A4 B5- 1.9 TDI 81kw (AFN) nestartuje za tepla
Moderátoři: šulda, Moderátoři
A4 B5- 1.9 TDI 81kw (AFN) nestartuje za tepla
Zdravím, začal jsem mít problém s teplýmy starty na audině, ohřátý motor, zastavím, chcípnu, nastartuju a v pohodě, jakmile přijdu k autu třeba po 5-20 minutách, točí, nechytne, nebo jen na 2-3 válce. Nafta tam jde, hulí to jak tank. Za studena chytá na brnk. Diag bez chyb, čidla teplot ukazují rozumně. Neřešil jste někdo něco podobného?
Re: A4 B5- 1.9 TDI 81kw (AFN) nestartuje za tepla
Ve chvíli, kdy by to mělo zlobit, odpoj čidlo teploty vody a zkus nastartovat.
Oct asv 2000, DieselPower
Klasika. U rotačky naprosto běžná věc...
Motory AFN, AHU a 1Z mají v softu chybu, která při teplém startu vyžaduje určité minimální otáčky motoru. Pokud je nemá, nedá naftu.
Stačí, abys měl utahaný startér nebo na něm někde přechodový odpor a tím se motor prostě točí pomaleji a nechytá.
Motory AFN, AHU a 1Z mají v softu chybu, která při teplém startu vyžaduje určité minimální otáčky motoru. Pokud je nemá, nedá naftu.
Stačí, abys měl utahaný startér nebo na něm někde přechodový odpor a tím se motor prostě točí pomaleji a nechytá.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Ale on píše, že v případě, že mu to nestartuje, jde z výfuku kouř, případně chytá na dva, tři válce - to nevypadá na vypnutou naftu, ne? To už spíše malou dávku.
-
- Aktivista
nebo natahni dvojlinku přes bovden na otvírání kapoty, stříhni jeden drátek k čidku teploty, naletuj dvojlinku, na levou ruku rozpojovací tlačítko,
za tepla levou mákneš po tlačítku zapneš pravou klíček a jak zhasne spirálka nastartuješ na drba
za tepla levou mákneš po tlačítku zapneš pravou klíček a jak zhasne spirálka nastartuješ na drba
Mildo to je jak kdyby startoval starou Avii....to je rada 30 let zpátky
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
Audi Q5 2021 140kw-manuál
-
- Aktivista
provozuji i RATbike tak mi to je jedno i 50 let zpátky, ta nejlepší rada je pořádný starter za 7000 a baterka za 5000 pak to bude startovat na zachrastění klíčů, tak ti poradí každý pokud se to nebude týkat jeho peněženky, dobře to startuje i na lanostarter
Tak dobrý, startér se včera na ohřátým motoru přestal točit úplně, párkrát se otočil a pak už jen blikly kontrolky, baterka je v pořádku. Dneska ráno za studena uplně v klidu, takže zkusím hodit jiný startér a uvidí se 
Startér je základ.
Já měl kdysi na Galaxy AFN úplně stejný problém, špatné teplé starty. Po asi tříletém hledání jsem přišel na to, že mám přechod na plus šroubu startéru, napečený kabel a ztráta 3,5 voltu. Startér tudíž točil podstatně menší otáčky. Opravil jsem připojení silového drátu k startéru a od té doby chytal na drc.
Já měl kdysi na Galaxy AFN úplně stejný problém, špatné teplé starty. Po asi tříletém hledání jsem přišel na to, že mám přechod na plus šroubu startéru, napečený kabel a ztráta 3,5 voltu. Startér tudíž točil podstatně menší otáčky. Opravil jsem připojení silového drátu k startéru a od té doby chytal na drc.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)