Předpokládám, že to normální není a má nějak jen cvakat a tím pádem nedrží takový podtlak jaký je potřeba? Jsem takový laik samouk tak mě kdyžtak neukamenujte

https://youtu.be/-c_-OeSoMD4
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Díky moc za odpověď mrknu na to!Source píše:Rotačka či PD ? Daj dole hlavnú hadicu ktorá ide od vývevy do posilovača a z nej je odbočka na podtlaky, daj ju dole a vnutri ju budes mat podla mna upchatu, najlepsie novu hadicu ak ti odisla vyveva dostal sa ti tam bordel a upchalo sa to. Uz som takto vyriesil 3 auta ktoré po vymene vsetkeho nemali podtlak v systéme.
Je objednanej po novým roce to vyměním. Taky si myslím, že něco odešlo. Všiml jsem si, že ta “bílá čepička” toho ventilu je na jedné straně rezavá, takže předpokládám, že vevnitř odešlo těsnění nebo něco. No uvidíme co se změní a nezmění. Každopádně díky moc za odpověď!ROMEK píše:ventil je ovladaný PWM reguláciou /čiže vibruje/ ale tipuju že u teba odišlo niečo mechanicky vnutri a preto bzučí. Skus ho vymenit
Jakože by se ty lopatky točily na druhou stranu? To by pak táhlo nezajelo vůbec, ne? Protože by se lopatky neměly kam pohnout? Nebo jak naopak?Pája 19 píše:Nebo ovládací věneček lopatek je opačně, nebo baňka netěsní, nebo slabej podtlak, nebo...
Aha, tak to jsem nevěděl. Čištění dělal mechanik. Dělá auta už 30 let, a hromadu turb dělal tak předpokládám, že to udělal správně. Ale samozřejmě splést se může každej. No říkal, že jak bylo turbo zakarbonovaný (nehejbaly se lopatky vůbec) tak se udělaly malý drážky do pouzdra asi od tří lopatek. Proto turbo lehce vypodložil, aby se lopatky mohly hejbat. Bohužel následek to asi má to, že turbo pomáhá tlačit až od těch cca 2200-2300 otáček, do té doby jak kdyby to auto něco za sebou táhlo...Pája 19 píše:Lopatky v turbu pak nemají správnou polohu a regulace nechodí v celým rozsahu. Pokud nevíš, že to jde otočit a nedáš si pozor, jak tam byl, tak se snadno spleteš. Někde tu je o tom téma.