Děkuji za jakoukoliv odpověď a pomoc
Při jízdě po městě auto chcípa. Motor BKD 2.0 TDI 103 KW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Při jízdě po městě auto chcípa. Motor BKD 2.0 TDI 103 KW
Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám motor BKD 2.0 TDI 103 KW. Při jízdě mi vypadáva baterie. Když jedu po městě tak mi chcípa auto a špatně startuje. Vyměnili jsme čidlo na vačce, palivové filtry a olej. Nafta pouze od benziny verva 100.
Vypadává baterie?Tak ji přišroubuj
Ne ale teď vážně.Takhle na dálku ti nikdo neřekne co to může způsobovat.Píšeš že špatně startuje.Vezmi voltmetr a měř úbytek napětí na různých místech od baterie ke startéru.Nejdřív na kontaktech baterie pak na svorkách, pak na připojovacim oku u startéru a pak přímo na šroubu(na závitu) na cívce.Měř to všechno s pomocníkem a samozřejmě při startování,nebo alespoň(zvládneš sám)zapni všechny spotřebiče pro co největší odběr proudu a měřit a měřit.Tam kde bude velkej úbytek napětí v řádu voltů, tak tam je chyba.Ještě jsem zapoměl na zoxidovaný pojistkový box.Nevím jak u tveho auta ale u většiny je dneska na beterii,nebo někde poblíž pojistkovej box s plechovejma pijistkama.Koukni tam jestli je to všechno v pořádku.
Ne ale teď vážně.Takhle na dálku ti nikdo neřekne co to může způsobovat.Píšeš že špatně startuje.Vezmi voltmetr a měř úbytek napětí na různých místech od baterie ke startéru.Nejdřív na kontaktech baterie pak na svorkách, pak na připojovacim oku u startéru a pak přímo na šroubu(na závitu) na cívce.Měř to všechno s pomocníkem a samozřejmě při startování,nebo alespoň(zvládneš sám)zapni všechny spotřebiče pro co největší odběr proudu a měřit a měřit.Tam kde bude velkej úbytek napětí v řádu voltů, tak tam je chyba.Ještě jsem zapoměl na zoxidovaný pojistkový box.Nevím jak u tveho auta ale u většiny je dneska na beterii,nebo někde poblíž pojistkovej box s plechovejma pijistkama.Koukni tam jestli je to všechno v pořádku.
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Mercedes GLK 320 CDi
Děkuji kouknu na to.
Jinak když jezdím po městě tak zničeho nic vypne ta baterka rozsvítí se červená kontrolka baterie a auto zhasne. Pak musím opět startování. A všiml jsem si že se zřejmě špatně spaluje nafta. Strašně smrdí výpary z výfuku. A vstriky to být možná nemůžou to by mi zase nešel výkon a šel by mi kouř z výfuku což se neděje.
Jinak když jezdím po městě tak zničeho nic vypne ta baterka rozsvítí se červená kontrolka baterie a auto zhasne. Pak musím opět startování. A všiml jsem si že se zřejmě špatně spaluje nafta. Strašně smrdí výpary z výfuku. A vstriky to být možná nemůžou to by mi zase nešel výkon a šel by mi kouř z výfuku což se neděje.
Misaktep píše: Jinak když jezdím po městě tak zničeho nic vypne ta baterka rozsvítí se červená kontrolka baterie a auto zhasne.
vypadavani napajeni
Mno nemam sice skodofku ale micaka, ale ma motor od VW group a od podzimu resim neco podobneho, ale ja jsem to zuzil na alternator, on proste na momentik prestane davat, v zari jsem ho nechal repasovat a byl klid a ted v lednu se to projevilo znovu. Dnes jedu vymenit alternator za novy tak uvidime. Jinak me to sice nechciplo ale chovalo se to jak kdyz z niceho nic pribrzdis, asi jednotka odstavila motor na momentik, pry jednotka kontroluje napeti pres sbernici primo na altiku a nepomuze ani dobra baterka, pak jsem mel v chybach hlaseni nizke-vysoke napeti.