Ahoj kolegové, hledal jsem, ale nenašel, tak prosím o radu.
1.9 AXR rv. 2007.
Existuje nějaký časový interval, kdy se musí udělat rozvody?
Nebo to záleží jen na kilometrech?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
pánové, děkuji Vám za snahu.
Opusťme prosím Vaše předsudky, že víte, co jak bylo a pokud znáte odpověď na můj dotaz, odpovězte na něj prosím, protože to je to, co mi skutečně pomůže.
aivosh píše:pánové, děkuji Vám za snahu.
Opusťme prosím Vaše předsudky, že víte, co jak bylo a pokud znáte odpověď na můj dotaz, odpovězte na něj prosím, protože to je to, co mi skutečně pomůže.
Díky, Ivo
předsudky to je takový drbník tady, na tvůj dotaz kolikrát serem,
ty máš rozvody na 9O,OOO km pak se musí vyměnit celá sada , ale každých 30.OOO se musí rozvody kontrolovat a když se ti na řemenu něco nezdá vyměníš jen řemen
aivosh píše:pánové, děkuji Vám za snahu.
Díky, Ivo
předsudky to je takový drbník tady, na tvůj dotaz kolikrát serem,
ty máš rozvody na 9O,OOO km pak se musí vyměnit celá sada , ale každých 30.OOO se musí rozvody kontrolovat a když se ti na řemenu něco nezdá vyměníš jen řemen
Miloši, díky.
Moje auto by mělo mít 120 000 interval výměny. A právě proto to řeším, protože aktuálně tam mám od výměny rozvodů najeto 55 000, to je v pohodě, ale už tam jsou 5,5 roku, takže mě zajímá, jak je to s časem.
aivosh: 120 000 km je prvni vymena od novoty,pak bych interval zkratil na 90 000 km.Co se tyce casoveho intervalu,tak tchanovi na meganu rupnul rozvodak cca 20 tis km pred intervalem vymeny,ale byl tam 5 let..Tak si to preber sam,jestli ma cenu to riskovat.Nikdo ti totiz zarucene nepovi...jo kasli na to,to vydrzi.To nemuze nikdo vedet..
přesně s tímto jsem se setka taky, tehdy Clio to bylo myslim 1.4 16v, kiláky to nemělo a prasklo to
ale to ase asi nedá úplně porovnávat, na PD jsou ty řemeny trošku jinej matroš než ta kšanda u Rencka
každopádně jsem taky zastánce měnit raději dříve než je pozdě, vizuální kontrola většinou nic neřekne ( pokud se tedy vyloženě nesypou zuby ) páč ty rozvody na PD vypadají stejně a´t mají na jeto 10 nebo 100..