jericho-3 :
Chápu, že né vždy to musí být asi přesně podle tabulek, ale ikdyž se mě v motoru trošku rozskočil ventil,nazobala se vačka, rožšípalo se zdvihátko... tak i přesto byl předvstřik v pohodě. ( ano, byl jsem ten dobytek, co nechal motor klepat a nalogoval jsem si předvstřik, jestli to nepřeskočilo )
Ten byl v pohodě podle tabulek i před onou kolízí hlavy i pár let před a i před předešlýma rozvodama, vždy to sedělo podle vagíny. Jentak jsem zkoušel kdysi hnout čerpadlem a i menší změna ( vagína ukazovala krajní rysky) měla za následek uplně jiný zvuk motoru.
Kdybych to auto neměl pár let, ale koupil ho teďka v bazaru, tak nemám co řešit, zvuk pohoda, táhne to v pohodě, no smrdí to- asi nafták, jezdí to bez problému a že vagína v grafu nic neukazuje..... asi něco s kompatibilitou.
Jenže takhle to prostě není.Nejsem žádnej odborník ani znalec, ale vím jak se motor choval,co vykazoval, dokonce ikdyž nemám hudební sluch, tak rozpoznám zvuk svého motoru, jsem schopen poznat i výkon svého motoru a i onu vůni z výfuku na který to vše začalo.
Jak by řekl Zdenda Pohlreich. Viděl jsem hada srát,viděl jsem žábu bušit pěstí do skály i koně zvracet v barvách francouzský trikolóry,dokonce jsem viděl i stíhačku couvat........ale todle to ? to jsem ještě neviděl.
předvstřik 1.9 TDI AVG
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Juliana, jde o to, zda po opravě má motor dobré tlaky a pokud to smrdí a kouří a jinak je vše o.k. ten předvstřik bych zvedl. Označit si polohu čerpadla a třeba o 1-2 mm s ním hnout k bloku..Maximálně to vrátíš, nic víc. A pokud je to po opravě, klidně bych ten vyšší zatím nechal.. Protože ten smrad není normální..A přečti znova Marka 77 napsal to přesně , proč to smrdí...
nepropadat panice...