Seat Leon 2 - nestartuje - nahradny kluc, imobilizer

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
imnoobsvk
Nováček
Odpovědi: 0

Seat Leon 2 - nestartuje - nahradny kluc, imobilizer

Příspěvek od imnoobsvk »

Dobry den,

potreboval by som pomoct, chcel som si spravit druhy nahradny kluc na Seat Leon 2, 2007, 1.9 TDI, BXE.

Objednal som si VAG K+CAN kabel, cez VAG commander 1.4 som vycital pin kod na riadiacu jednotku, zadal som ho do VCDS, chcel som adaptovat ten kluc, ale nejako mi to nikdy nechcelo ulozit tu hodnotu - pocet tych klucov, islo to iba zresetovat. Skusal som to adaptovat aj v tom VAG commanderi ale tiez to nejako neslo. Sem tam mi na pristrojovke vypisalo SAFE ked som vlozil kluc. Teraz to uz nevypisuje ale mam taky problem, ze mi nejde ani ten prvy kluc a auto neviem nastartovat. Chyby mi neukazuje ziadne v diagnostike, tak neviem co s tym moze byt. Nevedeli by ste mi niekto poradit? Dakujem

:? :help:
jozef9
Přispěvovatel
Odpovědi: 1

Re: Seat Leon 2 - nestartuje - nahradny kluc, imobilizer

Příspěvek od jozef9 »

Náhradný kľúč bol správne predpripravený pre auto? Ale asi si niečo robil zle, lebo pôvodný by ti mal prispôsobiť ak je dobrý postup. Pozri nejaké videá ako sa to robí s VCDS.
imnoobsvk
Nováček

Příspěvek od imnoobsvk »

Čo znamená predpripraveny? Teraz potrebujem hlavne aby aspoň ten prvý išiel a robil som to podľa návodov. Ide to vôbec cez tieto programy na to moje auto? Lebo niekto mi hovoril, že to ani nejde, že tie možnosti tam síce sú v tých programoch ale, že to nič nerobí.. čo mi iné zostava? Odstaviť imobilizér? :lol2:
jozef9
Přispěvovatel
Odpovědi: 1

Příspěvek od jozef9 »

Akurát v 2007 roku sa to lámalo. Ak si kúpil nahradný kľúč s blank ID48, tak si ho musíš predpripraviť podľa toho aký máš pôvodný. Buď na na ID48 TP22 alebo novší z vyčítaného súboru z auta, ale tento novší sme už ani mi nevedeli spraviť s VCDS, museli sme použiť inú krabicu na prispôsobenie nového kľúča. Ale pôvodný sa nám vždy chytil, preto som ti písal, že asi bol nesprávny postup. Ross tech má video na you..be pre immo 2-3, skús to podľa toho.
Screenshot_20240614_090529_Chrome.jpg
Screenshot_20240614_090529_Chrome.jpg (214.25 KiB) Zobrazeno 1822 x
imnoobsvk
Nováček

Příspěvek od imnoobsvk »

Ďakujem za odpoveď, auto už štartuje, nakoniec tam bol iný problém (rofl) ale je pravda, že v tom druhom kľúči mám asi zlý čip toho imobilizera, objednal som ten správny na Seat, keď to príde ešte to prípadne skúsim :cool:
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

imnoobsvk píše: 14 čer 2024, 18:27nakoniec tam bol iný problém
:doh: "takhle se to má"
Člověk se pořád učí.
imnoobsvk
Nováček

Příspěvek od imnoobsvk »

Nuz nejako ma to nenapadlo, auto trosku dlhsie stalo, a potom ma problemy hned nastartovat, tak som to nechal trosku dlhsie tocit a chytilo :D ale som zvedavy ci mi pojde aj tak ten druhy kluc spravit s tym snad uz dobrym imobilizerom :D :D
rubensis
Přispěvovatel

Příspěvek od rubensis »

https://youtu.be/c_WJodFEmP8 tady máš návod.
octavia combi 1.9tdi 81kw ASV Spider RS-egr.off,čip107kw/310Nm.oil catch tank, trippling on.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“