TDI PD smrdí
Moderátoři: šulda, Moderátoři
TDI PD smrdí
Ahoj, nevím jestli je to normální ale moje TDI PD (ATD) docela smrdí. Auto nekouří, startuje dobře, EGR podle VAGu asi zaslepený není. Ale ten smrad je docela intenzivní a když např. chvíli stojím na křižovatce, tak jde i dovnitř. Občas podobný smrad cítím i z jiných diesláků co projedou kolem. Ten smrad těžko popíšu, ale není to smrad jako z tatry, ale je docela nepříjemný.
1) je to u tohodle motoru normální?
2) pokud ne, co by to mohlo způsobovat.
Co se týče TDI, měl jsem jenom zkušenost s OII, a tam tento smrad nebyl, ale to nebylo PD (asi).
Motor má nalítáno 120tis.
1) je to u tohodle motoru normální?
2) pokud ne, co by to mohlo způsobovat.
Co se týče TDI, měl jsem jenom zkušenost s OII, a tam tento smrad nebyl, ale to nebylo PD (asi).
Motor má nalítáno 120tis.
Octavia II 2.0 TDI PD
Skus pozriet do sania, ci tam nemas vela oleja, napriklad z turba alebo z odvetrania klukovej skrine. Ked motor spaluje olej, tak to potom neprijemne smrdi.RaKa píše:a pokud je to cejtit z výfuku?
Nevím jestli je to podstatné, ale je to O1 4x4.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
To iste mam ja.....
Mam TDI PD. A ked zastanem tak mi vypary pekne slapu cez ventak rovno dnu. Ja si myslim, ze su to vypary z vyfuku, lebo mne to pri starte aj dobre zacoudi. Bernardi ma asi pravdu, ze to bude ten prasknuty vyfukovy clen, len nemam sajnu kde to mam hladat
. Ma niekto schemu jde to hladat na PD (AJM)?

GIV
Re: To iste mam ja.....
Je to mezi motorem a výfukem (těstě mezi motorem a přepážkou do auta)jokamxw píše:Mam TDI PD. A ked zastanem tak mi vypary pekne slapu cez ventak rovno dnu. Ja si myslim, ze su to vypary z vyfuku, lebo mne to pri starte aj dobre zacoudi. Bernardi ma asi pravdu, ze to bude ten prasknuty vyfukovy clen, len nemam sajnu kde to mam hladat![]()
Aj keby si mal ten vyfukovy clen OK, smradu v kabine sa takto nezbavis. Ak zastavis a vietor ti fuka do chrbta, tak mas smrad z vyfuku v kabine za dve sekundyjokamxw píše:Mam TDI PD. A ked zastanem tak mi vypary pekne slapu cez ventak rovno dnu. Ja si myslim, ze su to vypary z vyfuku, lebo mne to pri starte aj dobre zacoudi. Bernardi ma asi pravdu, ze to bude ten prasknuty vyfukovy clen, len nemam sajnu kde to mam hladat![]()

Je to o kvalite spalovania tvojho auta a hlavne ci nespaluje motorovy olej

Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
To sa mi nezda, ono to zadymi len pri starte, pri teplom starte to vyzera ok. Urcite to ide zospodu. Druha vec je preco mi to sakra tak zadymi a mam s tym problemy kazde rano.......Csala píše:Aj keby si mal ten vyfukovy clen OK, smradu v kabine sa takto nezbavis. Ak zastavis a vietor ti fuka do chrbta, tak mas smrad z vyfuku v kabine za dve sekundyjokamxw píše:Mam TDI PD. A ked zastanem tak mi vypary pekne slapu cez ventak rovno dnu. Ja si myslim, ze su to vypary z vyfuku, lebo mne to pri starte aj dobre zacoudi. Bernardi ma asi pravdu, ze to bude ten prasknuty vyfukovy clen, len nemam sajnu kde to mam hladat![]()
![]()
Je to o kvalite spalovania tvojho auta a hlavne ci nespaluje motorovy olej
GIV
no mě to nečoudí. a smrad je především cítit z výfuku - tedy vzadu. no a když stojím tak se holt ten smrad dostane až do kabiny. takže pro mne je hlavní problém příčina smradu co de z výfuku. to se asi diagnostikovat VAGem nedá, že?
Takže jaké jsou tipy?
1) olej kape na výfuk
2) olej ve spalinách (teče turbo)
3) další?
Takže jaké jsou tipy?
1) olej kape na výfuk
2) olej ve spalinách (teče turbo)
3) další?
Octavia II 2.0 TDI PD