu dočetl tak prý takto ,,málo" přepálený olej by měl být vklidu...
filtrovat bordel chci asi přes silonku a pak zkusit sehnat geotextilii (žiju v zahraničí a tak některé věci jsou problém sehnat
jak ho přefiltruju tak ho chci vyzkoušet přímo mixnout s naftou ato:
verze A)
70% nafta 30% olej nebo
verze B)
50:50 ??
jsem v irsku kde teploty jsou kolem 10°C ale pochybuju že níž, ani neví co je sníh
to by bylo jak to zkusit bez úpravy....
a teď s úpravou:
--------------------------------
samozřejmě jsem tu četl o tuhosti oleje vůči naftě že tak dobře neteče (ikdyž ten co bych měl z té hospody mi přišel tekutý skoro jak voda
a tak jsem se dočetl o ,,předehřevu".... což jak jsem někde četl vpodstatě stačí omotat odporový drát kousek na trubku k čerpadlu hlavy a to už to vpohodě rozhází do přívodních trubek ke vstřikovačům...
stále bych ale asi zachoval mixování s naftou aspon 30% nafty ?
děkuji vám za info zda jsem tomu jakžtakž porozuměl aniž bych musel udělat 2 nádrže a přepináče atd (což v irsku by byl problém sehnat, tady ani nemají ethanol E85
EDIT: jo a ještě jsem se dočetl že do nádrže můžu lít přímo olej který koupím v obchodě bez nutnosti filtrace.... ?? (stále to ale chci raději mixovat aspon 50:50 abych zjistil jak se to bude chovat)