Octavia vs Volvo
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ono za stovku bude asi ťažko nejaké auto bez investícií , vždy sa nájde niečo čo treba urobiť ,ale všetko záleží od toho čo si človek dokáže sám urobiť a celkový stav auta aké kúpi ,ja tých fordov vo svete stretávam kvantum a žeby nejaké dymilo sa mi nevidí možno na Sk sa čosi nájde .ale behá ich hodne .
BMW 330 ix
Maju take problémy ako každý diesel nič viac nič menej . 350tis ak mu bolo dopriane to čo potrebovalo nevidím problém určite ho nekúpil za mega aby plakal že čosi prdne. Keby to bolo staré 96kw to bolo na Tom zle tie 103kw sú už celkom v pohode .jericho-3 píše:Přeji ti úspěch, ale cena těchto aut řekne o spolehlivosti tohoto stroje více ..Jsou s nimi hlavně problémy, a posuzovat auto podle pohodlí je dost pofiderní hledisko, už jen proto, když auto nejede, pohodlí je v čudu..Ale chápu, že dnes koupit auto je velký problém...Po 350000km je auto po resustitaci..a nahození nemusí déle vydržet..Wsbrak píše:Já taky tak nějak na jaře laboroval a nakonec po všeliké zkoušení zkoumání vyhrálo právě Mondeo. Rozhdoval jsem se mezi Passatem V70 a Mondeem. Passat byl pro mě nejméně pohodlný, na výběr sice mraky aut ale vesměs vylítané předražené jebky. V70 se mě líbila nejvíc motor D5 mě nadchnul ale nakonec vyhrálo Mondeo 2.0 TDCI 103 Kw právě kvuli lepší praktičnosti oprotivolvu (využitelnější kufr, místo na zad sedačkách) posháněl jsem zachovalý kousek sice se 350tkm ale zato podstivými od prvního majitele s nezanedbaným servisem. Udelala jsem zakladní servis a nějaké preventivní zaležitosti a jsem maximálně spokojený. Ten názor že se fordy serou a hnijou je dle mě ještě z dob MK3 .
BMW 330 ix
Já osobně si udělám takměř všecko. Díly máme dodavatele co dokáže hodně věcí za dobré peníze, nemám nikoho kdo pořeší automat a dpf. V případě tohoto bych byl asi v pr. To bych musel řešit s někým kdo tomu vládne. To samo karosařina, přešroubovat kapotu blatník atd ok. Práh taky vyměním,ale už představa že to za dva roky vyleze znovu,nebo někde vedle tak se mi dělá zle.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Ja nevím co mají všichni s tou korozí u OII. Jako že to povrchově rezne je pravda, když se o to někdo stará tak ty auta jsou sice na pár místech napadený ale díra v prahu je tím že se celý léta dlabalo na čištění podběhů a je tam bláta až na úroveň lišty na dveřích. Já když ji loni prodával tak 370tis a 12 let a krom zadních lemů pod dveřmi kde se šoupe guma, to ani zespodu nebylo oranžový. I nápravy byly černý. Táta ma 450tis a ten pravidelně myje lemy a nemá rez ani tam, a nemá tam vydřenou ani barvu. Začal se loupat plastizol za předními koly a tam je povrchovka, jinak nápravy trochu okyslý ale nic tragickýho. Nikdy nebylo v garáži.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Podbehy a blatníky ok. tady je díra v prostřed zespodu okolo zátky. Loni jsem na to koukal a ok, teď byl odlouplý kousek plastizolu okolo zátky. tak jsem si říkal že to odtrhnu a zatřu ať to nerezne a vytrhl jsem to i s "plechem" asi 5x5 cm,okolo ten plastizol nedržel a pod ním to bylo rezavé. Druhá strana tam byl roztržený od obrubníku, tak ho odborníci u samohýla ve Zlíně trochu potáhli, svařili a je na něm cca 1 cm kytu pod kterým to bude zajisté díravé,jelikož je zespodu prasklý. Tam jsem co to auto mám co půl roku foukl vosku a na jaře už nevytékal tak šel asi dírou do prahu. Jinak já to auto co jsem ho koupil jako první opral wapem a zespodu pěkně nastříkal nějakým sajratem na spodky a prahy pěkně vypral voskem,povrchovku pod dveřma vybrousil,odrezovač, základ, zakytoval a zalakoval,stejně to po roce vylezlo znovu... A každé jaro a podzim zespodu co je kde odloupnuté nebo odřené odrbu a zatřu. Páté vrata už taky pěkně jedou okolo brzdového světla a dolů u hrany. Nad předním oknem taky už to začíná a na dveřích sem tam taky už pupínek. A kapota kdybych ji už neměnil taky byla.durch. Rok 2007.
Překvapivě to co bylo bourané kromě toho prahu je ok.
