Verva nebo maxxmotion diesel?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ohľadom dodatočnej aditivácie VIF-om som sa obrátil na Slovnaft. Došla mi takáto odpoveď:
Všetky palivá ktoré zakúpite na čerpacích staniciach SLOVNAFT, a.s. sú už štandardne aditivované, preto neodporúčame dodatočne aditivovať palivá inými aditivačnými prípravkami, nakoľko tieto aditíva nemusia byť navzájom kompatibilné a efekt aditivácie by mohol mať aj opačné, negatívne účinky.
Vzhľadom k tomu, že nemáme relevantné údaje o miešateľnosti Vami uvádzaných aditív s nami používanými prísadami najmä v motorových naftách, nevieme Vám poskytnúť garanciu bezproblémovosti miešateľnosti aditív s palivami.
Renomované spoločnosti poskytujú tzv. „no-harm list“ - zoznam vhodnosti miešateľnosti aditív s palivami a kompatibility s najnovšími technológiami výrobcov motorov a s mazivami.
Odporúčam sa obrátiť na firmu VIF, aby Vám poskytli takýto zoznam.
Čo vy na to?
Všetky palivá ktoré zakúpite na čerpacích staniciach SLOVNAFT, a.s. sú už štandardne aditivované, preto neodporúčame dodatočne aditivovať palivá inými aditivačnými prípravkami, nakoľko tieto aditíva nemusia byť navzájom kompatibilné a efekt aditivácie by mohol mať aj opačné, negatívne účinky.
Vzhľadom k tomu, že nemáme relevantné údaje o miešateľnosti Vami uvádzaných aditív s nami používanými prísadami najmä v motorových naftách, nevieme Vám poskytnúť garanciu bezproblémovosti miešateľnosti aditív s palivami.
Renomované spoločnosti poskytujú tzv. „no-harm list“ - zoznam vhodnosti miešateľnosti aditív s palivami a kompatibility s najnovšími technológiami výrobcov motorov a s mazivami.
Čo vy na to?
ŠKODA YETI 2.0 TDI CR 81kW
-
- Přispěvovatel
Taky se podelim o svou zkusenost , avsak negativni . Letos v lednu jak uhodily mrazy skoro -20 , jsem se rozhodl ze vyzkousim zazrak z OMV , kde se chvastali ze nezamrzne ani v -40 , slavny Maxx Motion . Nadrz jsem vyjel asi nadoraz , dojezd ukazoval 0 a jeste jsem cca 20km najel .
Nejdriv me zarazila cena , litr stal o 4,50kc vic jak na ONO , nalil jsem tam za 600kc , VIF jsem nedaval . Nafta vypadala krasne , temer pruhledna , vubec nepenila , ale to bylo tak vse .
V nasledujicim tydnu jsem s hruzou zjistil , ze spotreba vzrostla z nejakych dlouhodobych 6,7l na 9l
, a to s tim jezdim jen do prace , takze stejna trasa, stejne tempo , stejne pocasi. Auto chytalo normalne , vykon bych rekl nastejno . Takze zadny zazrak , ale peknej shit . Vickrat bych tenhle hajzl do auta nenalil a neplatil
Vim ze to je jen par korun , ale i tak me nasralo , ze jsem se nechal napalit
V dalsim tydnu jsem nabral opet na ONO a spotreba se vratila na necelych 7l . K nafte z ONO pridavam VIF v predepsany koncentraci a ani v tydnu velkych mrazu jsem nemel sebemensi problem , starty na brnk, vykon OK , nic mi nezamrzlo .
Nikdy jsem nechtel verit , ze se da na spatnou naftu najet treba o 200km min na 1 nadrzi , ale tohle me presvedcilo , ze to mozne je
Nejdriv me zarazila cena , litr stal o 4,50kc vic jak na ONO , nalil jsem tam za 600kc , VIF jsem nedaval . Nafta vypadala krasne , temer pruhledna , vubec nepenila , ale to bylo tak vse .
V nasledujicim tydnu jsem s hruzou zjistil , ze spotreba vzrostla z nejakych dlouhodobych 6,7l na 9l

Nikdy jsem nechtel verit , ze se da na spatnou naftu najet treba o 200km min na 1 nadrzi , ale tohle me presvedcilo , ze to mozne je

