Vivaro 2.0 tdci přepady

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Tomas.cz
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Vivaro 2.0 tdci přepady

Příspěvek od Tomas.cz »

Jenom pro zajímavost, řešil jsem Mondeo 2.2TDCi, měnili žhaviče - sání dolů, klapka, pal. filtr, potrubí a přepady, přepady tedy ty trubičky praskly, origo cca 4 000kč u Forda, ale když by se objednaly pro PSA kde je stejný motor tak cca 2 200kč.
Koupili Essen nebo jak, nové žhavky, montáž zpátky a problém, při akceleraci motor zarumpluje a skoro chcípne.
Vyčetl jsem jim paměť závad, egr - ko a pak něco o tlaku paliva, no egr vyměnili ten byl zaseklý jako otevřený, ale to nepomohlo.
Pantáta teda brblal že ty původní přepady jsou ko, protože je tam ventil a ten mu nešel profouknout, ten Essen jde pěkně volně. Mu říkám hele, ten ventil tam kvůli něčemu je. Tak odjel, volal asi za hodinu zpátky že to konzuloval s diesel servisem a ti mu řekli rovnou, tyhle vstřiky aby kloudně fungovaly, potřebují na vratce minimálně 6bar jinak se to chová jak popisuju. Tak kloudné potrubí a Mondeo jede jak víno ;)

Tzn. může tam být i přetlak, který ta náhrada prostě nevydrží.
Naposledy upravil(a) Tomas.cz dne 22 úno 2024, 22:39, celkem upraveno 2 x.
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Jo no. Nakonec se klukům v JM podařilo někde vyštrachat oe za 18 kil. Zítra to přijde. Doufám že už bude pokoj.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Tohle jsem několikrát taky řešil, neorigo prostě nefunguje, ono to fakt není dávno tak že je to prostě vratka která musí být průchozí a nazdar,člověku se nechce dát ranec za "pár" hadiček ale tak to prostě je no :roll:
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Jenže pak dva dny laborace, hodiny konzultací a úspora za levnější díl který je stejně k ničemu je pryč...
Odpovědět

Zpět na „Opel“