Auo pro přítelkyni
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Auo pro přítelkyni
Moja si chce koupit první auto. Chce malé, nízká spotřeba. spíše do 50tis.
Takové co by tam ráda:
- výroba 2000+
- okna v el.
- nízká spotřeba
- posilovač
a aby se to nerozsypalo.
Dívám se po Lupu 1.0 a 1,7 sdi.
Případně polo 1.0, ibiza.
Co byste doporučili, jaké motory mají svá pro, proti. Aby ju to nesežralo na servise.
Takové co by tam ráda:
- výroba 2000+
- okna v el.
- nízká spotřeba
- posilovač
a aby se to nerozsypalo.
Dívám se po Lupu 1.0 a 1,7 sdi.
Případně polo 1.0, ibiza.
Co byste doporučili, jaké motory mají svá pro, proti. Aby ju to nesežralo na servise.
klukovi sem koupil 1,2 43kw s 200t. ted to má kolem 240t a to auto jenom jezdí.kámoš má 1,2 16v a vpohodě. největší závada byla že se podělal imobilizer.všechno na to seženež z druhý ruky já mám vrakoviště 15km.do nafty bych ale nešel.a spotřeba je kolem 6,5
Peugeot Boxer 2,2 HDI Renault Scenic 2,0 DCI Škoda Fabia 1,9 SDI Škoda Superb 2,0TDI
- marena tdi
- Aktivista
Ty jsi můj člověk. Ženě jsem koupil Citroen C3 1.2 i. Jen zakladní údržba a jezdí a jezdí. Auto bylo nebourané a tím pádem neřekne. Diesla bych nikdy nekupoval. I když najezdí 15 tkm ročně při té spotřebě do 6 litrů se to oplatí. Servisní náklady jsou srandovní. Neřešis žádné turbo, trepajici spojku, trysky, zhavení atd atd.........ROMEK píše:Citroen C3 1.0i
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
rencek se mojí nelíbí, byli jsme objíždět okolí a dívat sa.
Co zase mám v okolí já - clio, tak jeden kamarád dědy je z toho nešťastnej. Kamarádka s Meganem je na hlavu - přestaly jít postupně stěrače a začala se srát el., samé výdaje...
C3 bych možná uvažoval.... uvidíme.
já mluvil o sdi, tam turbo není. Místo trysek pak člověk bude řešit u benzínu svíčky, lambdu, klapku ... Buď se koupí dobře a neřeší se nic, nebo se řeší cokoliv u kteréhokoliv auta.
Sám mám tdičko, vím za kolik to jezdí a jaké jsou rozdíly. Proto bych se přikláněl k naftě bez turba. Navíc u takovejch prcků co píšete je docela ujeté spotřeba 6,5l ... pokud to teda není jen couračka 0,5km tam 0,5km hen a prostě popojížďky. Za to jede i oktávka v 1,6 když jedu plynule
Co zase mám v okolí já - clio, tak jeden kamarád dědy je z toho nešťastnej. Kamarádka s Meganem je na hlavu - přestaly jít postupně stěrače a začala se srát el., samé výdaje...
C3 bych možná uvažoval.... uvidíme.
já mluvil o sdi, tam turbo není. Místo trysek pak člověk bude řešit u benzínu svíčky, lambdu, klapku ... Buď se koupí dobře a neřeší se nic, nebo se řeší cokoliv u kteréhokoliv auta.
Sám mám tdičko, vím za kolik to jezdí a jaké jsou rozdíly. Proto bych se přikláněl k naftě bez turba. Navíc u takovejch prcků co píšete je docela ujeté spotřeba 6,5l ... pokud to teda není jen couračka 0,5km tam 0,5km hen a prostě popojížďky. Za to jede i oktávka v 1,6 když jedu plynule
- marena tdi
- Aktivista
Hele moje to má 3 roky. A jen olej a filtry a teď jsem dělal svíčky. Dlouhodobě má spotřebu do 6 litrů. Jezdí 30 km denně do práce. Na firmě máme Toyotu Yaris 1.0 . Máme to na ježdění po městě. Abych nejezdil zbytečně T5 nebo Yetim tdi. Auto je naprosto suprové co se týče údržby. Za 7 let vlastnictví jsme krom oleje a filtrů jedné zapalovací cívky a výměny předních brzd neinvestovali nic. Dle mne je úplná hloupost kupovat TDi nebo D na couracky kolem komína. Denně máme na servise problémové diesly. Řeší se starty, egry, spojky, zhavení, atd....... Myslíš si že koupím kvalitního diesla do 50 tis. aby jsi do něj nenacpal nesmysl? Arosa nebo Lupo bude bojovat s korozi. Ibiza není špatná ale má problém s elektrikou. Renault má problémové zadní nápravy a trošku dražší vybrané náhradní díly +problém koroze a elektrika. Vlastně každé auto má nějaké ty mouchy ale já mám třeba rád co se týče spolehlivosti japonské vozy v benzínu. Každý ať si koupí co chce mi to je osobně jedno. Sám vlastním jak benzín tak diesel.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
Moja se vedle mě ptá na nějakou zkušenost s Kia Picanto s nějakým 1,0 nebo 1,1 motorem. Ta by nebyla?
Když máš servis, tak asi víš co se kde děje - má to aspoň vypovídající hodnotu. Takže zůstaneme u jednoduchého benzínu.
Chceme právě nějaký den vyjet a zkusit se projet ve vícero autech, co by jí nejvíc vyhovovalo.
Když máš servis, tak asi víš co se kde děje - má to aspoň vypovídající hodnotu. Takže zůstaneme u jednoduchého benzínu.
Chceme právě nějaký den vyjet a zkusit se projet ve vícero autech, co by jí nejvíc vyhovovalo.
xshreck: Tady jeden místní prodává to co hledáš http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=153206