passat pd-problem žhavení

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
passak
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

passat pd-problem žhavení

Příspěvek od passak »

řeším problém ze studeným startem cca kolem 0 Celsia
kontrolka žhavení se rožne na jednu sekundu zhasne -staruji a nic , nechce naskočit!

,ale když poslouchám relé žhavení tak se rozpene po cca5-6 sekundách a startuji tak auto celkem chytne uspokojivě hned!

je normální že kontrolka signalizuje tak rozdílný čas žhavení než žhavící relé
Ještě chvilku a to auto bude hořet! (noteeth)
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Jo na GIV je to stejné... cca v půlce intervalu sepnutého relé zhasne kontrolka.

Zkus diagnostiku VAG, zda je v pořádku čidlo teploty motoru ECT.
Čidlo je na motoru na pravé straně pod tím "domkem" předehřevu vody,. je zezadu a má západku na pravé straně. Pokud čidlo vypojíš, bude auto žhavit cca 30s (myslí si něco o -40C)... pokud to tak bude, tak máš pravděpodobně toto čidlo v ... :)
passak
Přispěvovatel

Re:

Příspěvek od passak »

čidlo jsem dával jiné a nic
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

u novějších aut zhasnutí kontrolky není známka toho, že přestane žhavit. Dožhavuje i za chodu motoru , kvůli emisím.
Je lepší malinko přidat dobu žhavení Vagem, kanál 12.
My jezdíme na 100% Meřo a mám žhavení na doraz přidané a chytá OK i v mrazech :)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Slavkov
Aktivista

Re:

Příspěvek od Slavkov »

passak píše:čidlo jsem dával jiné a nic
jj tak jak radí Mirek, zkus tam dát VAG-em 32690

2Mirek, kolik tam máš na to 100% Meřo 32600?

... jinak opravdu to jde takto: sepne relé a kontrolka, kontrolka zhasne, relé odepne a pak znova sepne (dožhavuje) až po nastartování.
Higins77
Přispěvovatel

Příspěvek od Higins77 »

Na škrtnutí jsem startoval bez žhavení i v -2st ! Asi před měsícem jsem měřil žhavky jestli jsou ok a pak jsem je zapoměl připojit! Jsem na to čuměl jak puk, když jsem to zjistil :D
Golf IV 1.9 TDI PD 74kW
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Higins77 píše:Na škrtnutí jsem startoval bez žhavení i v -2st ! Asi před měsícem jsem měřil žhavky jestli jsou ok a pak jsem je zapoměl připojit! Jsem na to čuměl jak puk, když jsem to zjistil :D
... a teď tu o budulínkovi : :)
... Jasně, že TDI dobře chytá i bez žhavení, ale nechceš tvrdit, že to bylo přes noc venku, přitom -2C, pěkně promrzlé... a šlo to na brnk
passak
Přispěvovatel

Re:

Příspěvek od passak »

Slavkov píše:
passak píše:čidlo jsem dával jiné a nic
jj tak jak radí Mirek, zkus tam dát VAG-em 32690

2Mirek, kolik tam máš na to 100% Meřo 32600?

... jinak opravdu to jde takto: sepne relé a kontrolka, kontrolka zhasne, relé odepne a pak znova sepne (dožhavuje) až po nastartování.
menším číslem zmenšuješ nebo zvětšuješ dobu žhavení
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

čim menší tím delši (noteeth)
Higins77
Přispěvovatel

Příspěvek od Higins77 »

Slavkov píše:
Higins77 píše:Na škrtnutí jsem startoval bez žhavení i v -2st ! Asi před měsícem jsem měřil žhavky jestli jsou ok a pak jsem je zapoměl připojit! Jsem na to čuměl jak puk, když jsem to zjistil :D
... a teď tu o budulínkovi : :)
... Jasně, že TDI dobře chytá i bez žhavení, ale nechceš tvrdit, že to bylo přes noc venku, přitom -2C, pěkně promrzlé... a šlo to na brnk
Na brnk, ale je pravda, že se chviličku rozkloktával, asi tak 2s než se ustálil. Auto bylo venku pod přístřeškem.
Golf IV 1.9 TDI PD 74kW
juris1
Přispěvovatel

Příspěvek od juris1 »

Mam A4 96kw najeto 265.t. a ráno zatím žhavit menusím a ani nežhavím, startuju okamžitě po zastrčení klíče. pokud to teda nežhaví po odemčení a otevření dveří, něco jako u Oct 1.6 kdy se zapne benzínové čerpadlo cca 2 sek.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“