octavia nestartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
octavia nestartuje
mam tu skoda octavia ktera dlouho toci nez konecne chytne ma dieslovy motor a startovaci davku jsem uz zkousel zvednout a nic muze to byt predstih ?? kolik asi tak ma byt optimalni
go go go diesel 

Ahoj mám takový problémek s autíčkem.
Dneska ráno jsem nenastartoval. Pro upřesnění mám OI 1.9Tdi 81kw a bylo -2°C. Startér točil jak o život a ani si to neškytlo, několikrát jsem to s přestávkama zkoušel nastartovat a pořád nic.
Kontrola relé 103, 109, pojistek a vše OK. Na VAGu žádná chyba, předvstřik a baterie OK, žhavící svíčky nové.
Nakonec jsme zjistili, že nám vstřikovací čepadlo nenasává naftu z palivového filtru. Ta průhledná hadička byla úplně suchá, tak jsme si ji trochu nacucali a dali zpět k čerpadlu.Zase nic, tak jsme odšroubovali vysokotlakou trubku od čerpadla a při startování si to jen tak lehounce odkapávalo. Do okruhu mezi palivový filtr a vstřikovací čerpadlo jsme vložili ruční čerpadýlko, napumpovali a při startování ještě pumpovali a hned to chytlo. Zatím to jezdí a chytá normálně, ted jde o to co to udělá
za nějakých 12 hod přes noc.
Tohle celý píšu proto, že vlastně nevíme čím to bylo, respektive proč nebyla v hadičce nafta nebo proč si čerpadlo ikdyž jsem točil tak dlouho ani trochu nanasálo naftu. Auto stálo jen 12 hodin jinak se s ním jezdilo a nikdy problémy nebyli jak u studeného i teplého motoru. Mohla by padat nafta a případně proč, nebo kdyby to byla nafta letní, že by už při -2°C zamrzla a nebo úplně něco jiného?
Díky za rady
Dneska ráno jsem nenastartoval. Pro upřesnění mám OI 1.9Tdi 81kw a bylo -2°C. Startér točil jak o život a ani si to neškytlo, několikrát jsem to s přestávkama zkoušel nastartovat a pořád nic.
Kontrola relé 103, 109, pojistek a vše OK. Na VAGu žádná chyba, předvstřik a baterie OK, žhavící svíčky nové.
Nakonec jsme zjistili, že nám vstřikovací čepadlo nenasává naftu z palivového filtru. Ta průhledná hadička byla úplně suchá, tak jsme si ji trochu nacucali a dali zpět k čerpadlu.Zase nic, tak jsme odšroubovali vysokotlakou trubku od čerpadla a při startování si to jen tak lehounce odkapávalo. Do okruhu mezi palivový filtr a vstřikovací čerpadlo jsme vložili ruční čerpadýlko, napumpovali a při startování ještě pumpovali a hned to chytlo. Zatím to jezdí a chytá normálně, ted jde o to co to udělá
za nějakých 12 hod přes noc.
Tohle celý píšu proto, že vlastně nevíme čím to bylo, respektive proč nebyla v hadičce nafta nebo proč si čerpadlo ikdyž jsem točil tak dlouho ani trochu nanasálo naftu. Auto stálo jen 12 hodin jinak se s ním jezdilo a nikdy problémy nebyli jak u studeného i teplého motoru. Mohla by padat nafta a případně proč, nebo kdyby to byla nafta letní, že by už při -2°C zamrzla a nebo úplně něco jiného?
Díky za rady
může to být klidně i tímto http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 7&start=15
Zatím to ráno na cvrnknutí chytlo, ale ještě před tím, než jsem nastartoval jsem se kouknul na tu průhlednou hadičku a byla tam jenom malá bublinka. Palivový filtr byl měněný cca před půl rokem, ale je tam značka Filtron.Mirek12 píše:vyměna paliváče mi tohle odstranila , jak je po odstavení ta průhledná hadice prázdná je to špatně!! vyměnit filtr
Tím T-čkem myslíte termoregulační ventil co přepíná naftu buď do nádrže nebo filtru?Huml píše:může to být klidně i tímto http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 7&start=15
ano! a nebo máš v nádrži pěkněj sajgonDrummer píše:Tím T-čkem myslíte termoregulační ventil co přepíná naftu buď do nádrže nebo filtru?Huml píše:může to být klidně i tímto http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 7&start=15
Toledo II 00 1.9 TDi AHF
Podobný problém řeším už třetím rokem. Jakmile se teploty začnou blížit nule nebo jsou pod nulou a auto stojí dýl jak 3 dny, tak to chvilku točí jakoby na prázdno a pak to chytne. Nikde žádná závada, v hadici do čerpadla žádná bublina, všechno se zdá být OK, ale prostě se to děje. Výměna filtru, ani termoregulačního ventilu nepomohla. Tak jestli někde padá nafta, tak už nevím kde. Nikde nafta nesákne, všechno je suché. Docela mě to štve ale nevím kde je problém. Budu se s tím muset smířit.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km