Problém Touran 2,0 TDi AZV - nižší výkon
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Problém Touran 2,0 TDi AZV - nižší výkon
Ahoj, asi se to tu už řešilo, ale každé téma co jsem prošel je trošku jiným směrem. Takže od začátku. Touran AZV 2,0 100kw. Koupeno v D s prasklou hlavou. Lehce se ztrácela voda, po otlakování únik do prvního sacího kanálu. S touto závadou jelo auto okolo 6-6,5l na 100km. Výkon a vše bylo ok, jen občas pád nouzáku (lopatky na turbu). Takže hlava dolu, vše zkontrolováno, vše přestrojeno do hlavy ze 103kw. Ventily, vahadla ok. Vstřiky pouze utřeny hadrem, vyměněny gumičky. Vačky ok. Seřízeno na 180 stupňů. Na turbu vyčištěné lopatky, kompletní kontrola, bez vůle, ok. Nové rozvody, seřízeno na přípravky. Auto nastartováno a vše bylo ok, po jedné hodině běhu na volnoběh ještě jednou překontrolovány rozvody. Vše v pořádku. Auto prvních 200km naprosto v pořádku ale nebylo kde pořádně vyzkoušet, takže jezdilo pouze 16km denně. Dnes jsem ho projel více a trochu rychleji. Narazil jsem ale na problém. Když jedu cca 10minut s ohřátým motorem na cca 80% výkonu, tak při zařazeném 6.stupni se to nechce dostat přes 3000ot a 160km/H, jako kdyby chyběl výkon, ale žádné zaškubání nic, prostě plynulé ubrání výkonu, na nižší rychlostní stupně není nic znát. A po tomto když jsem zastavil tak jsem cítil na volnoběh občasné zhoupnutí motoru, ale tak 4x za minutu. Po 3 minutách bylo zhoupnutí zase pryč, ale ten výkon stále chybí. Podíval jsem na korekce vstřiků, ale vypadají úplně parádně a nikde v hodnotách není nic neobvyklého. Nemá někdo podobnou zkušenost? Jinak tlak turba po načtení logu z jízdy ok. A taky dost důležitá věc, po pravě je spotřeba při klidné jízdě 7,5-8l/100km. To je asi o 1-1,5l víc než bylo, ale na volnoběh 0,4l/H.
Re: Problém Touran 2,0 TDi AZV - nižší výkon
Jednou jsem řešil něco hodně podobného na BKD...taky nechtělo víc jak 160 a jinak vše OK nakonec se vyčistila podávačka v nádrži, palivo filtr a jezdilo jak má.. Netvrdím že to bude zrovna tím..Kenny.Uno píše:Ahoj, asi se to tu už řešilo, ale každé téma co jsem prošel je trošku jiným směrem. Takže od začátku. Touran AZV 2,0 100kw. Koupeno v D s prasklou hlavou. Lehce se ztrácela voda, po otlakování únik do prvního sacího kanálu. S touto závadou jelo auto okolo 6-6,5l na 100km. Výkon a vše bylo ok, jen občas pád nouzáku (lopatky na turbu). Takže hlava dolu, vše zkontrolováno, vše přestrojeno do hlavy ze 103kw. Ventily, vahadla ok. Vstřiky pouze utřeny hadrem, vyměněny gumičky. Vačky ok. Seřízeno na 180 stupňů. Na turbu vyčištěné lopatky, kompletní kontrola, bez vůle, ok. Nové rozvody, seřízeno na přípravky. Auto nastartováno a vše bylo ok, po jedné hodině běhu na volnoběh ještě jednou překontrolovány rozvody. Vše v pořádku. Auto prvních 200km naprosto v pořádku ale nebylo kde pořádně vyzkoušet, takže jezdilo pouze 16km denně. Dnes jsem ho projel více a trochu rychleji. Narazil jsem ale na problém. Když jedu cca 10minut s ohřátým motorem na cca 80% výkonu, tak při zařazeném 6.stupni se to nechce dostat přes 3000ot a 160km/H, jako kdyby chyběl výkon, ale žádné zaškubání nic, prostě plynulé ubrání výkonu, na nižší rychlostní stupně není nic znát. A po tomto když jsem zastavil tak jsem cítil na volnoběh občasné zhoupnutí motoru, ale tak 4x za minutu. Po 3 minutách bylo zhoupnutí zase pryč, ale ten výkon stále chybí. Podíval jsem na korekce vstřiků, ale vypadají úplně parádně a nikde v hodnotách není nic neobvyklého. Nemá někdo podobnou zkušenost? Jinak tlak turba po načtení logu z jízdy ok. A taky dost důležitá věc, po pravě je spotřeba při klidné jízdě 7,5-8l/100km. To je asi o 1-1,5l víc než bylo, ale na volnoběh 0,4l/H.
