VW T5, TOUAREG 2,5 TDI výfukové svody litinové sada

Inzeráty k archivaci. Pro nové prodeje po 15.10.2018 použijte prosím sekci "Prodám"

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Zamčeno
citronada
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

VW T5, TOUAREG 2,5 TDI výfukové svody litinové sada

Příspěvek od citronada »

Obrázek
Obrázek
Prodám nové litinové výfukové svody komplet sadu na VW T5, TOUAREG - 2,5 TDI 96-128kw kody motoru: AXD, AXE, BAC, BLJ, BLK. Nabízena je kompletní sada jak je na foto s veškerým značkovým příslušenstvím Elring, všechno pasuje jak má a na autech funguje bez problému, tyto svody vám už nikdy neprasknou, materiál je z velmi kvalitní litiny, výroba Anglie. Mam skladem ihned k odeslání nebo osobnímu odběru. Cena: 3900Kč. tel: 739648286
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Predesilam, ze jsem dalek toho Ti kazit inzerat, naopak, jedna-li se o avizovanou kvalitu pak ani nechapu, jak je technicky mozne vyrobit pouze ty svody natoz dodat za takovou cenu vc. uvedeneho prislusenstvi.

Na zaklade sahodlouhych diskuzi s metalurgem, chemikem a nekolika nezavislymi svareci, kdy jsem v minulosti zvazoval odliti specifickych svodu dle vlastniho navrhu jsem dospel k poznani, ze o litine pouzite v takovem provozu a podminkach, jake jsou na automobilu nikdy nelze s jistotou rici "nikdy nepraskne" protoze litina je opravdu nezmar. To bylo presne duvodem pro to, proc jsem k realizaci nikdy nepristoupil (min. objednavka 50 kusu a kdyz to nebude ono, za srot clovek nedostane ani na dopravu).

Jak jsem se dozvedel jako konstrukter (zadavatel) muze dany clovek pouze zuzit vyber a pokusit se snizit moznost prasknuti na co nejmensi moznou uroven ale nikdy to nemuzes eliminovat uplne.

Zvlaste v pripade automotive (kde je kombinace mechanickeho i teplotniho namahani, prudke zmeny teplot /navic realna maxima napriklad v pripade havarie, kdy dochazi ke spalovani oleje/, relativne agresivni prostredi apod., navic v mem pripade soucasti toho byl i housing ktery nesmi podlehat rozpinani, moc vyzarovat teplo atd.) totiz napriklad hrozi nebezpeci, ze dojde k prudkemu zchlazeni (navic lokalnimu) a dojde k takovemu vnitrnimu pnuti, ze to ty svody nevydrzi.

Jen ze zvedavosti: je Ti znamo oznaceni te litiny (idealne primo chemicke slozeni)?
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Felipe
Přispěvovatel

Příspěvek od Felipe »

Pokud vydrží víc než originál, tak není nad čím polemizovat. Super cena. Jinak mne praskly do 100tkm 2 x originál... a cena v autorizáku byla opravdu někde jinde.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

fakt je ten že ty zohybaný plechy z Vw nic nevydrží
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
citronada
Přispěvovatel

Příspěvek od citronada »

Musis brat v potaz, ze prodejci si prirazej x % neni to zas tak draha zalezitost na vyrobu, jinak sam je mam na multivanu uz pres 90 tisic bez problemu, a nikdy nebyli od nikoho stiznosti a neslysel jsem nikdy, ze by nekomu praskli, material je GGG40.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Litinove svody jsou pri malem mnozstvi (<50 ks) velmi nakladna zalezitost - vykresy, navrhy, jaderniky, formy, kvalitni material, ocisteni, obrobeni a docisteni odlitku a jeste to prislusenstvi? Z meho pohledu je to v porovnani s OEM za tuto cenu zadarmo.

Material hodnotit nemohu, dle tabulek je mi znamo jen slozeni:
3,5 % uhliku
2,5 % kremiku
0,4 % manganu
male mnozstvi fosforu a siry
zbytek zelezo

Dle dostupnych tabulek to 1150°C vydrzi, pri 1250°C by se to uz melo mit tendence tavit.

Poslal jsem dotaz, jsem zvedav na vyjadreni "odbornika".

Az se vyjadri, mohu zkusit sdilet (pokud bude zajem).
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Vesnican
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vesnican »

Tohle je litina s kuličkovým grafitem. Čili je to jedna z těch "lepších". Kdo ví, z čeho to lejou v serii.
Dovoz aut ze zahraničí.
citronada
Přispěvovatel

Příspěvek od citronada »

Pohoda, klidne to pak sdilni pro zajimavost
Zamčeno

Zpět na „[Prodám - starý bazar do 15.10.2018]“