@toefuk:
1) priznavam, co je mi znamo, zadne GTD20 neni na kulickovych loziscich ... ale mohu se mylit, nedelam pro Garrett a vychazim predevsim z verejne dostupnych informaci ... a jinak samozrejme, libilo by se mi neco jako GTD2266VKLR
2) neni mi znama lepsi technologie pouzita v turbodmychadlech, nezli jsou keramicka kulickova loziska ... to "keramicka" je nejpodstatnejsi - "obycejna" kulickova loziska, ktera jsou znama z "beznych" turbodmychadel totiz dle me dostupnych informaci pri vysoke zatezi "hranolkuji" (chapej, ziskavaji hrany, ztraceji kulaty tvar a tim i svoji zakladni schopnost)
3) duvod, proc jsou GTD tak "inovativni" spociva predevsim ve vyssi tepelne odolnosti (viz. moje predchozi zminka), dale pak v pouziti kovaneho compressoru, ktery umoznuje bezpecne vyssi otacky
Vice
zde, na promo primo do Garrettu.
Jinak ja osobne bych do GTD2060VZK nesel protoze, co je mi znamo, tak toto turbodmychadlo nelze nikterak repasovat, tudiz (pomineme-li zvetseni jiz tak velkeho compressoru) ani modifikovat a v pripade destrukce nezbyva nic jineho, nezli pouzit jiny kus ... a ja nevim jak vy, ale ja mam rad moznost vice voleb.
@MirekX: Hezke, s uspokojenim shledavam, ze sedi a stavim se to "zkontrolovat" osobne
Konecne zase nejaky inovativni projekt ... ktery budou moci zase vsichni ostatni vyslapanou cestickou okopirovat