Jericho a jeho genialita

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
MirekX
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od MirekX »

ten Kirovec se letos do ČR dovezl asi 2ks s motorem Tutajev 420PS, osmiválec do V a vše mechanika, řadové čerpadlo atd. Ale další už budou s motorem mercedes. Je to krása, jeden jezdí tady v Bohuslavicích u Nového města nad Metují, včera jsem do něj dával lepší sedačku. Je krása pozorovat jak to dává na prdel jelenům, pásovým CAT atd.... Otázka kdy se najde nějaký šulín, co to bude žalovat kvůli emisím...
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

alni píše:nedávno som stretol nový kirovec, ak som dobre videl tak tam mal radové čerpadlo a na ňom lanko -dosť ma to prekvapilo(príjemne..) v dnešnej dobe šušťajúcich motorov

ten nestranní príspevok fakt prekvapil, akože väčšinou s tebou súhlasím, jediné čo my vadí:
jericho-3 píše:Mě vadí ruská politika a neůcta k životu jejich občanů a to, jak lampasáci pohrdají vlastními vojáky, kolik šikany, sebevražd a ničení mladých životů je tam běžná věc...NAS MNOGO..A na to dojedou..
nie že by to nebola pravda, ale vzťahuje sa to na všetky mocnosti, nie len na rusov

ináč keď sme už pri tom(aspoň sa to tu zoberie iním smerom..), ako presne fungovalo štartovanie na stlačený vzduch? Niekto tvrdil že sa to proste pustilo do sania(spätná klapka pred filtrom?) ale čo som to len tak narýchlo skúmal na jednom lodnom motore(l6) tak tam bol rozdelovač a z nej 6 trubiek -takže môj tip, v každom valci ešte +1 ventil na pretlak(niečo ako dekompressor..) a talčilo pri 3.takte?
Pamatuji to z tanku T 55, na motoru byl "vzduchový rozdělovač", který rozděloval stlačený vzduch do válců "v pravý čas" , při zavřených ventilech, a motor se roztočil....Za řidičem nalevo byly 2 malé "bomby ", natlakované na 220 atm, což dokázal malý dvouválcový kompresor umístěný na převodovce../kradly se pro potápěče, byl malý, ale výkonný/. Tohle startování už začal používat T 34, poté T 54 , ale tam se musely "bomby" naplnit mimo tank předem, což bylo dost problematické..Dokonce se tvrdí, že posádka před bojem "bomby plnila pomocí ručního kompresoru."./T 34/ Pokud si pamatuji, tak na jedny naplněné "bomby", se nastartovalo jen párkrát /5-7/..
nepropadat panice...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

MirekX píše:ten Kirovec se letos do ČR dovezl asi 2ks s motorem Tutajev 420PS, osmiválec do V a vše mechanika, řadové čerpadlo atd. Ale další už budou s motorem mercedes. Je to krása, jeden jezdí tady v Bohuslavicích u Nového města nad Metují, včera jsem do něj dával lepší sedačku. Je krása pozorovat jak to dává na prdel jelenům, pásovým CAT atd.... Otázka kdy se najde nějaký šulín, co to bude žalovat kvůli emisím...
V médiích probleskla zpráva, jak jedna byrokratická "soudružka" navrhovala doplněk ekologického zákona, KDY SE MĚLA KONTROLOVAT KOUŘIVOST ZAHRADNÍCH SEKAČEK, což samozřejmě by asi znamenalo, že by výrobní firmy šly cestou automobilek a mohlo by se stát, že by vznikly STK pro sekačky a majitelé by museli obnovovat opotřebené lambdy a katalyzátory...Svět se zbláznil, to má ale někdo starosti.. :)
nepropadat panice...
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Ty tady zase vedeš ..

Jericho nepotřebuje klávesnici a myš. Počítač ho poslouchá na slovo.
Libor Hanzal
Přispěvovatel

Příspěvek od Libor Hanzal »

Trochu odlehčím od Jerichova zápalu pro tanky.Takle jsme s Forestem dělali o víkendu podlahu z pražců. Tedy my mamánci poznamenaní vysokou a střední školou.Obrázek
Libor Hanzal
Přispěvovatel

I my máme vojenskou techniku.Obrázek
alni
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

v hlave je ďalší ventil ktorý slúži len na štartovanie a otvára ho tlak z rozdelovača?
skôr toto ma zaujímalo, diki
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A6TDI píše:Ty tady zase vedeš ..

Jericho nepotřebuje klávesnici a myš. Počítač ho poslouchá na slovo.
Právě naopak, a vůbec bych se nedivil , kdyby to byla realita..
Libore Hanzale, nechápu co pořád máte s tím svým vzděláním..máte asi nějakou úchylku nedokonalosti, že pořád o něm žvaníte. Ale je dobře, že také někdy něco děláte, práce šlechtí člověka... :)
nepropadat panice...
Libor Hanzal
Přispěvovatel

