žhavička BKD URGENTNÍ HELP

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

dream7000
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od dream7000 »

kedysi ma učili, že sa to mazať nemá, ale ked som na mercedese ML W164 menil zhavice a práve telo nešlo vytiahnuť von, samozrejme za polámali, je tam M8 závit a tenký a dlhý zhavič naučil som sa a prečítal som si že sa maže telo a závit práve preto aby to šlo ľahšie vytiahnuť von a zabránilo to korózii a zapečeniu, samozrejme sa snažiť žhaviče dotiahnuť predpísaným momentom , chalan čo ich vyberal mi povedal že aj kov s kovom reaguje, okrem toho karbon, teplota a v nemalej miere vlhkosť samozrejme najhoršie je pokiaľ je žhavič alebo rj nefunkčná...vtedy po štarte valec dobre nepáli a usadzuje sa karbón a podobne sajrajty viac

a ano spešl pasta existuje napr. ako som už napísal BERU GFK01, ale určite samozrejme aj iné...
Tom Hásek
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom Hásek »

Vici píše:Já mažu obecně co jde,když to pak děláš znovu někdy tak jsi za to rád :-)
To já tvrdím: "KDO JEDNOU NAMAZAL - PODRUHÝ POVOLIL" a je docela spodivem že to platí ;)
O1 66kw,r.v 04 , Ps 8 Fires 1,9 mtdi cca 130ps
dream7000
Aktivista

Příspěvek od dream7000 »

:D kto maže ten jede.....horšie keď to pride po niekom kto nemazal... (wallbash)
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

Vici píše:Já mažu obecně co jde,když to pak děláš znovu někdy tak jsi za to rád :-)
Stejne tak,az si ze me delaji prdel,ze jsem posedly mazanim.Ted jak jsem koupil oktu,tak jsem na podvozku a spodku auta rozsruboval co slo a namacel do resistinu ml. :-)
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Tom Hásek
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom Hásek »

NOVON píše:
Stejne tak,az si ze me delaji prdel,ze jsem posedly mazanim.Ted jak jsem koupil oktu,tak jsem na podvozku a spodku auta rozsruboval co slo a namacel do resistinu ml. :-)
(LOL) tak se mi docela ulevilo, že nejsem na to pošahanej jenom já (LOL) ale postupně tím nakazuju všechny ikdyž piskujou :-D a u svý okty sme na tom stejně :-D poněvač ted to jde,ale když to bude potřeba tak to nepůjde. Takže mažu i vstřikovače projistotu a žhavky vždy ;) máme na to spec. pastu
O1 66kw,r.v 04 , Ps 8 Fires 1,9 mtdi cca 130ps
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Klasika treba spodni sroub zadniho tlumice Favorit,kazdy to doloval cely den malem,autogen,flexa.. A pak tam jebne novy sroub a samozrejme nenamaze (LOL)
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

Jo ja taky mažu šrouby matky...ale tohle zrovna ne
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

Vici píše:Klasika treba spodni sroub zadniho tlumice Favorit,kazdy to doloval cely den malem,autogen,flexa.. A pak tam jebne novy sroub a samozrejme nenamaze (LOL)
Tohle už nejezdí :D Ale to ani v továrně nikdo nic nemázne vid
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Já jsem to nemyslel na tebe:-)

Jj v tovarne to jsou kurv. nemazaci nejvetsi :-D
dream7000
Aktivista

Příspěvek od dream7000 »

(LOL) oni to neopravuju a keby mazali museli by zdvihnut cenu najmenej o 1000euri.....to vieš náklady.... (rofl)
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

Tom Hásek píše:
NOVON píše:
(LOL) tak se mi docela ulevilo, že nejsem na to pošahanej jenom já (LOL) ale postupně tím nakazuju všechny ikdyž piskujou :-D a u svý okty sme na tom stejně :-D poněvač ted to jde,ale když to bude potřeba tak to nepůjde. Takže mažu i vstřikovače projistotu a žhavky vždy ;) máme na to spec. pastu
No jasně..,tohle mě naučil můj děda-starý praktik.Jo ještě co mám zvednute auto,tak automaticky prostřiknu holendry brzdovych trubek a za chvilu to zaliju voskem ve spreji :D

Jinak mám už delši dobu koupene mazivo od Bishopa (ted nevím přesně,ktere z těch dvou),to by šlo taky použít na ty žhavky a vstřiky,ne?

http://www.bishops-original.cz/index.ph ... b=50&od1=6

http://www.bishops-original.cz/index.ph ... b=47&od1=6
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Vici píše:Klasika treba spodni sroub zadniho tlumice Favorit,kazdy to doloval cely den malem,autogen,flexa.. A pak tam jebne novy sroub a samozrejme nenamaze (LOL)
A Felda už tam měla kadmiované šrouby a obvykle povolit šel.
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

tak tak, já to beru tak že to dělám pro sebe (noteeth)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

měním zimní kola a na zvedáku postříkám konkorem kde co, asi jsem blázen, ale jde mi vždycky všechno povolit, ale jen na mým autě, jinak to moc nejde (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“