Překvapivě to co bylo bourané kromě toho prahu je ok.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Chápu, že je to dilema, sám mám auto, které má půl mega a tachometr nešel.Ale motor je snadný, spolehlivý a osvědčený..Dnes koupit auto v bazaru bez toho být ve stresu už nejde. Ale ty km autu nikdo neodpáře, ale samozřejmě je zde možnost, že už toho bylo vyměněno tolik, že naopak je to výhoda. Ale já už tohle za sebou mám a už bych do toho nešel..Wsbrak píše:A proč by tomu mělo tak být? nechal jsem zkontrolovat a vyčistit vstřik udělal jsem rozvody zrepasoval si startér a altík, egr to má vyměněný od předchozího majitele, turba vuli nemá ani nepuští olej nikde z něj nic nekape neteče, běží klidně nekouří nežere olej DPF je funkční (i když zrovna s ním do budoucna počítám). Jinak je to všechno jako u ostatnních běžných moderních aut. A to že má skoro 10ti leté auto najeto 350 je něco neobvyklého? Jasně v bazarech mají některé i 150 ale..)) Jasně že to není rotačka u které odešlo maximálně turbo ale napiš mi teda které modernější auto je na tom líp? A kdybych si koupil auto za pul milionu byl bych na tom líp co se týče spolehlivosti a provozních nákladů líp? Myslím že asi ne.
Tomas 6-mohl bys mi poradit, jak to děláš s tím voskem? Dělají se tím veteráni , aby se zastavila rez, ale nemám s tím zkušenosti- děkuji
nepropadat panice...
Vosk je na ho... Prostě vysychá a přilnavost není taková, aby to uchránilo. Už jsem několikrát psal, jak míchám vazelínu, rezistin a konkor. Tím naperu dutiny a i podběhy. Stále mastné a mazlavé. Vsechny Body a asfalty, to hnije vesele pod tím. Pak se to sloupne a díra až do pr...
Toledo 1L, 1Z. Octavia 1Z, BSE. Caravelle T4, ABL.
-
burton.b22
Burton: přesně tak, je nesmysl dávát spoustu peněz za různé nástřiky, když stačí olej. Chlápek, který vyvařuje auta, tak stříká komplet podvozky, dutiny a podběhy motorovým olejem (novým). Všechno drží. Sám má takhle udělanou feldu na pohoda. Ne nadarmo dědkové vylejvali prahy atd. vyjetým olejem.
Toledo 1L, 1Z. Octavia 1Z, BSE. Caravelle T4, ABL.
Já to dělal obdobně, bohužel jsem dělal chybu, že jsem třeba nový práh udělaný z plechu , nenatíral uvnitř, že to potom stříknu jako hotové... Měl jsem aspoň to stříknout zinkovou barvou ve spreyi..Protože většinou to rezne zevnitř. U veteránů třeba rámů , vypískují co jde a na vnitřek použijí vosk.. Právě třeba rámy mají zajímavou životnost u té které firmy. Některá používá ucpávky na dírách, aby se tam nedostalo např. bahno, které samozřejmě rez "podporuje" , druhá nechá díry otevřené a kašle na to, Kdysi jsem kroutil hlavou, když například Opely /kopie ISUZU/ končily na shnilé rámy a to tak, že se rámy lámaly za kabinou, zatímco origo Isuzu, často starší než Opel, měly rámy v pořádku. Nebo Jeep Wrangler , tam to samozřejmě bylo dáno tím, zda jezdil v terénu nebo po pláži ,a byly v tom velké rozdíly..Ale expert na rámy mi povídá, díry samozřejmě ucpat, ale rám musí mít luft, aby dýchal..Proto tomu vosku moc nerozumím, a u rámu např. z 30. tých let mi trochu "nesedí", že se vůbec dožil dneška..mirek999 píše:Vosk je na ho... Prostě vysychá a přilnavost není taková, aby to uchránilo. Už jsem několikrát psal, jak míchám vazelínu, rezistin a konkor. Tím naperu dutiny a i podběhy. Stále mastné a mazlavé. Vsechny Body a asfalty, to hnije vesele pod tím. Pak se to sloupne a díra až do pr...
nepropadat panice...
Vosky nejsou na h. Když do té díry která vznikla z venku,pod fabrickým plastizolem strčím prst,tak ho vytáhnu mastný od vosku. Když jsem vyvařoval feldu,tak to shnilo vedle sváru,to ikdybych tam nalil kdoví co. Pak jsem dával kastli,vosk z toho tekl ještě rok a zhnilé to je jen tam kde to orvala moja o zídku, každopádne to je dobře už 8 let a pořád tam díra není,jen to z venku hnije. Ale třeba octa když jsem ji koupil byla chycená snad všude. Hlavně bodové sváry na spodku a klasika pode dveřma. A to kdyby se člověk na hlavu postavil už nezastaví
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
S kazdym prezutim na zimaky par dni pred vezmu wapku, ofouknu spodek a pak suchy nastrikam Elaskonem 2000ml a drzi to zas rok.
Škoda Superb Combi 2010, 2.0 TDI CFGB, 4x4, POWERED BY MOTORPOWER
EX Škoda Octavia Combi 2007, 2.0 TDI BKD, GT1749VB, POWERED BY DRAGPOWER
EX Škoda Fabia Combi 2005, 1.9 TDI ATD, GT1749VA, POWERED BY DRAGPOWER
EX Škoda Octavia Combi 2007, 2.0 TDI BKD, GT1749VB, POWERED BY DRAGPOWER
EX Škoda Fabia Combi 2005, 1.9 TDI ATD, GT1749VA, POWERED BY DRAGPOWER
Když tu byla řeč o volvu tak tady je zajímavý crash test: https://www.youtube.com/watch?v=iMFtucxGoNg