Aditiva do oleje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

A6TDI
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od A6TDI »

jericho-3 píše:Je to věčné dilema a chce to prostě vyzkoušet..Já jsem si to několikrát ověřil , takže to funguje, ale hlavně u aut, které mají něco za sebou..Byli bloudové, kteří to lili do auta v záruce, a divili se, že se nic nedělo..Ale magoři jsou vždycky.. Je škoda, že to někdo nepoužíval u BXE a zda mu šla ojnice blokem ven... :)
ale stalo sa ,stalo , prodloužily si životnost nee ? Tje jak kdybys den nechlastal :D
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Tady jeden pokus overit zda muze suprotec (atomium) projit skrz olejovy filtr:
https://www.youtube.com/watch?v=Ayibijr_V_M

A tady vyzkum vlastnosti vcetne testu materialoveho opotrebeni:
https://www.youtube.com/watch?v=BP1fyPAWHDY

Akorat si nejsem jist vysledkem, na to moje rustina nestaci :-)
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

ve světě motorů je teď test jednoho přípravku - RVS
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
nemo
Přispěvovatel

Příspěvek od nemo »

Toledak píše:
dury2 píše:
Mám obědnané ATOMIUM a v úterý 25.10. příjde, tak jsem zvědavý.Budu to dávat do motoru TDi ASV 81kW 318 tis.km.
Tak pak napíšu.
tak jak?
Je nalito, zatím se nic neděje, ujel jsem asi jen 40km po nalití.Má se ujet mezi 500-1000km a pak nový olej a další lahvička.Po 1000km změřím hluk motoru, před nalitím změřeno 68db.
Tak jak jsi dopadl ?
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Som hlboko presvedčený , že prípravky na zlepšenie oleja, rovnako ako v televízii hojne inzerované prípravky na zlepšenie vášho zdravia prospievajú hlavne predajcom a výrobcom . Ak pritom neublížia vášmu zdraviu , alebo zdraviu vášho auta , možno to považovať za úspech .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Ja jsem byl pesimisticky do te doby, nez jsem videl tohle:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... ht=atomium

Nejzajimavejsi je druhy graf, kde jsou srovnane prubehy pred a po aplikaci atomia. Celkem by stalo za to se vic rozepsat, ale to udela zrejme majitel Skodovky v uvedenem casopise. Netreba asi rikat, ze 120tka je atmosfericky motor, cili lze jen odhadovat, jaky efekt to muze mit u preplnovanych motoru s podobnym km probehem.

A protoze serioznich poznatku je velmi poskrovnu, rozhodl jsem se aplikovat Atomium do moji FRS s km probehem 285tkm. Jiz nejaky cas je tam hybrid TSF180 a vykonove parametry jsou dobre zdokumentovane:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... highlight=

Podotykam predem, ze se tam od vyroby leje specifikace VW 505.01 kazdych 15tkm a soucasne se meni i vsechny filtry, vcetne vzduchoveho. Motor dosud nevykazuje zadne znamky defektu. Po aplikaci celeho programu hodlam premerit vykon opet u DP. Vysledky zverejnim.
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Tak v tom prvním odkazu vidím hlavně reklamu.
Člověk se pořád učí.
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Ci reklamu ? Dieselpoweru nebo toho casopisu ? I kdyby, tak grafy snad mluvi za vse. Tu omacku je treba si odmyslet.
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Skeptici sa dožívajú vyššieho veku ( aj ich autá ) ,pretože sa vyhnú sklamaniam .
Domnievam sa , že človek nemusí nevyhnutne všetko vyskúšať na vlastnej koži aby nadobudol nezvratné presvedčenie , že liať vodu do kyseliny je blbosť .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Vsak to skeptikum nikdo nenuti. Necht tedy ponechaji na svobode rozhodnuti jednotlivce, co si naleje do oleje :-)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A6TDI píše:
jericho-3 píše:Je to věčné dilema a chce to prostě vyzkoušet..Já jsem si to několikrát ověřil , takže to funguje, ale hlavně u aut, které mají něco za sebou..Byli bloudové, kteří to lili do auta v záruce, a divili se, že se nic nedělo..Ale magoři jsou vždycky.. Je škoda, že to někdo nepoužíval u BXE a zda mu šla ojnice blokem ven... :)
ale stalo sa ,stalo , prodloužily si životnost nee ? Tje jak kdybys den nechlastal :D
Podle sebe soudím tebe, ale zdá se mi, že tady nastává nedorozumění. Olej je pouze NOSIČEM PŘÍPRAVKU, takže to není aditivum ani něco na prodloužení funkce oleje.. Nosič /olej/ roznese "přípravek" do stykových ploch motoru , a tím umožní slibovaný efekt...Proto se musí "přípravek " v piksle dobře promíchat. Mluvím o Slicku a Keramicu ,s atomiem zkušenosti nemám, budu jej teprve aplikovat. Já jsem si Keramic dal do motoru , měl jsem tam kováříka, který téměř zmizel.. :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“