VW Golf 4 1.9 TDI vs Škoda Octavia I 1.9 TDi

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Vici
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Vici »

Foreste starej se o sebe.. a podívej se za kolik se prodávají slušná auta.

A jinak jsi opět mimo mísu... díly na Golfa se o moc lépe, než na Boru shánět nebudou.. protože jsou to už staré vozy a sehnat třeba neshnilý blatník v barvě a ve stavu, aby stejně nemusel na lak je skoro nemožné už i u O1.. čili pak je skoro jedno co si koupíš...
... zkus si třeba sehnat v barvě a top stavu 5 dveře na G4 variant a nebo na něj i zadní boční.. tak abys jen nasadil a jezdil (noteeth) (samozřejmě beru stav bez škrábanců a podobně, to bych stejně lakoval)

každému se líbí něco jiného a to si taky koupí. Já mám O1 a SAG2 a jsem spokojen, možná si pořídím ještě Passata 4x4 - respektive už jej mám na zahradě (noteeth) (AVF a asi vše krom vyhřívaného čelního skla - doděláme (LOL) )

P.S. soused má Boru, koupenou svého času jako novou v ČR ;)
Zufik
Nováček

Příspěvek od Zufik »

Hoši tak mě poraďte jaké auto bych si mel vybrat ted nemyslim Golfa nebo Octavku. Měřím něco málo přes 195cm a chcu auto do 100K :D nějaké návrhy? :D
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

Forest - jediná Bora která se v ČR neprodávala byla 81kW TDI), jinak to bylo normálně prodejné... nebo co jsem viděl na salonech ISR, Jarov, auta Tábor...
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Zufik píše:Hoši tak mě poraďte jaké auto bych si mel vybrat ted nemyslim Golfa nebo Octavku. Měřím něco málo přes 195cm a chcu auto do 100K :D nějaké návrhy? :D
Sharan a A6 C5 ale už je to taky minimálně 12 letá šelma, takže budeš sypat a sypat
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@Vici: zajimave, ja koupil blatnik ve stribrne barve a je v poradku za 1500 ... o 5. dverich se netreba bavit ani nahodou, to je proste jejich vrozena nemoc, ostatne, O1 na tom nejsou az tak o moc lepe.

Co me vice, nezli ostatni tebou psane zaujalo je dodelani vyhrivaneho skla - nebudu to googlit, ale

@Felipe: Ale ony se mohly prodavat, ale oficialne (chapej, je rozdil mezi tim, kdyz to sem VW narve a nebo kdyz si to dealer vyzada jako zpestreni nabidky) se zde neprodavaly. Jak to mate chapat? Me to vysvetloval prodejce, u ktereho jsem dohadoval koupi vinoveho Golf4 cca takto: "Ano, muzeme to prodavat, protoze Golf a Bora jsou stejny typ (1J) ale VW toto nepodporuje a oficialne se tu Bora neprodava. Nicmene, muzeme Vam ji zajistit, ale cena bude odpovidat.

Ostatne, diky tomu, ze je to stejny typ, tak neni problem mit na Golfu Boracky predek a naopak a na dopravce/STK vam nerekne nikdo ani popel.

Nicmene, vyse uvedenym si uvedomuji jednu zasadni vec: ano, lide si mohou koupit Boru, protoze kdyz ji rozstreli, mohou si naordinovat Golfacke nahradni dily predku.

... a ono nekdy ani neni lehke sehnat ND k predku Golfa v dane barve - treba na toho vinoveho - to jsem potkal na silnicich vice na Bore nezli na Golfech.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Kolix
Přispěvovatel

Příspěvek od Kolix »

Já bych nevybíral výhradně podle toho, jestli to je Golf nebo Octavia ale podle stavu...

Bohůžel obě auta už jsou dnes za zenitem a zub času (a majitelé) se na nich podepisují...

Zeptám se čistě teoreticky: Kolik byste v dněšní době nabídli někomu, kdo by měl na prodej Golfa IV,rv 2000, pětidvířko, motor ALH 66kw rotačka, byl by první majitel se serviskou, auto garážované a najeto reálných +- 100 000km?? :D :? 8)

Takový auto je dneska podle mého raritka a je ceněno zlatem ;)
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@Kolix: Nedocenitelne (protoze asi nerealne) - to by musel byt duchodce ale bohatej, aby si vedl servisku ... a pojem bohaty duchodce je v CR asi tak raritni jako cestny politik.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Asi moc nevíš kolik je tady zdob komunismu "důchodců" který převlíkly kabáty a berou takový důchody že bys asi dost koukal..
O těch at napíše frantacech (LOL)

..ale to bychom se asi rozloučily s jerichem , protože to by asi nepřechodil a zavalila by ho ta čína nějakym sráčem (rofl)
Zufik
Nováček

Příspěvek od Zufik »

A co říkáte na VW Golf 2.8l V6 4x4?
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

Zufik píše:A co říkáte na VW Golf 2.8l V6 4x4?
To radši 1.8T.
OCTAVIA- ALH
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

těžký na předek pokud chceš něco zásadního dělat na motoru obvykle se vyndavá ale super svezení jen ta spotřeba...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Zufik
Nováček

Příspěvek od Zufik »

No a ktery motor je více nachylnějši na opravy? 1.8T nebo 1.9TDi?
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

Někdo tady na inzerci prodává dle fotek moooc hezkou Boru ARL 4x4.
Tak tam bych se určitě dojel podívat, poněvadž mi ta cena přijde hodně přijatelná.
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

Zufik píše:Hoši tak mě poraďte jaké auto bych si mel vybrat ted nemyslim Golfa nebo Octavku. Měřím něco málo přes 195cm a chcu auto do 100K :D nějaké návrhy? :D
Fiat Multipla :D ... a este ti zbyde
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

@Felipe: Ale ony se mohly prodavat, ale oficialne (chapej, je rozdil mezi tim, kdyz to sem VW narve a nebo kdyz si to dealer vyzada jako zpestreni nabidky) se zde neprodavaly. Jak to mate chapat? Me to vysvetloval prodejce, u ktereho jsem dohadoval koupi vinoveho Golf4 cca takto: "Ano, muzeme to prodavat, protoze Golf a Bora jsou stejny typ (1J) ale VW toto nepodporuje a oficialne se tu Bora neprodava. Nicmene, muzeme Vam ji zajistit, ale cena bude odpovidat.

no nevím jak je to s tím prodejem bory , ale brácha ji tady v Pardubicích normálně kupoval , měli je tu vystavené na oficiální prodej , vybral si tenkrát tdi96kw
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“