jericho-3 píše:Testovat seriové brzdy ze 180 na 50 km/ opakovaně a ještě kotouče stočené je opravdu velký test..
Tak psal jsem zkušenost..., možná to souvisí s tím co tu psali chlapi, kotouče mají v sobě pnutí, zkroucením se odstraní to pnutí, stočením se odstraní zkroucení a pak už fungují. Ale cena stočení je jak za nové kotouče a když to špatně upne, tak práce přijde v niveč.
Jinak něco samozřejmě bude i na dimenzaci, moje bmw váží cca stejně jak ta fabia, ale má všechny kotouče 300 mm s vnitřním chlazením a k předním je přiveden náporově chladící vzduch. Na druhou stranu to nevysvětluje to, že to předtím fungovalo a teď ne.
Co se týče ceny za stočení - mě to nestojí nic, stočím si je v práci sám - vím jak na to, už jsem stočil spoustu kotoučů.
Ty první dvě sady brembo už mám stočený. Zkušenosti jiných na netu co se jim zvlnily nové kotouče se brzy po stočení zvlnily zas.
Proto jsem je na auto ještě nedal. Je ale třeba možný, že pokud by se k nim daly desky ICER jak doporučuje Miloš, tak by třeba držely....
Tak mně zatím drží a doufám, že tomu tak zůstane, od stočení mají 10 tkm. Desky tam jsou nějaké sportovní od Ate, kotouče origo. Nápravy jsou uložený v tvrdých urethanech, takže jak už jsem psal, já měl vibrace velký i při házivosti 0,03 a 0,07.
Na fabii mám kotouče a desky roadhouse, desky tvrdý, kotouče měkký, že možná nevydrží ani ty desky a řek bych že ok, neblázním s ní a u ní lehkou házivost možná poberou ty měkký silentbloky.
roadhouse 256ky vpredu a dosky roadhouse, auto spravilo asi 8tkm a nic
sofer neni šetrič čo nebrzdi
___
vpredu puky, nove loziska, naboje maju 300tisic aj zvysok brzd atd
Jarda-k píše: ICER jak doporučuje Miloš, tak by třeba držely....
oni to ale nejsou jen icer, ty prostě dávám a nebyl problém, problém taky nebyl s zimrman z břeclavi od jednoho dodavatele ale nic víc o nich nevím leta tam neberu a s bošem z kel
ale mám obavy experimentovat, všechny jsem dával na starline kotouče obyčejné,
tento týden jsem dával fábia kombi htp obyč starline a icer desky, jezdí stím jako prasata a připojují i nebrzděný vozík s oknama,
Jarda-k píše:Tak jsem naběhl do škodovky a koupil origo kotouče s destičkami. S 10% slevou to stálo něco přes 4800 kč.
Trochu mě překvapilo, že destičky už nemají to zkosení - asi se přišlo na to, že je blbost aby do tý škvíry chytal prach a kamínky který mají na principu mlýnu obrušovat ztvrdlej povrch destiček, jak jsem se kdesi dočetl.
Teď mám na nich 500 km a je to samozřejmě zatím OK, tak doufám, že to vydrží.
Tak jen pro zajímavost, s origo brzdami mám najeto přes 10 tkm a zatím je to zcela OK Ani náznak vibrací ani jiných nežádoucích jevů.
Jen jsem si všiml, že ty kotouče rychle chytají lišku když auto chvíli stojí ve vlhkým prostředí. Né že by to nějak vadilo při mé intenzitě využívání auta, uvádím to jen jako zajímavost.
příště zkus opsat i nějaké čísla třeba těch desek
já osobně mám starline icer stojím na sfaltu od vánoc, jak jsem dojel z fichtlkapu ještě tam jsou naložené oba pincky, a kotouče stříbrné
Jj měl jsi pravdu, měl jsem dát origo jak jsem měnil ty ložiska. Já jsem se ale řídil svými dobrým předchozími zkušenostmi s druhovýrobou a to se ukázalo jako chyba.
Současně to ale dokazuje, že na tý druhovýrobě je něco špatně. Dokonce jsem tyto brzdy ani nějak cíleně nezabíhal - po nahození brzd jsem potřeboval jet pryč a s dětmi se mi nechtělo dělat zabíhací proceduru.
Po koupi novýho auta ji, ale taky nikdo nedělá a brzdy jsou OK.
Kdybych neřešil vibrace brzd, tak by tam taky byly ještě původní - hučet nehučely.
Dosedací plocha pro kotouč ale byla mírně deformovaná podle kolových šroubů, takže jako jednu z možných příčin nerovnoměrnýho opotřebení brzd jsem je vyměnil, jak píšu na začátku tohoto vlákna...
NOVON píše:No ty deformace naboje u kolovych šroubů,to jsou ti mecháni v servisech..Přece nebudou dotahovat kola rucne a na moment.
kamoš jednu dobu jel s momentem a byly problémy, já jel s momentem dva roky a ročně dvě tři kola povolené nebo sroub v poklici u kol ho neberem do ruky
Ja kolesá dávam na moment roky, ale vždy o trochu viac ako píše výrobca. Tiež sa mi pákrát v živote stalo že sa povolilo, našťastie sa nikdy nič nestalo a nejako som to uhral... a boli aj prípady kedy som si bol 1000% istý že som koleso utiahol, teda otázniky ostali. Zrovna pár mesiacov dozadu bol na túto tému pekný článok v Autoexperte.
když ti zbyly otazníky tak u Jumper se povolovalo zadní kolo furt jedno a to samé, měli jsme podezření že řidič sabotuje práci, šrouby jsme rvali na kref že bys ho už urval a do příštího týdne se kolo povolilo nebo upadlo, vzal jsem pět tisíc šel do citroenu koupil nový náboj a šrouby a bylo to ok, na tom náboji i šroubech nikdo ani já ani borci v citroenu nic nepoznali
No dobře,ale ne utahovačkou se třemi stupni,kde je max moment 1000 Nm,když to podeliš třemi,tak maš +- 330 Nm..To je masakr,ne?Beru,že tech 120 Nm momentakem je optimum.