Ladeny vyfuk Ulter Sport

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
horacio77
Nováček
Odpovědi: 0

Ladeny vyfuk Ulter Sport

Příspěvek od horacio77 »

Zdravim, mate nekdo zkusenosti s ladenymi vyfuky a jejich legalnim pouzitim na voze? Na moje mondeo mk3 Tdci v kombiku se nejakej znackovej ladak tezko shani, takze po dlouhem hledani jsem si nasel duplex od firmy Ulter Sport a tak nejak jsem pocital s tim, ze kdyz je znackovy a ze se bez uprav pouze zameni za seriovy, tak ze bude mit homologaci. Bohuzel jsem jej nenasel jen na jednom eshopu, ale na vice eshopech a na kazdem pisi neco jineho, tamhle pisou, ze vyfuk nema homologaci a na druhem, ze vsechny vyfuky znacky Ulter Sport jsou schvaleny pro provoz (neni to zadny neznamy shop, ale popularni a seriozni). Psal jsem i dotazy primo na ty eshopy, ale nic novyho jsem se nedozvedel. Takze otazka zni, kdyz to objednam z toho eshopu, kde pisou, ze to schvalene je, muzu si byt fakt jistej, ze to na aute budu mit legalne? Jako, v okoli vidam tuny aut s ladenymi vyfuky (nemyslim jen nejake ty mlade frajirky s hondou civic) a pochybuju, ze by to tam vsichni meli "na cerno"...
horacio77
Nováček

Příspěvek od horacio77 »

Jednoduse receno, proste shanim nejaky ladeny vyfuk s homologaci na ford mondeo mk3 2.0 tdci 96kw kombi, byl bych moc rad, kdyby mi tu nekdo poradil prosim...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Mohl by mne někdo poučit, jaký nárůst výkonu/ mimo zvukové kulisy/ může způsobit laděný výfuk u seriového dieselového motoru? :)
nepropadat panice...
horacio77
Nováček

Příspěvek od horacio77 »

Vykon se o moc nezvedne, vetsinou tak o 3 procenta... osobne mi zatim 96kw a 330nm staci, ale chci trochu vylepsit ten zvuk a predevsim vzhled...
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

Tak taky tady lehce prispeju . V tydnu jsem montoval sportovni vyfuk od firmy Ulter , ktery mel homologaci a byl primo vyroben na vuz Opel Zafira .
Zakaznik ho koupil jen proto protoze chtel vymenit dosluhujici puvodni vyfuk a chtel taky nejaky zvuk.O narustu vykonu se vubec nebavme . Po montazi zmena zvuku zadna . Pisu naprosto vazne .Zadna zmena nenastala . Byl dost zklamany . Jednalo se o benzinovy motor . Pokud to ma homologaci tak tlumic bude muset podlehat zkouskam a tim padem asi nebude naplnovat ocekavani koncoveho zakaznika , co se tyce zvukoveho projevu.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Rolan
Přispěvovatel

Příspěvek od Rolan »

Souhlas, proto mají homologované výfuky na motorkách vyndavací tlumítko (db killer) :)
horacio77
Nováček

Příspěvek od horacio77 »

Aha, no to celkem dava smysl. Ale kdyz uz jsme u tech vyfuku, dejme tomu, ze koncovy tlumic teda necham seriovy, mohu si na auto tedy alespon namontovat rezonator (misto stredoveho tlumice) a sportovni katalyzator s lepsi propustnosti? Tim bych uz mel docilit nejakeho hrubsiho zvuku a snad i zvyseni vykonu, prinejmensim lepsi odezvy na plyn? A teoreticky by to nemuselo byt nelegalni, kdyz tam necham katalyzator a nebudu z toho delat takzvanej "straight pipe" (viz youtube)...
horacio77
Nováček

Příspěvek od horacio77 »

Jen chci vedet, jestli je to legalni (rezonator, sportovni katalyzator) a jestli ne tak proc, kdyz to lidi na autech normalne provozuji?
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

katalizator musi mit homologaci pak je jeho vymena legalni , co se tyce vymeny rezonatoru misto stredoveho tlumice tak to asi neklapne . Rezonator nema zadnou homologaci ( u dilu bude napsano - urceno pro sportovni ucely )

Pokud puvodni katalizator neni zaneseny a ty tam das katalizator jiny ( vetsi ) porad se nic nezmeni . Stredove tlumice jsou vetsinou ( rezonatory ) cili bezprepazkove .

Dle mne vymyslis jen jak utratit penize
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Odpovědět

Zpět na „Ford“