Zdravím,
chci zvýšit výkon u mého auta kde jsem vyměnil originální 81 turbo za 96, posléze se ale ukázalo při chipu že je turbo vadné, tuner mi poradil že je optimálnější nechat origo turbo jelikož u rotačky 96kw turbo výfukové plyny nenaplní turbo tak jak motor PD 96kw a tím je turbo "línější" od spodu.
Jak je toto tvrzení pravdivé a jak moc velký rozdíl je ve výkonu 1,3 baru (81kw turbo) a 1,5 (96kw turbo) u rotačky 81kw? Trysky mám sprint 764.
Octavia 1 81 kw - 81kw nebo 96kw turbo?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Octavia 1 81 kw - 81kw nebo 96kw turbo?
Ono by to na začátek chtělo tak nějak si dát jasný cíl, jaké hodnoty ve výkonu jsou Tvůj záměr. Pak teprve řešit komponenty. Do nějakých cca 140 - 150 koní a cca 300+Nm by mohlo stačit seriové turbo 81 kw v hodně dobrém stavu, tj. baňka OK, hřídelka bez vůlí (hlavně v axiálním směru)a samozřejmě zcela lehoučko chodící regulace. Trysky Sprint 764 na ten výkon jsou v pohodě, i když ze zkušenosti své i mnoha dalších můžu říct, že stačí Spint 502. V každém případě doporučuju vstřikovače s tryskami nechat vyčistit a určitě zkontrolovat a seřídit otvírací tlaky a rozprach. Prostě udělat základní a nutné věci před úpravou SW. Pokud chceš jít s výkonem výše a dál, tak je jednodušší a levnější koupit si rovnou PD 96 nebo 110 kw, nechat upravit SW a jezdit 

O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Re: Octavia 1 81 kw - 81kw nebo 96kw turbo?
Můj záměr se bude odvíjet od toho jestli u toho 96kw turba bude opravdu línější od spodu na rotačce, pokud ano, budu zůstávat u originálu. Origo turbo jsem teďka čistil a seřídil jsem regulaci hodnotou podtlaku která má být. Shánět další turbo 96kw a doufat že bude fungovat je o štěstí.cin píše: ↑13 lis 2024, 19:36 Ono by to na začátek chtělo tak nějak si dát jasný cíl, jaké hodnoty ve výkonu jsou Tvůj záměr. Pak teprve řešit komponenty. Do nějakých cca 140 - 150 koní a cca 300+Nm by mohlo stačit seriové turbo 81 kw v hodně dobrém stavu, tj. baňka OK, hřídelka bez vůlí (hlavně v axiálním směru)a samozřejmě zcela lehoučko chodící regulace. Trysky Sprint 764 na ten výkon jsou v pohodě, i když ze zkušenosti své i mnoha dalších můžu říct, že stačí Spint 502. V každém případě doporučuju vstřikovače s tryskami nechat vyčistit a určitě zkontrolovat a seřídit otvírací tlaky a rozprach. Prostě udělat základní a nutné věci před úpravou SW. Pokud chceš jít s výkonem výše a dál, tak je jednodušší a levnější koupit si rovnou PD 96 nebo 110 kw, nechat upravit SW a jezdit![]()
Ještě k tryskám, volnoběžná dávka má být u origo 3,0 - 4,0 mg, nevíte jaká hodnota má být u sprintu?