výfuk GTB2264VK
Moderátoři: šulda, Moderátoři
výfuk GTB2264VK
ahoj chtěl bych se Vás zeptat, jestli je pro turbo GTB2264VK dostatečný výfuk o vnitřním průměru 56mm, který mám teď na GTB2260VK. díky za odpovědi 

-
- Aktivista
Dostatecny na co? Na vyuziti celeho potencialu turba? Nemyslim si. Hlavni je, jaky udelas downpipe. Mimochodem, pokud to budes opravovat tak uz nedavej 2mm stenu, je zbytecne tezka a 1,5 (1,6) bohate staci.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Zvláštní, netušíš jaký výfuk na 2264, ale nesmyslností downpipe jsi si jistýkompaktor píše:kolik zhruba bych z toho vymáčkl na tomhle výfuku. odhadem?
Downpipe je podle mě nesmysl, ale o tom se bavit nebudu.

Starý motorářský pravidlo říká, že součásti výfuku nejblíž k motoru mají největší vliv na výkon. Proto byla vždycky největší alchymie naladit svody.
Co se týká průměru výfuku, tak minimum bych viděl 63,5x1,5m + jak psal Forest, kvalitní downpipe.
-
- Aktivista
kompaktor píše:Downpipe je podle mě nesmysl, ale o tom se bavit nebudu.

tantor-bn píše:Na ibize ani downpipe nemam a pohoda...
Tantore, ja se vsadim, ze ho tam mas. Klasika u tebe - meles o necem o cem nemas poneti. Takze znovu: nerad kdyz nevis o cem mluvis.tantor-bn píše:Netvrdim že to je nesmysellen som napisal že nemam.
Tez se vsadim, ze mas.krejča píše:Taky ho tam nemám a dobrý
Vazeni, pro info: "downpipe" (cesky svod) je ta cast prvniho dilu vyfuku, ktera zacina prirubou tesnici na turbodmychadlu. Kde konci netusim, ptal jsem se mnoha lidi ze zahranici a nebyli schopni mi to s urcitosti rict, mnozi to berou jako prvni dil vyfuku.
Jinymi slovy, paklize nemate prvni dil vyfuku, opravdu nemate downpipe.
Je zajimave, ze ja jsem mel na 2264 downpipe o opravdu velkem prumeru a mel jsem (s ohledem na velikost turba a spatnou kondici motoru az neuveritelnou) skvelou odezvu na pridani plynu bez stekani (slo to nakrmit zespodu jeste vice ale Adam z brzdy v Dieselpoweru si s tim pohral tak, ze auto vubec nestekalo, v zadnem rezimu) a myslim si, ze hodne zajimavy spodek. Vse zde, predevsim tento obrazek ze hodne zajimavy (preventivne: na maximalni vykon nehledte, limiterem byly trysky).
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by