Prodám nové litinové výfukové svody komplet sadu na VW T5, TOUAREG - 2,5 TDI 96-128kw kody motoru: AXD, AXE, BAC, BLJ, BLK. Nabízena je kompletní sada jak je na foto s veškerým značkovým příslušenstvím Elring, všechno pasuje jak má a na autech funguje bez problému, tyto svody vám už nikdy neprasknou, materiál je z velmi kvalitní litiny, výroba Anglie. Mam skladem ihned k odeslání nebo osobnímu odběru. Cena: 3900Kč. tel: 739648286
Predesilam, ze jsem dalek toho Ti kazit inzerat, naopak, jedna-li se o avizovanou kvalitu pak ani nechapu, jak je technicky mozne vyrobit pouze ty svody natoz dodat za takovou cenu vc. uvedeneho prislusenstvi.
Na zaklade sahodlouhych diskuzi s metalurgem, chemikem a nekolika nezavislymi svareci, kdy jsem v minulosti zvazoval odliti specifickych svodu dle vlastniho navrhu jsem dospel k poznani, ze o litine pouzite v takovem provozu a podminkach, jake jsou na automobilu nikdy nelze s jistotou rici "nikdy nepraskne" protoze litina je opravdu nezmar. To bylo presne duvodem pro to, proc jsem k realizaci nikdy nepristoupil (min. objednavka 50 kusu a kdyz to nebude ono, za srot clovek nedostane ani na dopravu).
Jak jsem se dozvedel jako konstrukter (zadavatel) muze dany clovek pouze zuzit vyber a pokusit se snizit moznost prasknuti na co nejmensi moznou uroven ale nikdy to nemuzes eliminovat uplne.
Zvlaste v pripade automotive (kde je kombinace mechanickeho i teplotniho namahani, prudke zmeny teplot /navic realna maxima napriklad v pripade havarie, kdy dochazi ke spalovani oleje/, relativne agresivni prostredi apod., navic v mem pripade soucasti toho byl i housing ktery nesmi podlehat rozpinani, moc vyzarovat teplo atd.) totiz napriklad hrozi nebezpeci, ze dojde k prudkemu zchlazeni (navic lokalnimu) a dojde k takovemu vnitrnimu pnuti, ze to ty svody nevydrzi.
Jen ze zvedavosti: je Ti znamo oznaceni te litiny (idealne primo chemicke slozeni)?
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Pokud vydrží víc než originál, tak není nad čím polemizovat. Super cena. Jinak mne praskly do 100tkm 2 x originál... a cena v autorizáku byla opravdu někde jinde.
fakt je ten že ty zohybaný plechy z Vw nic nevydrží
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Musis brat v potaz, ze prodejci si prirazej x % neni to zas tak draha zalezitost na vyrobu, jinak sam je mam na multivanu uz pres 90 tisic bez problemu, a nikdy nebyli od nikoho stiznosti a neslysel jsem nikdy, ze by nekomu praskli, material je GGG40.
Litinove svody jsou pri malem mnozstvi (<50 ks) velmi nakladna zalezitost - vykresy, navrhy, jaderniky, formy, kvalitni material, ocisteni, obrobeni a docisteni odlitku a jeste to prislusenstvi? Z meho pohledu je to v porovnani s OEM za tuto cenu zadarmo.
Material hodnotit nemohu, dle tabulek je mi znamo jen slozeni:
3,5 % uhliku
2,5 % kremiku
0,4 % manganu
male mnozstvi fosforu a siry
zbytek zelezo
Dle dostupnych tabulek to 1150°C vydrzi, pri 1250°C by se to uz melo mit tendence tavit.
Poslal jsem dotaz, jsem zvedav na vyjadreni "odbornika".
Az se vyjadri, mohu zkusit sdilet (pokud bude zajem).
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)