Hlučnost kompresoru za chodu Peugeot/Citroen

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Peta
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Hlučnost kompresoru za chodu Peugeot/Citroen

Příspěvek od Peta »

Dobrý den,

našel by se tu nějaký odborník na chlazení, který by mohl říci vlastní zkušenost. Měl jsem mnoho vozů a setkávám se s nimi denně, ale nikdy jsem se u žádného auta nesetkal s podobnou hlučností kompresoru. To že třeba různě vydává zvuky, chrastí, ložisko atd je asi běžná závada, ale tento kompresor konkrétně v P208 při zatížení (horko) kvílí, húúú, húúú, je to velmi patrné hlavně při rozjezdech, přeřazení a je to tak 50% hlučnosti celého agregátu, po vypnutí AC ticho, přenáší se to obzvlášť do interieru, ale venku je též velmi slyšitelné. Peugeot/Citroen o tomto problému ví, dle servisní akce kompresory mění. Co jsem našel v katalogu ND, jedná se stále o původní p/n, nikoli nějaký modifikovaný díl. Po výměně se hluk snížil tak o 25%. To ale taky přikládám tomu, že kompresor je nový a na rozdíl toho jetého může být o trochu tišší. Měl by tam být řízený kompresor bez spojky KOMPRESOR KLIMATIZACE č. dílu 9807722580

SANDEN INT- - SNE 12 AA 8850

- VNĚJŠÍ VARIABILNÍ KOMPRESOR BEZ SPOJKY A ZÁKLAD MOTORU DV6F

Tak jestli by mohl napsat někdo své postřehy nebo zkušenosti, nějak se s tím hlukem pořád nemohu smířit :-) Děkuji předem
Peugeot 208 Allure 1,6 BlueHDi 2015
Citroen C5 Break HDi 100kW Exclusive, navi, jbl, afil 2005
Grande Punto 1,3JTD 66kW,6°,dualAC,B&M 2008 -out
Punto 1,9JTD 6AB,AC 63kW 2003 - out
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“