Vibrace na volnoběh TD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
vomy
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Vibrace na volnoběh TD

Příspěvek od vomy »

Prosím o radu s čerpadlem z motoru 2,4 td (d24 tic Volvo 760),
mám takový problem že se celé auto na volnoběh třese (nad 1100ot. je to ok), čerpadlo odzkoušené na stolici, vše správně nastaveno... Po mnoha pokusech jsme došli k tomu že problém je pravděpodobně v regulátoru v čerpadle (tomu by přisuzovalo i to že po zařazení kvaltu (automat) či zaplé klimě dost spadnou otáčky (třeba o 200) - tedy regulátor to asi nedokáže kompenzovat), co byste radili, je možná oprava/výměna?
vomy
Sběrač informací

Příspěvek od vomy »

Nikdo se s tím nesetkal? :(
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Má toho dost za sebou a ty menší otáčky mu nevyhovují. Zkusil bych motor přiforovat , už si nevybavuji, ale má čerpadlo "sytič" nebo zvyšovač otáček mechanicky ? Jinak samozřejmě zjistit, zda komprese je všude stejná a bacha na řemenici na klice...
nepropadat panice...
vomy
Sběrač informací

Příspěvek od vomy »

Motor je komplet po go (před to bylo stejné), tlaky dobré, vstřiky nové, předvstřik jsem zkoušel přidávat i ubírat - nepomohlo,
zastudena se volnoběh zvýši pomocí voskového termočlánku, nicméně ty vibrace jsou stejné i při zahřátém motoru,
zkoušel už jsem opravdu vše a přestalo to až s jiným půjčeným čerpadlem...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Že tu vadu na stolici nepoznali..
nepropadat panice...
vomy
Sběrač informací

Příspěvek od vomy »

Bylo mi řečeno že funkce regulátoru (prý je asi na něm nějaká vůle) se nedá na stolici moc dobře otestovat (nasimulovat odpor motoru)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“