passat pd-problem žhavení
Moderátoři: šulda, Moderátoři
passat pd-problem žhavení
řeším problém ze studeným startem cca kolem 0 Celsia
kontrolka žhavení se rožne na jednu sekundu zhasne -staruji a nic , nechce naskočit!
,ale když poslouchám relé žhavení tak se rozpene po cca5-6 sekundách a startuji tak auto celkem chytne uspokojivě hned!
je normální že kontrolka signalizuje tak rozdílný čas žhavení než žhavící relé
kontrolka žhavení se rožne na jednu sekundu zhasne -staruji a nic , nechce naskočit!
,ale když poslouchám relé žhavení tak se rozpene po cca5-6 sekundách a startuji tak auto celkem chytne uspokojivě hned!
je normální že kontrolka signalizuje tak rozdílný čas žhavení než žhavící relé
Ještě chvilku a to auto bude hořet! 
Jo na GIV je to stejné... cca v půlce intervalu sepnutého relé zhasne kontrolka.
Zkus diagnostiku VAG, zda je v pořádku čidlo teploty motoru ECT.
Čidlo je na motoru na pravé straně pod tím "domkem" předehřevu vody,. je zezadu a má západku na pravé straně. Pokud čidlo vypojíš, bude auto žhavit cca 30s (myslí si něco o -40C)... pokud to tak bude, tak máš pravděpodobně toto čidlo v ...
Zkus diagnostiku VAG, zda je v pořádku čidlo teploty motoru ECT.
Čidlo je na motoru na pravé straně pod tím "domkem" předehřevu vody,. je zezadu a má západku na pravé straně. Pokud čidlo vypojíš, bude auto žhavit cca 30s (myslí si něco o -40C)... pokud to tak bude, tak máš pravděpodobně toto čidlo v ...
u novějších aut zhasnutí kontrolky není známka toho, že přestane žhavit. Dožhavuje i za chodu motoru , kvůli emisím.
Je lepší malinko přidat dobu žhavení Vagem, kanál 12.
My jezdíme na 100% Meřo a mám žhavení na doraz přidané a chytá OK i v mrazech
Je lepší malinko přidat dobu žhavení Vagem, kanál 12.
My jezdíme na 100% Meřo a mám žhavení na doraz přidané a chytá OK i v mrazech
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 
Re:
jj tak jak radí Mirek, zkus tam dát VAG-em 32690passak píše:čidlo jsem dával jiné a nic
2Mirek, kolik tam máš na to 100% Meřo 32600?
... jinak opravdu to jde takto: sepne relé a kontrolka, kontrolka zhasne, relé odepne a pak znova sepne (dožhavuje) až po nastartování.
... a teď tu o budulínkovi :Higins77 píše:Na škrtnutí jsem startoval bez žhavení i v -2st ! Asi před měsícem jsem měřil žhavky jestli jsou ok a pak jsem je zapoměl připojit! Jsem na to čuměl jak puk, když jsem to zjistil
... Jasně, že TDI dobře chytá i bez žhavení, ale nechceš tvrdit, že to bylo přes noc venku, přitom -2C, pěkně promrzlé... a šlo to na brnk
Re:
menším číslem zmenšuješ nebo zvětšuješ dobu žhaveníSlavkov píše:jj tak jak radí Mirek, zkus tam dát VAG-em 32690passak píše:čidlo jsem dával jiné a nic
2Mirek, kolik tam máš na to 100% Meřo 32600?
... jinak opravdu to jde takto: sepne relé a kontrolka, kontrolka zhasne, relé odepne a pak znova sepne (dožhavuje) až po nastartování.
Ještě chvilku a to auto bude hořet! 
Na brnk, ale je pravda, že se chviličku rozkloktával, asi tak 2s než se ustálil. Auto bylo venku pod přístřeškem.Slavkov píše:... a teď tu o budulínkovi :Higins77 píše:Na škrtnutí jsem startoval bez žhavení i v -2st ! Asi před měsícem jsem měřil žhavky jestli jsou ok a pak jsem je zapoměl připojit! Jsem na to čuměl jak puk, když jsem to zjistil![]()
... Jasně, že TDI dobře chytá i bez žhavení, ale nechceš tvrdit, že to bylo přes noc venku, přitom -2C, pěkně promrzlé... a šlo to na brnk
Golf IV 1.9 TDI PD 74kW