Leon ARL 4x4 3?? PS 1/4mile 12,6 EX
Golf ASZ 2?? PS
ASV 2??PS EX
Fordeo Kombajn 1.8TDělník EX
OOOO 4f 3.0tdi quattro 176kw
OOOO 8L ARL 4X4 ??? PS 1/4mile 12,2s
Zástavby turba,svařím cokoli...
Golf ASZ 2?? PS
ASV 2??PS EX
Re: Problém Touran 2,0 TDi AZV - nižší výkon
Jednou jsem řešil něco hodně podobného na BKD...taky nechtělo víc jak 160 a jinak vše OK nakonec se vyčistila podávačka v nádrži, palivo filtr a jezdilo jak má.. Netvrdím že to bude zrovna tím..Kenny.Uno píše:Ahoj, asi se to tu už řešilo, ale každé téma co jsem prošel je trošku jiným směrem. Takže od začátku. Touran AZV 2,0 100kw. Koupeno v D s prasklou hlavou. Lehce se ztrácela voda, po otlakování únik do prvního sacího kanálu. S touto závadou jelo auto okolo 6-6,5l na 100km. Výkon a vše bylo ok, jen občas pád nouzáku (lopatky na turbu). Takže hlava dolu, vše zkontrolováno, vše přestrojeno do hlavy ze 103kw. Ventily, vahadla ok. Vstřiky pouze utřeny hadrem, vyměněny gumičky. Vačky ok. Seřízeno na 180 stupňů. Na turbu vyčištěné lopatky, kompletní kontrola, bez vůle, ok. Nové rozvody, seřízeno na přípravky. Auto nastartováno a vše bylo ok, po jedné hodině běhu na volnoběh ještě jednou překontrolovány rozvody. Vše v pořádku. Auto prvních 200km naprosto v pořádku ale nebylo kde pořádně vyzkoušet, takže jezdilo pouze 16km denně. Dnes jsem ho projel více a trochu rychleji. Narazil jsem ale na problém. Když jedu cca 10minut s ohřátým motorem na cca 80% výkonu, tak při zařazeném 6.stupni se to nechce dostat přes 3000ot a 160km/H, jako kdyby chyběl výkon, ale žádné zaškubání nic, prostě plynulé ubrání výkonu, na nižší rychlostní stupně není nic znát. A po tomto když jsem zastavil tak jsem cítil na volnoběh občasné zhoupnutí motoru, ale tak 4x za minutu. Po 3 minutách bylo zhoupnutí zase pryč, ale ten výkon stále chybí. Podíval jsem na korekce vstřiků, ale vypadají úplně parádně a nikde v hodnotách není nic neobvyklého. Nemá někdo podobnou zkušenost? Jinak tlak turba po načtení logu z jízdy ok. A taky dost důležitá věc, po pravě je spotřeba při klidné jízdě 7,5-8l/100km. To je asi o 1-1,5l víc než bylo, ale na volnoběh 0,4l/H.
Leon ARL 4x4 3?? PS 1/4mile 12,6 EX
Golf ASZ 2?? PS
ASV 2??PS EX
Golf ASZ 2?? PS
ASV 2??PS EX