O1 ASZ 96kw serie
Kazda liska si bude svoj chvost chvalit, ak skutocne aditivuju, tak je to len na soferovi cisterny ci da alebo neda do cisterny pred plnenim cisterny na terminali. Co si sofer neda sam ako keby ani nebolo, neveril by som.mj píše:Ohľadom dodatočnej aditivácie VIF-om som sa obrátil na Slovnaft. Došla mi takáto odpoveď:
Čo vy na to?
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
- gigidpietro
- Přispěvovatel
Na zastoupení VIFu mi před už před 3 lety potvrdili, že Verva jí jím aditivovaná, množství ale neprozradili. A není tam jen vif ale vícero věcí. Na otázku, když ještě přidám VIF mi řekli, že je to už zbytečné
že z 60 cetanu neudělám 65, ono to už pak nahoru tak nejde. Taky mi řekli
že není dobré míchat letní se zimním, ..... na to ale mám svůj názor že je to jedno zvlášt po přečtení technických a datových listů. Ten letní obsahuje víc EHN oproti zimnímu, zimní má zase navíc aromatické uhlovod, naftalen atd. Oba jsou dobarvované, barva nemá škodit motoru.
Každopádně Verva byla do -26 a až letos je do -30 takže zase něco vylepšili.
Ten maxmotion má být snad až do -40 ale nižší CI. Kolik to nevím.
Ta nafta na EOilu asi ji vyzkouším, už jsem to slyšel z více míst že nemá BIO.
Ale nebyl jsem tam..Už asi měsíc to plánuju
že z 60 cetanu neudělám 65, ono to už pak nahoru tak nejde. Taky mi řekli
že není dobré míchat letní se zimním, ..... na to ale mám svůj názor že je to jedno zvlášt po přečtení technických a datových listů. Ten letní obsahuje víc EHN oproti zimnímu, zimní má zase navíc aromatické uhlovod, naftalen atd. Oba jsou dobarvované, barva nemá škodit motoru.
Každopádně Verva byla do -26 a až letos je do -30 takže zase něco vylepšili.
Ten maxmotion má být snad až do -40 ale nižší CI. Kolik to nevím.
Ta nafta na EOilu asi ji vyzkouším, už jsem to slyšel z více míst že nemá BIO.
Ale nebyl jsem tam..Už asi měsíc to plánuju

Audi A4 1.9 AFN, 105 kW / 326Nm, MAF+EGR Off
Seat Ibiza 1.9 ASZ, cca 125kW MAF+EGR ON // VCDS 2020
Seat Ibiza 1.9 ASZ, cca 125kW MAF+EGR ON // VCDS 2020
mě se to nestalo, ale brácha tady bral na OMV a 2x byl zamrzlý stojan s naftou..! a to bylo -7.... na kase mu řekli že má brát maxxmotion, že tak tak nezamrzá...
beru tam teda taky, asi jsem měl zatím kliku...
Na Shellce tady jsem zas kdysi vzal 2x benzín a celou nádrž mě pak někdo držel za zadní nárazník
od té doby mě tam neviděli a neuvidí

beru tam teda taky, asi jsem měl zatím kliku...
Na Shellce tady jsem zas kdysi vzal 2x benzín a celou nádrž mě pak někdo držel za zadní nárazník

tak jsem natankoval do sluzebni ochcavky CAYC ten zazrak z OMV a po 200 kilometrech se mi rozsvitila kontrolka systemu rizeni vyfukovych plynu...a ani po opakovanym startovani nezhasne....v pondeli jde do autorizaku a poreferuju jestli to melo souvislost s naftou nebo proste jen nahoda
....a to ma na hrbu jenom 47 000 km

Seat Ahambra AUY, 2000 DEAD
nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift
Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce)
nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift
Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce)

Verva nebo Maxxmotion? Tato otázka je vyřešená, do konce roku 2017 převezme Unipetrol čerpací stanice OMV a bude z nich Benzina. 

Škoda 120 L r. v. 1986 vačka 260° + C vahadla z Favorita, rozdělovač + ETZ z Favorita
Škoda Favorit 135 LS r. v. 1992 snížená hlava -1 mm Ekologická likvidace
O1 Combi r. v. 2001 1,9 TDi ASV
O1 Combi r. v. 2001 1,8 Turbo AGU
OMV zůstane jenom 135 čerpacích stanic. http://ekonomika.idnes.cz/omv-prodava-b ... oakcie_fih
Škoda 120 L r. v. 1986 vačka 260° + C vahadla z Favorita, rozdělovač + ETZ z Favorita