rozvody pokažde jinak ...

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
RAPIDmen
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

rozvody pokažde jinak ...

Příspěvek od RAPIDmen »

Zdar, hanbim sa aj na to pytat kedže volaky ten piatok to bude čo robim auta ale toto mi neda montaž rozvodoveho remena vždy čitatelne pismo čiže nahodim ho tak aby som pred rozovdmi motora prečital napis značku vyrobcu ano ? vždy to tak robim a mam aj auta čo najazdili 400-500tis. na mojich garažovych pracach ..ale udivuje ma že vela krat aj po autorizovanych servisoch ked došlo auta po rozvodoch remen nahodeni "pismenami naopak" nečitatelne čiže ako to ma byt doteraz som to nerešil robil to po svojom ale ked to čoraz častejši vidim tak mi to neda ... (LOL)
BMW E36 316 limo
BMW E36 316 Coupe
BMW E36 316 Compact
BMW E36 318IS limo
BMW E34 520i limo
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Taky montuju tak, aby byla čitelnost z čela rozvodů a pokud je šipka, tak ve směru šipky.
stanomx
Přispěvovatel

Příspěvek od stanomx »

Je to jedno pokial neni urceny smer, nemysli, ze v autorizaku su kuzelnici.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

Hledám na řemenu značku ( většinou šipka) jednou jsem dělal Toyotu a donesli mi sadu toyota a na řemenu byl takový obdélníček na okraji s nápisem ( rozsypaná rejže) a v návodu ( obrazkovém ) bylo ze má být ten čtvereček “ven” jinak pokud není značka/popis dávám tak abych je četl když stojím před rozvody.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

stanomx píše:Je to jedno pokial neni urceny smer, nemysli, ze v autorizaku su kuzelnici.
směr určený nejni ale je to prostě taková "profesionální zásada" dávat řemeny tak aby šel přečíst nápis když budeš stát před motorem ;)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

:) Je zajímavé, jak se mecháni často shodnou, vždy jsem pokud nebylo určeno jinak, také montoval řemen, aby od rozvodů byly nápisy čitelné. Možná je to tím, že v dobách neurčitých návodů výměn řemenů, například... zkontrolovat povrch řemenu a jeho zubů, zda nevykazují trhliny se postupovalo podle toho, pokud jsou ještě čitelné nápisy,pak řemenu nic není...Horší bylo, když například japonci měli značky jen na kolech rozvodů, na blocích apod. ne, a značky byly na řemenech , a mechanik si toho nevšiml, tak po sundání "nepoškozeného" řemenu, bohužel již bez malých značek, byl v háji.. A když to bylo v terénu, musel improvizovat ...ale to už je minulost..
nepropadat panice...
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Preto si vždy značím polohu kľuky a vačky , aj keď to mám na prípravkoch a počítam počet zubov podľa mojich orientačných značiek ;)
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

zatím co jsem se setkal, tak když jsou na řemenu značky, tak i nápisy jsou pro čtení z pohledu od rozvodu
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“