VW Golf 4 1.9 TDI vs Škoda Octavia I 1.9 TDi

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

špatně zbavovat oktávky??? mám teď 3 lidi co čekaj na pěknýho kombíka a nic jinýho nechtěj....
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Zufik
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od Zufik »

nogis píše:jestli ti nejde o kufr, podívej se do inzerce kolik je tam golfů a kolik octavií. pokud to nebude fakt luxusní kousek nebo dost pod cenou, aby v inzerci zaujala, budeš se Octavie jednou špatně zbavovat. takhle uvažuju já a proto kupuju golfy ;)
Tak zatím nemam rodinu takže me o kufr nejde :D
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

libor.98 píše:Mě přijde že G4 víc hnijou oproti O1
oktávky hnijou taky pěkně, v tomhle si myslim, nemají co závidět :)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ještě by chtělo upřesnit motorizace a hlavně rok výroby, Oktávku 1 můžeš koupit klidně z roku 2010.
Zufik
Nováček

Příspěvek od Zufik »

Tomas.cz píše:Ještě by chtělo upřesnit motorizace a hlavně rok výroby, Oktávku 1 můžeš koupit klidně z roku 2010.
obojí 1.9 TDI od 81-96kW...premyslel jsem i o 66kW s chipem na 85kW.
a rok výroby 2000-2005 bych to tak videl
optimista
Přispěvovatel

Příspěvek od optimista »

mam doma obidve mozes prist skusit vravis ze nep kufor rozmyslal by som na co to potrebujes kratke trasydlhe trasy?nocne jazdy? a este aky si pedant na auta podla toho by som sa rozhodol napr este stale sa bojim golfa umyvat zdnu tie slak trafene plasty okolo kluciek len na to pozries a uz skrabanec okolo radia to iste aj na dverach vsetko vrzga a tie modre budiky po tme spravim 100km a oci mozem vyhodit katastrofa na druhej strane moje deti a moja polovicka nechcu o predaji ani pocut a vsetci synovi kamarati sa pytaju ci ho nepredam raz mesacne vymena zadnej ziarovky neviem preco hniju obidve rovnak octu som zdnu po kupe zobral vapkou a interier prezil a hlavne vies ze to bude cca 10 15 rocne auto do ktoreho ked nebudes mat stastie bude treba investovat tak tretinu jeho ceny? keby si chcel este nieco konkretnejsie kludne sa pytaj
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
toby66kw
Aktivista

Příspěvek od toby66kw »

OI jedině kombajna
G5 TDI - 66KW - 3X OFF + VB + čip a Plusko jede líp

G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
sparco gti
Přispěvovatel

Příspěvek od sparco gti »

mal som aj G4 v tdi ale O1 mi lepsie sadla ;)a to ze sa octa zle predava tak tomu neverim lebo poznam vela ludi co hladaju O1 v super stave v tdi a nic ine nechcu 8)
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

OI krom RS 100% nemá lepší sedadla než GIV. O tom nemůže být ani řeč.
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

Jinak mi to srovnání přijde, a to prosím berte s rezervou jako srovnávat GII a Fakýra. Chápu, že hromada Čechů a Slováků zase budou vynášet fakíra do nebes, ale ten se Golfu II nedokázal vyrovnat ani jako koncept. A je to jen tím že máme předsudky a hromada lidí ani v pořádný GIV neseděla.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Budu se tu bavit pouze o kombicich:

Mel jsem Golfa 4, pouzivam Golfa 4, bratr ma Octavii 1 a v dnesni dobe bych volil uz Octavii 1.

Karosariny pro Octu vsude "po kokot" (jak rikaji nasi bratia), vnitrni vybava se da dodelat, sedacky se daji dat z Golfa klidne R32 jestli je clovek magor, volant z O2RS, podsviceni mi u Octy zpocatku vadilo, nyni ho vnimam lepe nezli u Golfa. Vrzani palubky tez vice vnimam v Golfech nezli O1 - ale to se da vyresit.

Nemam aktualni zpravu o tom, jak moc hnijou zadni vrata ale pochybuji, ze tak nehorazne moc jako ty u G4 variantu.

Vyhodu v G4 spatruji pouze v dostupnosti s vyssi vybavou v zakladu, nektere prvky (motory, o kterych se O1 nezda, ale tu je rec o 1,9TDI, navic, co se vejde do Golfu, vejde se i do Octy), pripadne tuning, ktery si cesky rucicky jsou schopne udelat samy a nebo nejak "zbastlit" z nabidky pro Golfy.

Navic, abych byl uprimny, O1 mi pripada takova "dospelejsi" nezli G4 ;)
Felipe píše:OI krom RS 100% nemá lepší sedadla než GIV. O tom nemůže být ani řeč.
Ale to neni problem prohodit - muj bratr jezdi v O1 s mymi puvodnimi sedackami z G4 (vzhledem k jeho vysce a delsim trasam potrebuje delsi plochu pod stehnama) ;)
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

favo s G2 nemůžeš srovnávat to je o třídu a 20 let jinde jak materiálem tak tím že si němci už něco zažily s G1 každopádně do O1 sedačky z G4 ideálně polosporty a pohoda navíc řekl bych kvůli tvaru maj chudáci vzadu o trošku víc místa na kolena (noteeth)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
ondra.p
Přispěvovatel

Příspěvek od ondra.p »

Pěkné O1 se hrozně blbě shání a když už se nějaká najde stojí ranec který většina lidí není ochotná zaplatit a za 120 raději pujdou do vylítané O2 nebo A4 takhle to vnímám v mém okolí. Sám jsem měl štěstí že jsem trefil na O1 v naprosto TOP stavu ale ted sháním další dvě pro sousedy a za dva měsíce cození po bazarech a inzerátech jsem nenašel ani jednu :(
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Obcas mivam:-)
ondra.p
Přispěvovatel

Příspěvek od ondra.p »

Šup sem s něma :)
Jinak co se týče Golf versus O1 tak už jsou za zenitem obě ale nadruhou stránku jsou to poslední kvalitní nenáročné auta. Golf na mě působí tvarem karoserie i v interieru docela dost archaicky Octávka je prostě líbivější.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“