Právě naopak. Nikdy jsem zde nezmínil nic o svém vzdělání. Pouze ty to tady škatulkuješ jakmile někdo poukáže na tvé hrubky. Ani na ty hrubice jsem u tebe nepoukazoval. Pokud se ti to znelíbí , automaticky každého zařadíš jako vy vzdělanci a hned příklady z tvého okolí o neschopnosti pracovat rukama. U mé osoby se pleteš. Vejšku nemám.
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Po Jerichově příchodu se z Nešpora stal alkoholik :D
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Libor Hanzal píše:Právě naopak. Nikdy jsem zde nezmínil nic o svém vzdělání. Pouze ty to tady škatulkuješ jakmile někdo poukáže na tvé hrubky. Ani na ty hrubice jsem u tebe nepoukazoval. Pokud se ti to znelíbí , automaticky každého zařadíš jako vy vzdělanci a hned příklady z tvého okolí o neschopnosti pracovat rukama. U mé osoby se pleteš. Vejšku nemám.
Žijeme asi každý na jiné planetě, kdo neustále dával na odiv své vzdělání je Forest, až to bylo trapné. Pak ty jsi ze sebe udělal polyglota, což ti neberu a jaké máš vzdělání je mi ale opravdu jedno. Patrně jsi študoval ještě nedávno. Možná jsi mě měl informovat, kolik hrubek napíši na metr čtvereční mojich výlevů, snažil bych se tomu vyvarovat. A jen tak mimochodem, když jsem měl v 90. tých letech s sebou shodou okolností hochy, kteří mluvili německy jako česky, nevěděli z odborné němčiny ani prdlajs.. byli nepoužitelní.Takže jsem používal osvědčené řešení, měl jsem požadovanou součástku v kufru, název většiny autosoučástek přeložené na papíře a uměl jsem říci ich brauche a pár frází a sehnal jsem všechno..Samozřejmě jsem si s Němci nevyprávěl vtipy jako rodilí poloněmci, ale zase jsem si s německým mechánem rozuměl co se týče techniky lépe...Takže každému, co jeho jest, přejí vám s Forestem mnoho úspěchů, a já si užiji úspěchy nepoměrně směšnější než vaše, ale mám radost i z drobností a klidně to může být i u souseda. A možná bys mi mohl pomoci ukázat mé největší hrubky, kterými ničím naší krásnou řeč..A musím říci k naší řeči, že se Češi zbláznili. Dnes každý druhý český pitomec používá JAKOBY ,několikrát i v jedné větě, takže člověk neví, zda je cokoliv, co ten "intelektuál" řekne, vůbec pravda.. Slyším to v TV, všude, kde potkám nějakého čecháčka. Chápu, že člověk je ve své podstatě opice a opakuje cokoliv, co někdo kvákne, ale těžko se to poslouchá...Ale to je můj problém...
nepropadat panice...
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Jericho, zase meles a zase mimo. Ja jsem pouze reflektoval na zadost a vseobecny zajem - ja se totiz nemam za co stydet, co skryvat.

... ruku na srdce: da se to same rici o tobe, resp. muzes tohle rici i o sobe? ;)

Za co se stydis, za co se tu skryvas a hlavne proc?

Mimochodem, Liborovi jsem moc neveril ohledne tech chemtrails dokud jsem to u nej nezazil. Rano prolitla po nebi bez mracku letadla, po nich uzounke cary, po par hodinach siroka, nasledne to vytvorilo siroke souvisle mraky a za nekolik hodin nasledoval usilovny dest ... divne, kdybych to nevidel na vlastni oci, neveril bych.

... ted uz jen zbyva premyslet nad tim, co tim sleduji (pochybuji, ze tim pomahaji pouze zemedelcum aby byly lepsi uroda) a pravdu se nejspis jen stezi dozvime, muzeme pouze jen spekulovat :roll:
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Poručíme větru dešti..Je vidět, že to pořád funguje..I když se sečtou vaše roky strávené ve škamnách , dojde se k závěru, že to na vás nezanechalo moc velké stopy..Ale je to váš svět a já vám ho neberu..A víš co skrývám a za co se stydím? Stydím se zato,co máme my jako národ na triku po válce a skrývám touhu v případě reinkarnace vyskytnout se jinde a to tam, kde podání ruky má váhu jako smlouva.. :)
nepropadat panice...
alni
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

jericho-3 píše: v případě reinkarnace vyskytnout se jinde a to tam, kde podání ruky má váhu jako smlouva.. :)
bushmani majú pohodový život..
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Jericho, sdel nam zcela jasne tvuj subjektivni nazor tykajici se ukazu nazyvaneho chemtrails (nikoli contrails), ktere jsem mel moznost na vlastni oci spatrit (pozn.: na zaklade nedavneho vysetreni lekare mam zrak v naprostem poradku)?

To, o jaky ukaz se jedna jsem popsal, berme to tak, ze ikdyz ty mraky po desti zmizi, nesouviseji s tim, ze prselo.

Sdel nam pouze jedine: jak si vysvetlujes popsany ukaz ty. Predem dekuji za sdeleni tveho subjektivniho nazoru.

Jedine "neagresivni" reseni me napada: contrails z nejakeho duvodu "pritahuji" vzdusnou vlhkost a maji za nasledek vznik mraku (ikdyz z hlediska fyziky a chemie jsou mi "leta stravena ve skamnach" prd platna protoze nenachazim logicke vysvetleni podlozene znalostmi nebo zkusenostmi).

Nezli vsak zareagujes, prelouskej si prosim tento patent.

PS: pro me je to take neuveritelne, protoze je to plosne a chci verit tomu, ze "hornim 10000 lidi" by toto vadilo protoze by se pripadnym ucinkum nemohlo branit
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“