Passat B6 spatne startuje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
corro
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Passat B6 spatne startuje

Příspěvek od corro »

Borci cim to je ze Passat B6 motor BMP 2.0 tdi dlouho startuje kdyz stoji treba 2 dny.Ale fakt dlouho startuje.Ale chytne a pak uz startuje normal.A myslim ze kdyz stoji cumakem do kopce tak je to horsi.Ale jen nez se nastartuje.Tandem nebo gumky pod vstrikama?Byla tam chyba P0304 valec 4 zjisteno vynechavani zazehu,sporadicka ale vymazala se a zatim se nenacetla.Jinak na volnobeh to kouri bile a pekne smrdi.DPF si myslim ze je vyrazeno uz z Nemecka pred roky co byl dovezenej.Dik za rady
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

JJ, ale počítej že to bude spíš na převložkování než samotný gumičky. Jinak hodně pomůže nový 11 zubový starter, stojí zlomek ceny převložkování a většinou bývá kombinace obou závad-padání nafty a unavený starter.
slovacek.milos
Aktivista

Re: Passat B6 spatne startuje

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="corro"]Borci cim to je

zde je něco levnější jak starter https://www.googleadservices.com/pagead ... xA5&adurl=

dva kousky na sání a přepad ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tohle co navrhuješ se často používalo už v počátcích dieselové automanie, bohužel ten ventil často fiksloval a v podstatě je ostuda, že dodnes se musí přidávat podobné doplňky,aby auto fungovalo, systémy gumiček apod. v sacích koších jsou ostudné píčoviny, kdy je logické, už z principu, že životnost je malá.. Mám to sám na autě , které je jinak o.k. /T 4/ ale vždy mne upozorní na to, co je koncern zač..Otravuje to život a čím víc je složitější systém, a čím víc je spojů, tím více problémů...Panebože, kolikrát v životě jsem řešil obdobné píčoviny, díky kterým bylo celé auto k ho.nu., protože lidé auto ráno nenatočili.. Takže 3 krát ventílek-zpěváček a špičkový výrobek zase zavrčí , pokud není vymlácená hlava, apod. ... (LOL)
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="jericho-3"] bohužel ten ventil často fiksloval a v podstatě je ostuda, že dodnes se musí přidávat podobné doplňky

já se jen tak zběžně podíval na filtr a vidím s olympiádou, tam můžeš vyměnit nový motor a problém bude přetrvávat, protože ty kruhy netěsní, ale ted jsem se díval přesněji a není tomu tak, je tam normál paliváč, ale nasrat tam ty zpětné ventilky to zas tolik nestojí, a že stojí kolikrát za pič. zkusíš jazykem a když ppropoušní stačí rošrubovat a sedlo očistit vrtákem, pak těsní, upřimě bych řekl že netěsnící ventil už jsem dlouho nekoupil v řádu několik let vždy ho cucnu na jazyk a OK ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já měl plnou hubu nafty, pak se zdálo, že je to o.k. a najednou zase nic. Ale je pravda, že často lidé jezdili na ledacos.. :)
nepropadat panice...
corro
Přispěvovatel

Příspěvek od corro »

Takze podfouklej vstrik borci?Prevlozkovat?Starter toci krasne.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

nejspíš, zvlášť když tam byla ta závada o vynechávání zážehu, podfoukne právě kvůli vytlučené hlavě
arnie69
Nováček

Příspěvek od arnie69 »

Zdravím, chtěl bych se zeptat ohledně těch zpětných ventilů. Když namontuji zpětný ventil na hadici přepadu ( vracečka z tandemu zpět do filtru ), tak při chodu motoru se při použití toho zpětného ventilu na vracečce nebude mít kam jít nespálená nafta z tandemu protože ji ten ventil nepustí? Na přívodu nafty do tandemu to chápu, ale na té vracečce jsem z toho jelen, přece ta vracečka nemůže být za chodu motoru uzavřená.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Co jsem pochopil, tak zpětný ventil ve směru průtoku paliva, čímž pádem ho vratná nafta přetlačí, ale gravitace už ne.
Rayx
Aktivista

Příspěvek od Rayx »

Pokud je systém těsný (tandem i vstřiky v šachtách), stačí jen zpěťák na přívodu do tandemu, zpěťák na zpátečce z tandemu je zbytečnost a nesmysl.
Když systém těsný nebude, nepomůže nic než oprava.

Ptát se na směr/orientaci zpěťáku ukazuje, že sis to ani nenakreslil ... :)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“