ROMEK píše:zaujala mňa jedna pripomienka v diskusii k 89roku. "mladý v 89 štrngotali na námestí klučami od vlastných bytov a teraz možu štrngotať tak náradím z montoven" jak to bylo? mne vtedy bylo 6roku nemožu porovnat
Já když slyším o těch bytech, tak si říkám, kde se to pořád bere...Asi od komoušů kteří dostávali byty přednostně, nebo děti po smrti svých rodičů, nebo jsem asi žil jinde. Lidé často bydleli v jednom bytě spolu s rodiči nebo na ubytovnách pro manžele, kde byl pokojík a kuchyňka a sprcha. Když slyším ty neskutečné chvísty o tehdejší době, je mi jasné, kdo je pouští. Byt se dal sehnat kolikrát od podniku, ale musela se podepsat smlouva na dost let a často vstoupit do strany. Ale kdo byl lampasák, policajit, apod. rudá kvalita, ten neměl problém..Proto mladé soudružky dávaly inzeráty -seznámím se s příslušníkem ČSLA, SNB, LM apod. protože dobře věděli, že si zabydlí..A ten jejich magor bude často na cvičení, na akci, na schůzi a ony mohou v klidu přirážet cestou z baru v útulném bytečku...Jinak byla možnost zažádat o byt a pokud dotyčný neměl rudý pas, který přeskakoval neustále dopředu, tak naděje byla tak po 10,15. a taky 20 letech..Kdy dotyční byli časti už rozvedeni..Trochu mne mrzí, že nikdo nepřipomene velkou výhodu,po revoluci kterou obce a města umožnili nájemním obyvatelům , kteří za částky mimotržní si mohli byty odkoupit, a pak v pohodě prodat za tržní ceny, popřípadě je nechat dětem. Ale čehůn nikdy nepřizná jakoukoliv výhodu, kterou měl, jen bude krafat, jak vše šlo proti němu, kdo mu co vše provedl a jak všichni okolo jen kradli, přitom sám byl často profesionální zmrd, schopný všeho..Sudičky tomuhle národu prostě do postýlky nablily..Jak se říká, za každým Čechem stojí čert s měchem...

nepropadat panice...