řeším problém na Caddy 2.0 TDI 81kw, r.v. 2014, CFHF, najeto 300k. Půl roku po koupi (v květnu) se mi rozsvítila kontrolka na tlak mazání. Když jsem se vzpamatoval z prvotního šoku, začal jsem tento problém řešit. Abych to shrnul:
- kontrolka se rozsvítí v cca 1500ot./min při teplotě oleje 110° a více
- tlak je vtu chvíli lehce pod 0,7bar, proto rozepne čidlo a rozsvítí se kontrolka
- motor jde jinak bez problémů, výfuk čistý, spotřeba normální, žádné divné zvuky
již vyloučeno:
- čidlo není vadné, tlak je opravdu nízký, měřeno manometrem
- vyměněn olej i filtr (olej dokonce za 10w40), tlak stoupl o 0,1 bar
- sundaná vana, saní čisté, zjištěno, že olejové čerpadlo již měněno za jiné neoriginální (pravděpodobně důvod prodeje

- koupeno nové origo čerpadlo, tlak se zvedl cca o 0,1-0,2bar
- vyměněno těleso olejového filtru, tlak beze změny
- vyměněny ojniční i hlavní ložiska na klice (axiální zůstaly, ale jsou bez poškození), vizuálně měli opotřebení, ale nic dramatického, po výměně tlak beze změny
Kdybych věděl, že toto všechno nepomůže, sehnal jsem již jiný motor.

Teď jsem stím chvíli jezdil, nic se nerozsvítilo, až teď o víkendu, možná se olej od výměny už trochu naředil naftou, nebo se motor víc ohřál a zase mi to probliklo.
zbývá tedy vršek motoru a turbo. Hledal jsem všude možně na internetu (i tady), ale většina dotazů na tento problém zůstala nezodpovězena.
Máte zkušenost, že takovýto masivní únik tlaku oleje způsobí ložiska na vačce nebo turbo (v sání olej není)?
Nepadá Vás, kde jinde by to unikalo?? Za každou radu budu vděčný. Děkuji.